Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Bajnai korszak: A hazai pártokrácia totális kiüresedése

2009.04.21. 12:54 :: Saman

A miniszter elnök csere kérdés eléggé világosan azt mutatja, hogy Gyurcsány csak piros gomb volt a bohóc orrán.

Mindenki oda nézett. Az volt a Gyurcsány szerepe, hogy szellemi nagyságával elkápráztassa az MSZP belsõ közönségét, és kifelé és hangzatos szónoklatokat lehessen felmutatni.
 
Õ volt az egyetlen, aki egyáltalán dolgozatot irt arról, hogy mi a fészkes fekete fene lehet az a baloldaliság manapság.
 
Volt a fejében egy kultúrafejlesztésrõl szóló kép, arról, hogy a nem létezõ állami források újraelosztása helyett talán valami lelket kellene rázni a hazai közállapotokba.
Alatta egy nagy bamba gépezet, amely technikailag egy mukkot se értett ebbõl, de nem is érdekelte a bla bla bla. A” lopj egy kicsit, s aztán holnap mégtöbbet”! Ez érdekelte igazán.
 
Amikor bármi ebbe az irányba mutató javaslat összeállt, akkor persze simán kibujt a szög a zsákból, leszavazták a Fleto tisztasági csomagját, a korrupció ellenes intézkedéseit, titkon háromszorosára emelték a négyes metró költségvetését, és a föld forog tovább.
 
Az EU források újraelosztását annyira jól megszervezték, hogy mesebeli fejlõdésnek indult minden terület, amihez csak Bajnai Gordon csapata hozzáért.
 
Ezért aztán meg is kell õt tenni új miniszter elnöknek. Elvégre közvetlenül az õ kezébõl evett a mocskos szájú ellenzék zsákmányszerzõ civilgyilkos hada is.
Õ tudna csúnyákat mondani, ha az utókor kérdezne. Õ tett gesztusokat a politikai ellenfélnek napi szinten. Így egy ilyen helyzetben akár az ellenzéket sem érdekli, hogy kissé Döbrögi szagú ez az egész. Senkit sem érdekel a predátor elõélet, senki nem kérdezi, hogy az EU százmilliárdoknak meg merre keressük a társadalmi hasznosságát?
 
Az osztozkodásról eddig is vele tárgyaltak, eztán is csak-csak szóba állnak vele, hamár arról beszél, hogy kinek mennyi jut!
 
A kormányszóvivõ sajtótájékoztatóján megkérdezte egy újságíró, hogy ugyan mit keresett ezen a kormányülésen Újhelyi István.
 
Ugyan kivel mással tárgyaltak volna? Nem baj, hogy a Zuschlag ügyben egy kicsit megkormozódott. A sajtó kuncog, amikor megjelenik, de õ az úr a háznál. Elég szép a magyar sajtótól, hogy ezzel a kis burkolt kérdéssel célozgatnak arra, hogy azért, hát azért…
 
Így hát az új miniszterelnök személyében teljesen publikus, transzparens lett, hogy itt a civilgyilkos és zsákmányszerzõ mentalitás a menõ.
 
Nincs is más! Soha nem is volt.
 
Az MSZP már rég halott, csak még nem jöttek rá. Eztán majd jön a glóriáját fényezgetõ nemzeti zsákmányszerzõ civilgyilkos pártokrácia és minden felvirágzik majd!

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr431077878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása