Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az otthonszülés mint múzsa

2009.12.26. 02:02 :: Saman

Már kétszer nekiálltam annak, hogy összefoglaljam könyvben a blogon megjelenő demokrácia deficitekről szóló ismeretanyagot.

Először egyszerűen csak tematikusan összrendeztem a cikkeket, de így egy nagyon nehezen olvasható óriási montázs keletkezett, ráadásul a cikkek 80%-a annyira indulatokkal terhelt, és oly sokszor visszautal bizonyos sérelemkre, hogy ez két hónap után kifejezetten nem tűnt nyomdaképesnek.

Volt egy második nekirugaszkodásom, amikor végre kihoztam a számítógépemet Angliába. Az volt a terv, hogy elválasztom egymástól a polititkai szocializációhoz és magához a nagypolitikához kötődő témákat és a helyi közösségfejlesztő terepmunkához kötődő témákat illetve a humanisztikus pszichológiából vagy hasonló mozgalmakból jövő emberképhez kötődő modelleket.

Ebbe is nagyon belegabalyodtam és már az elején kiderült, hogy még mindíg rengeteg indulat van bennem a témával kapcsolatban, így ezt is félre toltam.

Most az otthonszüléssel kapcsolatban felmerült ez az újabb integrációs lehetőség. Maga ez a blog is arról szól, hogy a sajtóban vagy a közösségfejlesztő terepmunkában felmerülő élethelyzeteket és a mozgalmunk fogalmi készletét összevetem, a könyvben is meg kell jelennie ennek a kettősségnek, azaz meg akarom mutatni esetpéldákon keresztül, hogy a mi nézőpontunkból hogy alakul a hazai demokratikus kultúra fejlődése.

Az otthonszülést támogató csoport egy a mienktől távoli mozgalom, ezért könyebb ezen a történeten bemutatni mindazt, ami már korábban is plédákkal alátámasztva leírásra került. Úgysem fogom megállni, hogy ne példálózzak a saját tevékenységünk során tapasztalt jelenségekkel, de mégiscsak könnyebb lesz ha egy független vonatkoztatási pontból indulunk ki.

Örülök, hogy már ebből a sajtóanyagból ilyen gazdagon merülnek fel az otthonszüléssel kapcsolatos demokrácia deficitek. Korábban az is gondot okozott, hogy mit lehet kihagyni a blogban felmerült tárházból. Mindkét könyv vázlatban túlburjánzott a kifejtendő ismeretanyag. Itt most az élet megmutatta, hogy mik a legfontosabb pontok. Ha ezt az öt nézőpontot sikerül kifejteni, az több mint elegendő.

A kevesebb több. Bármilyen nehéz is kihagyani valamit, ami kapcsolódik egy-egy elvarratlan szállhoz, valahogy meg kell ezt tenni. Sokáig azt gondoltam, hogy esetleg akad valaki, aki konzultánsként segít meghozni ezeket a döntéseket, de asszem senkinek nincs ehhez kedve a környékemen. Nekiállok magam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr161623492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása