Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Miért fél Mesterházy az orvosterroristáktól?

2010.02.04. 18:18 :: Saman

A kormánypárt miniszterelnök jelöltje azon morfondírozik, hogy milyen ciki, hogy az apukája nem tud bizalommal az orvoshoz fordulni, attól fél, hogy hátrányos megkülönböztetés éri amiatt, hogy a fia az MSZP aktivistája.

Az Orvoskamara elnöke visszakézből kikérte magának az orvos társadalom nevében azt az aljas feltételezést, hogy az orvosok esetleg politikai alapon felfüggesztik a Hipokrateszi esküt és esetleg nem látják el legjobb tudásuk szerint a beteget.

Nem rossz szaftos téma ez politikai szocializációs szempontból.

Első körben üdvözlendő, hogy a civil vezető itt észnél van és koherens módon reagál. Helyre rakja a káoszt fokozó politikust és a terrorizmust kiátkozza az orvos szakma határain túlra. Tisztázza, hogy úgy, amúgy az orvosok normálisak és nem fordulhat elő ilyesmi. Ez ellent mond az esküjüknek.

El kell választani az orvost, meg a terroristát.

A pártokrácia a saját portáján is seperhetne ezügyben.

Mi mint polgárok nagyon szeretnénk, ha politikus és a terrorista is éppen olyan könnyedén szétválasztható volna. Sajnos a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia nem híve az intézményes kommunikációs csatornák használatának. Kifejezetten kiirtotta a magyar közéletből azokat a kommunikációs tereket, ahol a problémáinkról szót lehetne érteni azokkal, akik a döntés előkészítési folyamatokat kezelik és akik döntéseket hivatottak hozni.

 

Ha esetleg úgy érzi a kedves pártelnök Úr, hogy ilyen nem megfelelő csatornákon fejezné ki a nép, hogy valami baj van... talán körül kellene nézni a demokrácia intézményei körül.

Például a saját érdekképviseleti csatorna ellehetelenülése okozhat olyan érzetet az emberekben, hogy nincsen esélyük részt venni a saját sorsuk alakításában.

A Halász - Zuschlág paktum óta Önök szisztematikusan írtják az állampolgári önszerveződéseket.

Ez például összefügghet azzal, hogy Önben ez a veszélyérzet kialakult.

A Tarka Magyar civil demonstráció körül kifejtettem a szervező civileknek, hogy a civilgyilkos zsálmányszerző pártokrácia viselkedése miatt megjelent a baszk tipusú terrorizmus és az ír tipusú terrorizmus a hazai közéletben.

A részvételi demokrácia ennek egy alternatívája lehetne.

33 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr81729879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Arckönyv és szépkorúak 2010.02.05. 08:41:37

avagy madarat tolláról, pártot kampányáról? Sok elszeretkezett kampány után végre úgy néz ki, hogy a Fidesz megfelelő tanácsadókhoz fordult. Persze a baloldalon fanyalognak: "Orbán lenyúlta Obama kampányát", de ők is

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Garrison 2010.02.04. 21:28:44

Akkor most a mesterházi a tenorista?

Ööö 2010.02.04. 21:49:04

@Mr Garrison:
Nem, nem tenorista, szimplán csak faß

potyka22 2010.02.04. 21:59:30

Na még csak ez hiányzik nekünk.

átlátó 2010.02.04. 22:07:18

Ha a Mesterházy tenorista, :) akkor Budaházy a Lúdas Matyi.

csekk 2010.02.04. 22:12:51

Nos azért fél, mert annak ellenére, hogy ő balos, mégis jobbkezes. :)
Feldolgozhatatlan feladat ez az ő lelkének. :)
Képzeljetek egy "embert" (erős idézőjel) akinek csak bal meg jobb van.
Közép az meg aztán egy deka sics.
Mert hát van neki ugyebár a balkeze, amivel még a seggét se tudja kitörölni, miközben ő persze hithű balosnak vallja magát, és sajna ennek ellenére minden normális dolgot csak jobbkézzel tud megcsinálni.
S ahogy mondtam ill. írtam már; közép az meg aztán nincs!
Nincs gerince, nincs feje, agya, középen neki semmi.
Ezért aztán csak a két oldallal van elfoglalva.
Csak a két számára létező oldal.
Persze ő már valszeg így születhetett. ... közép (fej, gerinc, agy) nélkül.

Kenguru 2010.02.04. 22:19:48

"ír típusu terrorizms" ne írj már zöldségeket. A 800 éves ír fegyeveres ellenállás modern formáit nem keverjük már össze holmi lábtörlőgyújtogató futbalhuligánokkal.

Amúgy a többivel egyetértek. A pártok azt hiszik elég négyévente többséget szerezni, aztán meg már nem kell foglakozni az állampolgárokkal.
Pláne nem kell őket felnőttnek nézni.
Nos, pont az elmúlt négy év mutatta meg hogy ez mennyire nem igaz.
Az elégedtlen államolgárok hallatják a hangjukat, vagy így, vagy úgy.

is 2010.02.04. 22:24:11

"Képzeljetek egy "embert" (erős idézőjel) akinek csak bal meg jobb van.
Közép az meg aztán egy deka sics."

Én több ilyet is el tudok képzelni. Mesterházy-Orbán-Vona-Gyurcsány, ezek mind ilyenek.

@poszt: aranyhal emlékezet. a H1N1 oltás kezdeti szakaszában ugyan mi volt? sikerült pártállás szerint beállítani az embereket, hogy ki szerint kell, meg ki szerint nem. és nem a miniszter csinálta, de nem is bármelyik kormánytag. nagyon egyoldalú lett ez a poszt...

is 2010.02.04. 22:26:40

@poszt: ja, még saját érdekérvényesítésre nézzük végig, hogy melyik párt hogyan állított képviselőjelölteket, illetve hogyan és miért léptetett vissza. ha bármelyik pártban megtaláljuk a posztban igényelt egyéni érdekérvényesítést, hát nagyot fogok röhögni, mert ahhoz eléggé sok tényt el kell ferdíteni, vagy letagadni. ez is elég egyoldalúra sikerült...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.02.04. 22:45:35

@Kenguru: Kedves Kenguru!
Látom nem vagy elmélyülve az RDH mitológiában...
Az ír tipusú terrorizmus az a polgárháborús változat, az az mikor egymásnak esnek pl. a romák meg a Gárdisták, aztán már a szomszéd faluban is etc.
A baszk tipusú az, amikor poliitkusok lábtörlőit gyújtogatják, vagy jelen esetben , hogy esetleg véletlenül benne felejtik a zollót.

penna 2010.02.04. 23:02:02

A kormánypárt elnöke nem Mesterházy, hanem Lendvai Ildikó, azért ezt illene tudni, ha már...

penna 2010.02.04. 23:06:07

Amúgy mire fel ez a királyi többes:
"Mi mint polgárok nagyon szeretnénk..."?

Nyilván vannak, akik úgy gondolkoznak, mint te, de ha az ember nem egy szervezet nevében nyilatkozik, kellő mértéktartással egyes szám első személyt szokás használni.

Szerintem.

Utó Pista 2010.02.04. 23:07:20

A buszon félve olvassák a népszabót, a jobbosok hangosan beszélnek a "baloldali" lapok olvasóiról.
Hülye ország, hülye jelöltjei.
Ehhez képest a nejemet kurvázta le egy vén fasz a Sparban, mikor MN-t vett.

Viktus 2010.02.04. 23:13:30

Sajnos az orvosok ott követtek el nagy hibát, hogy amikor felsírt nem ejtették el véletlenül a kobakjára meg senki nem taposott rá :D

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.02.04. 23:20:27

"- Megjavult az egészségügy?
- Lófaszt mama! Felismertek."

Mennyit változott a világ pár év alatt :D

tölgyes 2010.02.04. 23:45:17

Mesterházy Attila apja tudtommal orvos. Ezért nagy valószínűséggel ezt a butaságot nem mondta az Attilának..EZT A MARHASÁGOT ATTILA MAGA TALÁLTA KI...:( REMEK FIÚ.

Ami az orvosokat illeti: van jó orvos és van kevésbé jó orvos. Van aki lelkiismeretes és van aki kevésbé az.. sőt még trehány lusta stb. is van közöttük. Az emberek egy részében van is velük szemben jókora fenntartás... DE AZT MÉG SEHOL SEM OLVASTAM SOHA, HOGY VALAKINEK AZ OSTOBA FEJÉBE EGY ILYEN BUTASÁG MEGFOGALMAZÓDOTT VOLNA!!!

NA EZ A GYŰLÖLETKAMPÁNY A MAGA VEGYTISZTA VALÓSÁGBAN.. AMIKOR A POLITIKAI ELLENFELET ÉS EGY SZAKMAI CSOPORTOT A VEZETŐ KORMÁNYPÁRT POTENCIÁLIS GYILKOSKÉNT MUTAT BE...!!!! Aki ezt elhiszi ezek után már bármit megenged a másik féllel szemben, hiszen az az ő életére tör...annak pedig nincs kegyelem!!!

nehülyéskedj 2010.02.05. 04:45:02

@is: "a H1N1 oltás kezdeti szakaszában ugyan mi volt? sikerült pártállás szerint beállítani az embereket, hogy ki szerint kell, meg ki szerint nem. és nem a miniszter csinálta, de nem is bármelyik kormánytag. nagyon egyoldalú lett ez a poszt..."

Hol volt ilyen? Semmmi ilyesmit nem tapasztaltam ismerőseim közt. Ez a bolsik meséje volt.

nehülyéskedj 2010.02.05. 04:48:26

Sikerült neki egy jó nagy marhaságot mondania. Párját ritkítót. Még egy kicit leküzdötte a pártját a lejtőn. Meg is érdemli, az a párt, aki ilyen minelnök jelöltet választ.

mendson 2010.02.05. 05:53:22

"nehülyéskedj 2010.02.05. 04:45:02"
Az ismeretségi köröd igen szük lehet.Például az én ismerettségi körömben meg emberek szinte btikában vették az oltóanyagot a patikába nehogy lekommunístázzák öket.És még igy is kapott némelyik enyhe fejmosást az orvosástól miszerint " vénségére meghülyült hogy elhiszi a szociknak ezt járványhazugságot".

nehülyéskedj 2010.02.05. 06:00:53

@mendson: Nagyon szűk az ismeretségi köröm. A munkám miatt olyan napi húsz, harminc emberrel beszélek pár percet. Ezentúl van kb. ötven kollégám, akikkel egy cégben dolgozunk. Gondolom, te ennél sokkal több emberrel tartasz kapcsolatot.

Ezt a propagandaszöveget, meg csak nagyon buta emberekkel tudtátok megetetni. Nem is tudom, miért erőltetitek még mindig. Nincs jobb? Még a szocietas bögre reményében sincs? Hol a kreativitás?

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.05. 07:16:51

@nehülyéskedj: Ez a Societas bögre olyan jól hangzik :)
Tökéletes példája, hogy lehet negatív kijelentéssel behülyíteni sok fanatikust. Láttál már 1 Societas jóldolgozómunkást is?
És Jobbikost? Menj egy bármilyen fóruma, írd be, hogy a Jobbik béna. Fél órán belül 100 kommentet kapsz, hogy hazaáruló vagy.

De van rengeteg ilyen. pl. a Jobbik az MSZP/Fidesz kreálmánya. Vagy a LMP az SZDSZ -é. Vagy a A Jobbik Iránból/Palesztinából kapja a kampány pénzt

Most így hirtelen több urban legend nem jut ezsembe..

Yasashi Tanuki 2010.02.05. 07:23:43

Emlékszünk még Katus néni történetére a javuló egészségügyről amit "lószart mama" megjegyzéssel kommunikált az akkori miniszterelnök.
Azóta MSZP-s jelölt családtagjának lenni biztonsági kockázatot jelent?

klacus 2010.02.05. 07:47:34

Objektíven nézve:
Mesterházy most azon mesterkedik, hogy a Narancsvész esetén ami eljövendőben van, és Nosztredámusz is megírta, a bal oldali nyugdíjast a jobb oldali orvos majd nem fogja ellátni. Eléggé szomorúnak tartom az ilyen jellegű érvelést, és azt a tényt, hogy egy miniszterelnöknek készülő politikus, a bal oldal lovagja azzal sincs tisztában, hogy a nyugdíjasnak jelenleg nincs pénze a gyógyszerre, és a jobb ellátásra. A hallgatóság inkább a nyugdíjjakra volt inkább kíváncsi, mint apu és orvos politikai csatájára. Vagyis ígérgetni kellett volna, mivel az Orbán nevezetű arkangyalra már nem sokan emlékeznek, és elég nyögvenyelős ügy a demokráciára, és szólásszabadságra hivatkozni egy olyan rétegnek aki az elnyomás idején is túlélt. Mesterházy Attilának vagy a világnézetével, a politikai realitásával, és a szövegírójával is komoly gondok vannak.

A szubjektív véleményem, máshogyan fogalmazva:

Ez a Mesterházy egy igazi balfasz.

Ha nincs elég bajod majd csinálsz magadnak. Igazi államférfi ez is.

Közel akkora idióta mint a Mikola. (Tényleg azt most szerintem bezárták, valami sötét szobába, és csak a választások után engedik ki.)

Egyébként sem tudom elképzelni, hogy a fater az SZTK-ban ül a parasztokkal egy levegőt szívva. A magánrendelésen, meg fizetni kell, nem pofázni...

Nyilván ez annyira hiteles mint, amikor elődje arról sírt, hogy az anyu nem tudja befizetni a gázszámlát. (Elég nagy köcsög a feri is ha évi 38 millából nem osztott a muternak)

Kedves Attila, nem kell ide a Fidesz mocskolódása, majd ti megoldjátok magatoknak. Akit ez a primitív érvelés elriaszt a jobb oldaltól, azt az a hír is elriasztja a baltól, hogy Mesterházy előzetesben van.
(Ezt hallani, ja hogy az egy másik Mesterházy ááá egy kutya...)

nehülyéskedj 2010.02.05. 08:02:39

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: És, mindehol ígértek bögréket a szorgalmasan írogatóknak? Csagy csak a bolsik? Akkor azt kapják, amit megérdemelnek. Ha fáj, hát tűrj!

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.02.05. 08:02:57

Különös, hogy már ilyen hamar ízelítőt kaphatunk abból, hogy milyen a gyűlöletmentes kampány, meg a konstruktív ellenzékiség. Bár én nem hiszem, hogy ilyen kiszólásokkal nem szereznek szavazókat, pont abban a táborban, akik a már említett Lószarmamáról is azt hitték, ez velük is megtörténhet. De én azért többet vártam volna Mesterházytól, egy pillanatra azt hittem, hogy ő tényleg vmi vérfrissítés következménye. De most azt kell gondolnom, hogy ő az egyetlen akiről azt hiszik a pártjában, hogy elég fiatal ahhoz, hogy megérje az MSzP visszakapaszkodását...
Bár az az ömlengés sem egyszerű, amit tegnap a postaládámban találtam az MSzP-től. "Új lendülettel!" - de még hányszor kell lendületet venniük, hogy egyszer oda is érjenek vhová? Igazság szerint durcásnak kéne lennem, mert csúnyán hülyének néznek megint - ők is - pedig a szóróanyag nem rossz. Bár hitelesebb volna, ha mondjuk az LMP vmelyik fiatal idealistaképű frissenvégzett bölcsésze lenne a fotón...

@mendson: Persze nem elképzelhetetlen egy ilyen fejmosás, de azt azért be kéne látni, hogy a világjárvány elmaradt. Meg nem tudom másnak, mint propagandának elfogadni azt, amikor a bármelyikperces haldokló rákos végül a H1N1 áldozataként kiszegeződik a EÜ Minisztérium kapujára...

Mehrlicht 2010.02.05. 08:16:18

@Kenguru: azt akarta mondani, h baszik es ir...

lüke 2010.02.05. 08:21:39

szerencse, hogy a mentés ös szabálya szerint , azt kell menteni ,

aki csendben van

( ma persze ezt triázsnak- így franciásan- hívják és cetlit kap)

O1V1 2010.02.05. 08:39:46

Mesterházy=Orbán=Vona= Dávid= stb...

Nem lehetne száműzni őket?
Estleg a hiveiket is ?

Inimma 2010.02.05. 08:45:58

@O1V1: Egyedül akarsz maradni?

ebfül 2010.02.05. 08:55:51

Őszintén remélem, hogy mind az orvos, mind a pedagógus társadalom jó memóriával rendelkezik és ezt a fiaskót nem felejti el áprilisig.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.02.05. 09:18:37

Basszameg, már a Kútvölgyibe se mehet el a Mesterházy apuka??? Hát hova tart ez a világ? :)

zala 2010.02.05. 12:48:15

Mesterházy szavait félreértelmezték. Mesterházy csak egy jelenségre akarta felhívni a figyelmet, ami árt a magyar demokráciának. Nem vonta kétségbe az orvosok megbízhatóságát, ezért nincs miért bocsánatot kérnie.
Remélhetőleg a MOK elnöke nem kapcsolódik be a következő hónapok választási kampányába.

Ezek nem az én gondolataim, itt olvastam őket: www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-331645

Pici örömre adna okot, hogy érzékelik a problémákat ezen a téren. Kár - és sajnos jellemző -, hogy értelmes megoldási javaslat helyett azonnal a bunkósbot került elő. A Bugyi Bernadett szájába adott arcátlan és arrogáns vélemény fogalmazása helyett többet ért volna ha ezt az írást olvassák.

Teljesen egyet értek veled, kedves Saman. Lenyűgöző éleslátás, kristálytiszta fogalmazás, apró és a lényeget nem érintő tévedéssel (Mesterházy nem pártelnök hanem miniszterelnök jelölt). Hadd idézzek belőle :)

"Ha esetleg úgy érzi a kedves pártelnök Úr, hogy ilyen nem megfelelő csatornákon fejezné ki a nép, hogy valami baj van... talán körül kellene nézni a demokrácia intézményei körül."
ez 10/10
süti beállítások módosítása