Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Piócamitológia Szanyiék műhelyéből, avagy Az MSZP szerint a civil szervezetek százmilliárdokkal tartoznak a közkasszának

2010.02.11. 17:33 :: Saman

Kedves Antal!

Az érdekvédelemben nagyon is hatékony technika, hogy kiszámoljuk, forintosítjuk valaminek a következményeit.

Akár olyan dolgokét, amik megtörténtek, akár olyasmijét, amit elmulasztottunk megtenni, ezért anyagi károkat okozunk nemzeti közösségünknek, a jelen és a jövő generációinak,

Mondok egy példát: a 30-as években ráköltöttünk egy évi befolyó adóbevétellel egyenértékű forrást egy nagy tengeri hajóra, amit egy az első útján elsűlyesztett egy olasz torpedó. Természetesen lehetetlen kivonni egy ország költségvetéséből hirtelem egy ekkora összet, így az ország külföldi hitelekkel kezelgeti valahogy a lividitását. Nehéz megmondani, hogy hol a vége annak a konkrét eladósodásnak, teljesen mesterséges modellekkel elő lehet állni, amit aztán abban a pillanatban, hogy előállt, szét lehet szedni, hogy miért pont ott húzunk vonalakat.

Ennek ellenére én ösztönöznék mindnekit arra, hogy a saját esze szerint igen is kezdjen el folyamatokra ráolvasásos módszerrel akár teljesen fikciókba kapaszkodva (mi lett volna, ha a mocsár lecsapolásánál ....)

Az is a dolgunk, hogy címzetteket keressünk a beazonosított veszteségeknél. Meg kell neveznünk, hogy kik okoztak károkat és hogy mekkorák ezek a károk.

Minimum odáig el kell jutni, hogy nyilvános interpellációs helyzetben elhangozhassanak kérdések ezekkel kapcsolatban.

Szabad a pálya Uraim!

Tessék csak a megszállt, leigázott és kifosztott civil szektoron számonkérni, hogy miért jutottunk idáig!

Magam is felelősnek tartom a civil vezetőket, szerintem is ezermilliárdokban mérhető károkat okozott a tehetetlenség, a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia aljas korrupciós mechanizmusainak elharapózása, és az elmaradt modernizáció is forintosíthatóan kirámolja a közállapotokat.

Abban vita van közöttünk, hogy a számlát a civil szervezeteknek kell kifizetni, vagy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának. Különösen azoknak, akik magánvagyonná tettek közpénzeket.

Hellyel közel működik a modellük az én esetemben. A szakácsként megkeresett fizetésemből fizettem ki például az egyesület tavalyi éves könyvelési díját.

Az egyesület a tavalyi évben semmilyen pályázaton nem nyert, sőt előtte is több adót fizettünk, mint amennyit nyertünk pályázatokon.

Had kérdezzek a Szocialista Párt is hozzánk hasonlóan altruista figurák erőfeszítéseként működik? Önök egyáltalán nem szoktak semmilyen forrást felélni - elhasználni, amikor az Önök érdekképviseleti missziójának tevékenységét gyakorolják?

Természetesen mindeki tudja erre a költői kérdésre a válaszokat!

De azért meghallgatnánk az Önökét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr51749912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása