Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Zushlag és a jedi lovagok

2010.03.17. 11:07 :: Saman

A Zushlag per egyik utolsó felvonása, amikor a fő vádlott védőbeszédet tartott. Azt kérte a bírótól, hogy olyan ítéletet szabjon ki, ami nem lehetetleníti el a Magyarországi újrakezdés lehetőségét a számára.

Tényleg elég fiatal. Nálam 5-8 évvel lehet fiatalabb. Nagyjából 20 éves kora óta vastagon benne van a nagypolitikában. Jól látszik, hogy személy szerint ő áldozati bárány.

De az is látható, hogy itt nem a politikusok akarták demonstrálni azt, hogy ím így járnak a legesleggátlástalanabb zsákmányszerzők és a leg elvetemültebb civilgyilkosok, hanem egyszerűen az igazságszolgáltatás bekeményített a kiskunsági félsivatgossá vált klíma közepette.

Jobbról balról támadták az ügyészséget és a bíróságot, de ennek ellenére a szervek kitartottak és végigcsinálták!

Egy kommnet, ami erről szól:

"Ha a Kulcsár ügy is olyan tökös embereken múlt volna, mint a kecskemétiek, akkor már rég töltené a 20 éves börtönbűntetését. Hasonlóan járt volna Tocsik, Princz, Schlecht Csabi, a globexes drágák, stb, stb.
Személyesen beszéltem pár éve egy kecskeméti bíróval, amikor elindult a Zsi ügy, de nem volt akkora média reklámja. Ő mondta, hogy az ügyészeket minden oldalról támadták, próbálták ellehetetleníteni, akadályozni gyakorlatilag mindenben. Csak a kitartáson, a főnökökkel, a pestiekkel szembeni ellenálláson múlt, hogy egyáltalán Zusi ügy lehetett belőle.
Gyakorlatilag azért is lett kirakatper a Zusi ügyből, mert Kecskeméten és környékén, akik a jogi "szférában" dolgoznak, érdekeltek, mindannyian tudják, hogy mekkora ellenállás volt a Zusit lebuktatni, elkapni igyekvők ellen. Az már természetes, hogy most visszanyal a fagyi, mert a derék emberek nem adták fel, másrészt mert az MSZP népszerűsége, így ereje is a béka segge alatt van."

A kirakatper és a korrupt SZDSZ és MSZP megsemmisülése miatt lehet, hogy megérjük egyszer azt a napot, hogy a  TopolányszkyÁkos által felvetett Mesterházy és Gyurcsány felelőssége is napirendre kerül.

Esetleg kellő figyelmet kezdünk szentelni a pártokrácia zsákmányszerző mentalitásának.

Vagy méginkább annak, hogy miért égetik fel maguk körül az életvilágot. Miért pusztul el az ifjúsági szervezetek világa? Miért roppan meg a sport finanszírozás? Miért hal el a drogprevenció?

Ezek fontos területek a társadalmi szövetek működésében.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne produkáljunk társadalmi hasznosságokat ezeken a területeken például.

Nem jó ómen, ha elfogadjuk azt, hogy amire a politika ráveti civilgyilkos zsákmányszerző tekintetét, annak a területnek fonhatjuk a halotti koszorúját.

Én mint ifjúsági szervezet vezetője megörültem annak anno, hogy végre van Ifjúsági Minisztérium.

Ma már látva, hogy ez mit jelentett, inkább ne lett volna!

Nem is az az érdekes, hogy mennyit loptak a politikusok. Nem túl nagy károkozás az a 3-400 milliárd Ft ellopott pénz.

Ennél sokkal nagyobb tétel, ha 2-3000 milliárd Ft társadalmi befektetésnek nincsen semmiféle társadalmi hasznossága.

Na ez már egy 4-5000 milliárdos tétel, ami éveket évtizedeket vesz el az életünkből.

5 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr251846537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drmanhattan 2010.03.17. 14:39:19

Az előző cikkben említett intézményesült civil világ eleve egy átpolitizált terület. Az hogy mi jelentkezik társadalmi problémaként eleve társadalmi konstrukció. A befolyással, hatalommal rendelkező csoportok képesek saját érdekeiket az intézményrendszeren belül megjeleníteni és össztársadalmi problémaként beállítani.

A politikai struktúrán belül létrehozott mű "civil társadalom" és programjai köszönőviszonyban sincsenek az "életvilág" valós problémáival. Nem érdemes siránkozni a pusztulásuk miatt.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.03.17. 15:05:24

"Jól látszik, hogy személy szerint ő áldozati bárány."

Ritka rossz hasonlat. Az áldozati bárány bűntelen, a bűnösök feloldozására áldozzák fel. :)

ZX 2010.03.17. 15:59:04

@endike: Így van, ő inkább kis hal. Mint Zelenák Tibi a BKV ügyben.

AvgDvl 2010.03.17. 16:40:40

Zusi kis hal, és soha nem görbült volna haja szála sem, ha nem süti el azt a balfasz poént a krematóriumokról. Szabályosan beáldozták.
süti beállítások módosítása