Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az oktatási ombudsmann vérben fogantatásáról

2010.02.23. 19:25 :: Saman

A Népszabi leközölt egy PR cikket az oktatási jogok biztosával, ami egy minisztériumi szervként működik.

A címből azt hittem, hogy tovább ragozzák Mesterházy fórumnyilatkozatát, ahol az orvosterroristákkal való fenyegetőzést/félelmet a tanárokra is kiterjesztette.

Szerencsére ennek semmi nyoma a cikkben.

Én dolgoztam a Diákjószolgálati Csoportban amely Almási István az első diákombudsman keze alatt dolgozott ebben a szerepben civilként.

E körül egy széles mozgalmi kör volt anno. Nemcsak a panaszok kezelésére volt jószolgálati segítség ebben szervezetben, hanem volt egy kortárs segítő trénercsoport az Egyesület a Diákönkormányzatokért, az Országos Diák Unió összefogta azokat az iskolaközösségeket, akik erős érdekképviseleti kultúrát teremtettek iskolákban. 12 éve a Halász - Zushlág paktum halálra ítélte ezeket a civil kezdeményezéseket, eltünt az Iskolapolgár Alapítvány, a Mikroműhely Egyesület vagy a nagyobb bázisdemokratikus kortárs segítő mozgalmakból ide sorolható még a Patronáló-Óvó-Közösségi Háló is.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia csapást mért az érdekképviseleti kultúra fejlesztéssel foglalkozó civil mozgalmakra.

Hosszú távon a társadalmi tervezés technikák vagy az erőszakmentes kommunikáció kultúráját fejlesztő civil szolgáltatók vagy egyáltalán a független állampolgári önszerveződések eltünése oda vezethetetett, hogy semmiben nem tudunk civil kontrollként fellépni.

A részvételi demokrácia ma azt jelenti, hogy skinheadek kockakővel dobálják időnként a rendőrök fejét.

Így jobban érzi magát Aáry Úr?

Leült valaha Pál Tamással vagy Almási Istvánnal akár csak egy teára?

Épp most készülök panaszként megfogalmazni a politikafüggetlen civil szféra megtizedelésének ügyét.

Elindítok egy ombudsmani vizsgálatot Szabó Máténál és most, hogy már csoportok is perelhetnek, megpróbáljuk a bíróságon is. 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr981784747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása