Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Seres aláírásgyűjtés

2008.12.02. 16:23 :: Saman

Tisztelt Címzett!
 

Egy nemes ügy felkarolása érdekében bátorkodunk zavarni Önt, bízván abban, hogy nem veszi sem sértésnek, sem pedig tolakodónak levelünket.

Úgy gondoltuk, nem csak kötelességünk, hanem mindannyiunk jól felfogott érdekében juttatjuk el Önhöz ezt az információt, melyről mi is csak a napokban szereztünk tudomást. Ha tud és akar is segíteni egy bátor Hölgynek, akkor látogasson el a honlapjára (seresmaria.hu), vagy írjon neki (sereslevelek@gmail.com), mindemellett pedig kérjük küldje tovább akinek csak tudja az alább olvasható kezdeményezést:

Magánszemélyként, négy gyermekes anyaként aláírásgyűjtést indítottam, melynek célja a 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása, pontosabban, hogy csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson nekik költségtérítés, ahogy ezt elvárják mindenkitől az általuk hozott törvények alapján - ami sajnálatos módon rájuk még sem vonatkozik!

Az Országos Választási Bizottság által hitelesített kérdésem így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

 

Több mint száz olyan parlamenti képviselő van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bármiféle bizonylat felmutatása nélkül! A költségtérítéseken kívül nagyon sok más kiváltságuk is van, de most hogy bajban van az ország, még sem magukon kezdik a megszorításokat. Hogy kiken, azt mindannyian érezzük.

 

Sajnos igen szűk csatornákon tudom népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig csak 4 hónapot ad a törvény erre. Van egy honlapom (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit fénymásolni is lehet. Ha sikeres lesz az aláírásgyűjtés és megvan a 200 ezer aláírás, a népszavazást az EU-s választással egy időben lehetne megtartani, így nem kerülne szinte semmibe.

Amennyiben támogatja a kezdeményezést , az íveket a következő címre kérném eljuttatni:

                                                                                                                        Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.

 

Egyre több a baj és virul a korrupció, miközben a megélhetésünk egyre nehezebb. Erről viszont a honatyáink mintha tudomást sem akarnának venni. Üzenjünk nekik ezzel a 200 ezer aláírással!

                                                                                                            Üdvözlettel: Seres Mária

2 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr25799942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ica 2008.12.02. 20:17:55

Még ha össze is gyűlne ennyi aláírás, elkezdődik a huza-vona a hitelesítéssel, megy a labda ide-oda hónapokig. A népszavazás is belekerül néhány millióba. Ha adózniuk kell majd, arra is fognak találni kiskapukat, ki fogják kerülni, hiszen Ők hozzák a törvényeket! Egyébként egyet értek vele, csak a bele fektetett energia nem lesz arányban a ,,hozadékkal"! Más módszerhez kell folyamodnunk! Folytatni kellene amit ,,Sámán" elkezdett, vagyis nyitogatni az emberek szemét!

slizard 2009.03.06. 22:16:20

Apropo Ica: a fenti nepszavazasi kezdemenyezest vegulis 591 748 alairas gyult ossze. (Ebbol persze meg huzni fog az OVB.)

Ez a magyar lakossag kb 6%-a, a valasztoknak kb 10.

Osszehasonlitaskeppen: 2006-ban az SZDSZ mintegy 340ezer, az MDF 270ezer szavazatot kapott az elso forduloban.

Annak ellenere, hogy ilyen jellegu sikeres kezdemenyezes meg soha nem volt Magyarorszagon, a "mainstream" media nem tudositott errol a nagysagrendrol, s az egesz kerdest gyakorlatilag ignoraltak. (Peldaul a 100ezres peldanyszamu Nepszabadsagnak nem kellett a potencialisan 600ezer embert erdeklo tema. Szerencsere azert a Blikk nagyon is foglalkozott vele :-) )

süti beállítások módosítása