Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A bértárgyalásokhoz kötődő zsigeri indulatokhoz

2010.01.12. 13:12 :: Saman

Általában a magyar kultúra mély intézményességtagadó gyökerekkel bír. Már az állampolgári önszerveződések megjelenése is azt a reakciót váltja ki az egyszerű emberből, hogy megjelent a zsákmányszerző struktúra embere. Nem hisszük el a szakszervezetekről sem, hogy az emberek oldalán állnak.

A rendszerváltás nagy társadalmi szerződése arról szólt, hogy demokrácia lesz, szabad piac lesz és legfőképpen az a remény táplálta, hogy a nyugatabbra fellelhető jóléti társadalom modell megjelenik majd nálunk is.

 Az a modell a magas minimálbérrel tiszteli meg a munkásintézményt és magas foglalkoztatottsággal védi az ottani közállapotokat.

A pártokráciánk mindhárom ponton napi szinten gyalázza a rendszerváltás társadalmi szerződését. Nincsen demokrácia. A mi piacunk alapvetően a versenykorlátozó és kirekesztő mechanizmusoktól terhes, a jóléti társadalom jövőkép meg annyira világos 20 évvel a rendszerváltás után, hogy a kutya sem emlékszik már arra, hogy mit is keresünk mi tulajdon képpen.  ?? !! (hvg)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr221666269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

láz-ár 2010.01.12. 20:02:30

A jóléti rendzserváltás, már 8 éve megtörtént! Kár, hogy nem vetted észre, és ,,kivándoroltál" az országból! A közalkalmazottak kaptak 50 % béremelést (azöta egy fillért sem), a nyugdíjasok meg 19 000 Ft-ot a szavazataikért! Most olvasom a Magyar Hírlapban, hogy a FIDESZ 176 egyéni mandátumra számít! Vagyis egyedüli párt lesz a Parlamentben! 20 évvel, nem is tudom a mi után? A Meggyesi-Gyurcsány-Bajnai diktatúra után, jön az Orbán diktatúra. Űjabb módszerváltás elé nézünk!

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.01.12. 20:16:13

Én csodálkoznék azon, hogy ha lenne 1 olyan körzet, ahol valaki megverné a FIDESZ jelöltet egyéniben.

Azt nem szoktam véka alá rejteni, hogy véleményem szerint ezt a kását 90%-ban a FIDESZ főzte.

Azon megint csak csodálkozni tudnék, ha tudnának diktatúrát kiépíteni.

Tele van a társadalom teste fájdalmas érinthetetlen gennyes sebekkel. Bárhol megirinti majd ezeket a fájdalmas pontokat, a nép szűkölni fog. Talán hangosabban és fájdalmasabban mint eddíg.

láz-ár 2010.01.13. 09:28:35

Az emberek tele vannk várakozással.
Azt mondta egy MSZP vezető, hogy mindegy már mi lesz, csak ne baloldali párt legyen!
Visszakérdeztem, hogy miért az MSZP baloldali? Elcsodálkozott, és azt mondta jó kérdés? Nem tudja.
süti beállítások módosítása