Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az EBESZ-Haraszti álláspont szerint az a prularizmus, hogy az MSZP és a FIDESZ beszélhet.

2010.03.07. 12:40 :: Saman

 

Be fogják tiltani a kommentelést!
 
A Népszabiban megjelent egy cikk, amelyben vegyesen vannak sajtószabadság védelmében érvelő gondolatok az EBESZ ezügyben megbízott emberétől, aki SZDSZ-es politikai ejtőernyős és persze a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciától megszokott demokrácia megsemmisítő törekvések.
 
 
Haraszti úr BE AKAJA TILTANI A KOMMETELÉST!
 
Haraszti úr azt tartja prularizmusnak, hogy a média a FIDESZ és az MSZP stb. civilgyilkos zsákmányszerző pártok kiszolgálójává vált.
 
Maaaaaaargit! Noooooormáááááááááááááááááliis?
 
 
Mondhatnánk, ha az EBESZ Holló színház konkurens performancával találkoznánk a Móriczkában.
 
De ez a magyar demokrácia!
 
12 éve, amikor a FIDESZ került kormányra, elkezdett mindent két pártira átfesteni. Ez a korszak hátba szúrta és megsemmisítette a prularizmust, a demokráciát. A Halász - Zuschlag - Hegyi paktummal elkezdték kiirtani a független mozgalmakat, például a demokrácia fejlesztésével, a társadalmi tervezéssel foglalkozó szervezeteket egytől egyik megsemmisítették.

1998-ban csináltunk egy 20 lakossági fórumból álló társadalmi vitát. Annak 100 sajtója volt, például a Népszabi 3 szor hozott a címlapon bennünket.

2007-ben ugyan akkora, 20 lakossági fórumból álló országos társadalmi vitát szerveztünk -"Munkahelyteremtés" témában, egy darab 3 mondatos "cikk" jelent meg arról, hogy lesz valahol egy fórum. Amikor kérdőre vontam egy Népszabis újságírónőt, azt mondta, hogy látták az MTI jelentéseket, de nem tudták eldönteni, hogy melyik oldalhoz tartozunk.

Haraszti Úr!

Magyarázza meg a következő nyilatkozatát:

"Egyszóval: a pluralizmus rendben van, elegendő számú kézben van a sajtó, hogy a fő véleményvonalak megjelenhessenek."

Szerintem nincsen rendben a prularizmus, az nem demokrácia, hogy a két velejéig romlott maffiapárton kívül senki nem nyilvánulhat meg a közügyekben. Ön számára mit jelent a prularizmus?

Miért kellene betiltani a kommentelést?

Miért kellene pénzzel összekötött belépési küszöbökkel bárkit is kirekeszteni a közbeszédből?

Az Ön javaslatai kitűnően illeszkednek a Putyini "érdekes-demokrácia" azaz a kirekesztő és versenykorlátozó (Iversenék által) predátor rendszernek leírt modellbe.

Tényleg ilyesmire kapott mandátumot az EBESZ-től?
 
 

Megnéztem a wikipédiában, hogy mi az a Pulitzer díj... Elolvastam, hogy mit tartott Politzer József erről a témáról.

"Köztársaságunk és a sajtó együtt emelkedik fel, vagy bukik el. Az ügyes, érdek nélküli, közszolgálati szellemű sajtó, amely képzett intelligenciával tudja, mi a helyes és bátor azt megcselekedni is, képes megőrizni azt a közerényt, amely nélkül a nép kormányzata hamisság és utánzás. A cinikus, zsoldoslelkű, demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga. A hatalom a Köztársaság jövőjének építésére az újságírók eljövendő nemzedékeinek kezében lesz."

Döbbenetesek ezek a száz éves kübüki üzeneteket. Ezeket nekünk írták?

Elképesztő a politikai "elit" cinizmusa és arcátlansága.

Asszem írok az EBESZ-nek és megkérdezem, hogy tényleg ezt akarják-e? Ez-e az EBESZ küldetése?

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr441815887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása