Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Apák Napja

2009.06.20. 20:39 :: Saman

Az iskolaév végén mindig elkábulok a gyerekeimtől! Annyira fantasztikusak!

Tavaly az utolsó napon azon ötleteltek a nagyobbik lányomék, hogy a fiuk által lerugdosott vakolat ügyben gyűjtést szervezzenek. Lelki szemeim előtt meg is jelent, hogy nekilátnak, olyan lelkesedéssel mesélte.

Ezen kívül meg valami diákparlament / Igazlátó Nap-féle ötlettel álltak elő, mert meg szeretnék kérdezni az iskolavezetést, hogy mire megy el az a sok-sok ebédpénz és egyéb közös kassza, amit befizetünk.

A nagyobbik lányom horoszkópja az enyém fordítottja. Oroszlán mérleg. Tényleg nagy jogvédő és közösségfejlesztő őstehetség.

A legelső szüreti bálon az történt, hogy nem ők nyerték meg a szőlő lopó játékot. Nyilván a többi osztály nem először csinált ilyet, és hát a rutin...

Erre a lányom cirka 20 másodperccel a játék zárás után, amikor konstatálták, hogy szép mennyiségű szőlő gyűlt össze, de a szomszéd asztalon több van, simán összerántotta a társaságot, és kórusban óvták a meccset azzal a kifogással, hogy a másodikosok nyilván azért kötötték olyan magasra a szőlőfürtöket, hogy az elsősök közül ne érje el mindenki.

Az idén év végén pedig tréningeken használt visszacsatolás játékot játszottak, aminek az a lényege, hogy búcsúzóul egymás hátára írunk neki szóló dolgokat.

 

 

 

A legnagyobb mondat így hangzik:

NEM MEGY BELE CSALÁSOKBA!

Na tessék! Miből lesz a cserebogár! Adná az ég, hogy így élhesse le az életét! Tisztán és szilárd erkölccsel! Bárcsak eljönne az a Magyarország, ahol egyre többen ilyennek születnek, és ilyenek tudnak maradni!

A kisebbik lányom is fantasztikus évet zárt! Végig szólót énekelt a kórusban, majd megnyerte a matekversenyt! Na, ezt még maga sem értette! Kapott egy könyv jutalmat az igazgató bácsitól!

Nagyon büszke vagyok rájuk!

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr161197544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

láz-ár 2009.06.22. 15:13:38

Kedves Sámán!
,,Nem esik messze az alma a fájától"!
Gratulálok a lányaidhoz. Valóban van okod büszkének lenni rájuk a mai világban, és a mai Magyarországon!
süti beállítások módosítása