Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Előzetesben a pártmaffiák érdekkijáró figurái

2010.02.04. 09:31 :: Saman

Ha kinyitom az újságot az interneten, mindíg benne van walaki, akit épp ma csuktak le a BKV körüli panamák miatt.

Gondolom ezek 90%-áról ki fog derülni, hogy ezek bizony ma született báránkák, de addíg is csemegézhetünk az önéletrajzaikon, betekinthetünk a politikacsinálás "magyar modelljének" boszorkánykonyhájába.

 Ma egy olyan szürke eminenciás kezén kattant a bilincs, aki komoly pártmaffia múltra tett szert. Megfordult már itt ott.

"A szürke eminenciásnak ekkor a főpolgármesteri hivatalban már félig hivatalos „asztala” is lett: külön részleget kreáltak Kormányzati Koordinációs Iroda néven azzal a feladattal, hogy lobbizzon immár a kormányzatnál és a Pénzügyminisztériumnál is a budapesti fejlesztések érdekében. (Fizetést ezért nem vett fel, mert az üzletember akkor a TV2 igazgatósági tagja is volt, és a pénzzel járó fővárosi megbízatással ez összeférhetetlen lett volna.)"

A politika körül vannak érdekkijáró figurák. Ez OK. De nálunk nincsen más. Nincsen például társadalmi kontroll. Nem kell félnie a maffiózóknak semmitől.

Mondjanak már hasonló életrajzot mondjuk a NOE egyik elnökségi tagjáról. Elérte ezt ---- koalícióba szervezte azt.... meggátolta amazt....

Nincsen ilyenünk a hazai demokráciában.

Ezért van az, hogy mindenféle félelem nélkül rámolhatják ki az országot.

Ha maffiózó vagy, akkor vannak "polgári" jogaid.

Abban az esetben, van jogod részt venni a rólunk szóló döntésekben. Úgy, amúgy, mint polgár, vagy ne adj isten állampolgári önszerveződésnek a küldötte....

no way

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr741728581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.04. 15:55:38

Szerintem sok emberrel fognak most példát statuálni, mindent azért mégse lehet megtenni.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.02.04. 16:11:17

Örülük neki, hogy már 10 körül van a letartóztatások száma, ebbe belesorolom azokat is, akiket csak pár lépés választ el a börtöntől.
Ugyanakkor ez csak csepp a tengerben. Az egész rendszer minden elemében kiiktatta a társadalmi kontroll lehetőségét is. Ma már hiába tennének civil vagy sajtómunkás csapatokat a döntéshozatali folyamatokközelébe. Nem tudnám elhinni nekik, hogy tényleg függetlenként ők az emberek oldalán állnak. Nem is tudom mennyire mélyen kellene tisztogatást véghezvinni, hogy ne ez a maffiastílus uralja a közéletet.
süti beállítások módosítása