Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mi a lúfasz az a "Közérdekvédelmi Hivatal?

2010.01.31. 16:13 :: Saman

Miután megint megnéztem Kovács András táltos videóját azzal a nem titkolt céllal, hogy hátha megint hasizomlázat kapok a röhögéstől, a következő cikk amire rákattintottam valóban jól megnevettetett.

Méghogy Kovács András egy szellemi travi?

Kispályás ő Bajnai Gordonhoz képest!

Ekkora emeletes baromságot már régen nem olvastam. Nem is merek ma utána eredni ennek a kérdésnek...

Nekem már attól is ledobja az agyam a láncot, hogy Bajnai Gordon, aki struktúrálta a 2004-óta befolyó évi 1000 milliárd Ft fejlesztési forrást.

Úgy ahogy!

Ő áll elő azzal az ötlettel, hogy mi is lenne a korrupció megfékezésének a módja.

Mit ad isten, hát egy Közérdekvédő Hivatal, amit a kormány alapít! Ez a kormány.

Jobb ha előbb elmélyedek népünk eredetmondájának gyökerei körül a "ki tanította a Szíriusz csillagképben lakó UFÓkat ,magyarra?" kérdéskörben, mert ez most nekem így sok...

 

csak két kis szösszenet a javaslatból,

"ne legyen nyomozati jogköre, de lásson rá "

namegasszongyahogy

"Ugyanakkor a hatékony megoldáshoz nem tanácsos egymástól független részprogramokat indítani"

 folyt köv:

Alapjaiban az a nagy problémánk, hogy nálunk az intézményességtagadó mentalitás már a törvényalkotást átható kultúrális erő. A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia mutogathat a saját maga által elfogadott szabályokra és a saját maga által kinevezett hivatalokra, amikor esetleg valaki valamilyen problémát akar felvetni, kérdése van, módosítási javaslata van.

Itt most felállítanának egy újabb szervet, ami pedigrés papírokat adna a pártokráciának arról, hogy higyjük már el, hogy ők nem lopnak. Olyan ez mint a svéd modell. Attól svéd, hogy a homlokára tetováljuk, hogy svéd, aztán mutogathatunk rá: nem látod, hogy rá van írva?

Erre a hivatalra ráírnák azt, hogy ez a KÖZÉRDEKVÉDŐ HIVATAL.

Korrupció mérséklés irányában lenne ez egy agytröszt, mert a mi államigazgatásunk jelenlegi szervei nem valami hatékonyak ezügyben.

Létrehoznánk egy újat, amitől akkora megváltást várunk, hogy akár a "közérdek" szent malasztját is elhozhatná a magyar demokráciában.

A rendszerváltáskor bőszen olvasgattuk Orwell műveit. 1984 meg Állatfarm...

Most mit olvassunk? Népszabadságot? A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia olyan szürreális baromságokat csinál, ami már meghaladja az írói fantázia képzelőerejét.

Mitől hisznek abban, hogy ezt a Hivatalt nem gáncsolná el a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia pontosan ugyan olyan módszerekkel, mint a bíróságot, az ügyészséget, a sajtót, az alkotmánybíróságot, a köztársasági elnököt, az onbudsmanokat, az Állami Számvevőszéket, vagy a jegybankot.

Mindenféle érdekartikuláció nélkül hogyan jutnánk arra a megvilágosodásra, hogy mi is volna a közérdek?

Nyilván ezzel nem kell pepecselni! A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia igen is csodatévő szentemberekből áll, csak van köztük 2-3 félig rossz ember, akik sajnos az összes döntéshozó testületben többségben vannak és mindíg rossz döntésekkel ostorozzák a hazai életvilágokat. Elég a többiek közül találomra megkérdezni arról, hogy mi is volna a közérdek. Kívülről fujja ezt közülük bárki. Nem is kell ezt papírra vetniük, mert ez már annyira köztudott.

Nem is kell egyeztetni semmilyen állampolgári önszerveződéssel, se kicsikkel, se nagyokkal.

Nem is kell bugris népnek a sajtóban helyet biztosítani a véleménye kifejtésére... Pampogjanak a blogjukon!

Lesz végre egy kormányszerv, amelyik majd megvédi a közérdeket.

Na de kivel szemben? kiktől kellene megvédeni a közérdeket?

 

 

Csak nem azokkal szemben, akikkel Bajnai Gordon nem szokott beszélni? A politikusoktól?

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr751717250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása