Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Tettestársak vagyunk a Zusi perben!

2010.02.17. 12:15 :: Saman

Zuschlag János ügyvédje védőbeszédében a kövekezőképpen fogalmazott:

"Az elsőrendű vádlott nem hozott létre bűnszervezetet, mert a politikai pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek finanszírozására mindenki az általa is alkalmazott módszert használta" - mondta védőbeszédében Kovács M. Gábor

"a büntetőügyből kiderült, hogy mindkét politikai oldalon bevett gyakorlat volt az, hogy civil szervezetek pályázatain keresztül szerzik meg a működésükhöz hiányzó pénzeket.

Ez a jogilag szabályozatlan finanszírozási rendszer már akkor is működött, amikor Zuschlag János még nem is gondolt arra, hogy politikusi pályára lép. Hangsúlyozta: Zuschlag fiatalon került a Parlamentbe, ebben a rendszerben szocializálódott, ezt ő maga is elismerte. Hozzátette: szó sincs róla, hogy ez jó és nem büntetendő, de az viszont alaptalan, hogy mindezt ő találta volna ki és minderre egy bűnszervezetet hozott volna létre, mint ahogyan azt a vád állítja."

"Az ügyvéd kérte a bíróságot, hogy védencét a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény és az üzletszerűen elkövetett bűncselekmény vádja alól mentse fel." - írja a Népszabadság.

Dercze Tamás a IV. kerület független polágrmestere így nyilatkozott erről kb. 2 éve a Vasárnapi Híreknek:

" Meggyőződésem szerint a maffiavilág nem ott kezdődik, hogy odamennek valakihez egy bökővel és elveszik a pénzét. Hanem ott, ahol a „ma nekem, holnap neked” elv uralkodik a közéletben. Márpedig ma kétséget kizáróan ennek a korrupciónak megágyazó elvnek a mentén lehet elintézni dolgokat és ügyeket, projektek és üzleti beruházások sorsát egyengetni.”…

„Nyílt titok, hogy a pártok kvótákat szabtak arra vonatkozóan, hogy adott pozícióban lévő tagjaiknak havi hány forintot kell úgymond bejuttatni a pártkasszába. Természetesen ez nem úgy zajlik, hogy az illető kivesz az önkormányzat kasszájából a közpénzt és átteszi a pártéba. Ez jóval kifinomultabb tranzakció: a közpénzekből finanszírozott beruházásoknál előre kiválasztják hogy a ki lesz a kivitelező, és a cég a beruházás megvalósításához neki juttatott közpénz egy részét befizeti a pártkasszába"

Ennek a közélet szervezési formának a kockázata és mellékhatása a magyar demokrácia halála.

Képtelenek vagyunk az érdekérvényesítésre innentől kezdve.

Ettől szűnt meg a discurzus mint olyan. Akik a maffia-üvegbúra beleselyében vannak, azok csak annyit látnak ebből, hogy nincsen kivel beszélgetni.

Mellesleg ez egy alkotmányellenes bevatkozás a demokrácia folyamataiba.

A blogom arspoetikját kicseréltem erre az alkotmány paragrafusra:

"2.§ (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja. (3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."

Meggyőződésem, hogy a közéletben résztvevő civilek és a nem inztézményesült civilek is elmulasztják azt az alkotmányos kötelezettségüket, hogy fellépjenek a hatalom kizárólagosságát megalapozni hivatott maffiatevékenység ellen.

Vannak akiknek a törvény előtt kellene felelni ezért az alkotmánysértésért:

1. A civilgyilkos zsákmányszerző pártorkácia tagjainak! Különösen azoknak, akik bizonyíthatóan részt vettek ilyen tevékenységben.

2. A nagy országos médiumok szerkesztőinek. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr671765861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: we have some exciting e juices and e cigarettes deals 2018.03.18. 13:08:36

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása