Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Lendvai Ildikó, meg Horn Gábor mosakodásához

2009.10.10. 17:55 :: Saman

A Népszabadságban az olvasói levelek között a napokban Lendvai Ildikó pártelnökasszony, ma meg Horn Gábor jelent meg poszt humusz glória fényező cikkel.

 
Lendvai Ildikó azon siránkozott, hogy ha ők nem, akkor kik fognak itt a szegények és a modernizáció nevében politizálni.
 
Horn Gábor is azt siratja, hogy ugyan ki fog itt törődni szegény modernizációnkkal ha ők már nem lesznek.
 
Mindkét cikkhez kommenteltem, hogy elképesztő cinizmusnak tartom ezkeket a megnyilatkozásokat.
 
Hogy jön ahhoz az MSZP, hogy az elesettebb társadalmi rétegre hivatkozzon? Ugyan mit tettek ők?
 
Az SZDSZ-nél még pikánsabb a helyzet.
 
Mindkét cikk akkora demagógia, ami ebben nagymester Orbánt is túlszárnyalja.
 
Beteszem ide a Horn Gábor cikkhez írt kommenet:
 
Kedves Gábor!
 
Már a Lendvai Ildikó cikknél sem értettem, hogy mitől van bennetek az az érzés, hogy Ti vagytok a demokrácia és a modernizáció védelmezői, amikor nem mutattatok fel ilyen jellegű teljesítményeket.
 
Kifejezetten felvilágosulatlan abszolutista modernizátorok vagytok.
 
A rendszerváltás, mint társadalmi szerződés arról szólt, hogy demokrácia lesz, nyílt piac lesz és a jóléti társadalom modell felé fogunk haladni.
 
Minden pontot szügyön szúrtátok ezt a társadalmi szerződést és nem tudtok válaszolni arra a kérdésre, hogy “ezt meg minek kellett?”
 
Nincs szabad piac. Talán a Te korosztályod volt az utolsó, aki szabadon vállalkozhatott. Az, ami nálunk van, az az új belépők számára nem nyitott rendszer. Mint közgazdász, el tudod képzelni, hogy miért problematikus ez hosszú távon.
 
Nincsen demokrácia. Szekértáborok lövöldöznek egymásra és ennek a hadviselésnek áldozatul estek a pártokráciától független civil és tudományos discurzus tagjai. Kifejezetten tetten érhető, hogy mikor kezdődött ez a korszak. Az 1998-as vagy talán 99-es OGY Társadalmi Szervezetek Bizottságában realizálta pl. Béki Gabriella, hogy eztán csak párt civilek létezhetnek. Se a Cukorbetegek Egyesülete se a Szívbetegek Egyesülete és még sorolhatnám nem kapott támogatást mert elfelejtette megmondani, hogy MSZP-s vagy FIDESZ-es szervezetnek tekinti-e magát. Akkor Béki Gabriella elbőgte magát. De utánna meg tudott győzni Benneteket, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző modell a modernizáció megtiprását jelenti? Nem! Ti is tevőlegesen folytattátok Halász – Zuschlág – Hegyi paktum modelljét kiterjesztve, négyzetre emelve.
 
Ez volt az EU felkészülés civilgyilkos – zsákmányszező modellje. Ezt csináltátok kormányon is és ezt csináljátok ellenzékben is. Egy kutya!
 
Ezek után nem csoda, hogy az ország nem tud megbírkózni olyan integrációs kihívásokkal, mint LEADER, vagy a szociális szövetkezetek – közösségi vállalkozások világa, vagy a tranzit foglalkoztatási modell, vagy a foglalkoztatási paktumok. Ha érdekel hogy mit kurtatok el, olvass bele a reszvetelidemokracia.blog.hu-n.
 
Márpedig a munkahelyteremtés tudás intenzív formái nélkül tényleg nehéz lesz kimászni a gödörből.
 
Csakhogy éppen arról szól a Ti korszakotok, hogy kiirtottatok mindent, ami ezt az egyébként is nehéz, - a mi kultúránkban külünösen nehéz - kihívás együttest kezelhetné.
 
Ezért tartom cinikus és buta megnyilatkozásnak a részetekről, amikor a modernizációval vagy a demokrácia védelmével vagy egyáltalán a rendszerváltással azonosítjátok be a saját tevékenységeteket.

 

 A Lendvai Ildikótől is lementettem azokat amelyiket még nem moderálták ki:

 

Kedves Lendvai Ildiko!

Arcatlansag azt vallani az MSZP-rol, hogy " modernizációban és a demokráciában látta és ebbe a keretbe akarta beilleszteni a társadalmi különbségek csökkentését célzó baloldali politikáját".

Ennek a szoges ellenkezojet szokta megszavazni az MSZP frakcio. Onok megveszekedettul hisznek a MARX elotti ipari tarsadalom kepben, es sohasem haboznak megszavazni olyan donteseket, ami ezugyben visszafele toljak az orszagot. Errol sok cikket olvashat a reszvetelidemokracia.blog.hu-n. Ha erdeklik azok az ertekek, amikrol papol.

Az MSZP egy civilgyilkos zsakmanyszerzo logikara szervezodo konstellacio. Nem menti fel onoket a felelosseg alol, hogy ebben a mentalitasban a FIDESZ erosebb mint Onok.

A hazai tarsadalom szelsosegesen kirekeszto. Nincs meg egy orszag ezzel a foglalkoztatasi szinvonallal. ezzel a berszinvonallal. Ezek utan arrol beszelni, hogy az MSZP "társadalmi különbségek csökkentésérol" mer beszelni?

Ugyan mi volna ez? Hol, mit tettek Onok ezert?

Napestig tudnam sorolni, hogy mi mindent tettek ez ellen! Meg is tettem ezen a blogon, es meg is teszem a jovoben is szelesebb sajto nzilvanossag elott is, ha osszedol az onok sajtot kontrollalo maffiahatalma, amit a FIDESSZEL kozosen gyakorolnak
.

A kommentekhez nemi hozzafuzendo:

Modernizacio ugyben az lenne a normalis, ha tudas alapu tarsadalom epulne hazankban. Ez egy informacio alapu tarsadalmon tuli gazdasagi / kulturalis innovacio. Az nagy helyzet, hogy az MSZP buta. Minden cselekedetevel az ipari tarsadalom modellt erolteti. Minden lepesevel elutasitja, eltiporja a joleti trasadalom modellt es a korszeru modelleket is.

Ez teljesen egyertelmu es vilagos.

Persze nem haboznak azt hazudni, mint marketingpart, hogy a nevukbol kovetkezoen ok szocialis ertekek menten politizalnak. Termeszetesen ebbol egy szo sem igaz.

Civilgyilkos es zsakmanyszerzo part. Mellesleg ebben a FIDESZ a nagymester. Tole tanultak ezt az MSZP-s ifjak. Mivel ez eredetileg sem allt tul messze toluk?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr701440887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása