Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Szar ez a magyar nyelv bazd meg?!"

2008.11.11. 21:35 :: Saman

Na erre írok egy posztot Buborka!

Kedves Gonoszka!

Szerintem a nyelvünknek, azért van szüksége a káromkodásra, mert évszázadok óta próbáljuk lebontani az intézményeket általában. Az UDVARIASSÁG szavunk kifejezi, hogy Szent István korában még az udvarból hordtuk az européer viselkedési mintákat, a nemesi kaszt, aki a király asztalánál eszik, ő adott mintát a "helyes" viselkedéshez.

Az előző rendszerben az apák feleltek a fiaik kordában tartásáért, míg itt független fegyverhordó kaszt, független bíróságintézmény alakult ki. A szabad emberek meg jogfosztottabbá és kiszolgáltatottabbakká váltak. Ez az, amit nemigen vesz be a mi kultúránk.  Arra gyúrunk 1000 éve, hogy hagyjanak már békét nekünk ezzel az "ember - megszervezi az embert" baromsággal.

Épp az előző posztban írtam arról, hogy a népdalokban megjelenő fontos történeteink arra nevelnek bennünket, hogy ...

Az intézményességek megtagadása elég problématikus egy olyan korban, amelyben más népek abban versengenek, hogy miként tudnak hatékony és rugalmas szervezeti kultúrákat teremteni. Mi tömegével nekirugaszkodunk annak, hogy ha lehet, akkor fel se merüljön, hogy ezt fontos lenne tudatosítani magunkban.

Ezer szálon elcsúszunk ezen a banánhélyon:

  1. Ezért nem tudunk egyetlen Nobel díjast se itthon tartani.
  2. Ezért nem kerülhetnek be parlamenten kívüli pártok a közéletbe.
  3. Ezért nincs olyan civil erő, amely fel tudna mutatni érdemi társadalmi kontrollt a döntéshozatalban.
  4. Ezért szívják a vérünket a pénzintézetek általában. Máshol ők a gazdaság kiszolgálói, beolajozzák a gazdaság motorját, táplálják a vérkeringést, nálunk bármikor kirabol Téged a bankod vagy a nyugdíjbiztosítód, az áramszolgáltatód, a MOL-od stb..
  5. Ezért nem hihetsz egyetlen választási programnak se.
  6. Ezért nem látsz olyan médiát, amely Téged akar információval kiszolgálni. Helyette csak olyat látsz, amelyek a predátorok lábát csókolgatják naphosszat. (befizetted a TV számládat?)
  7. Mi polgárok is bármikor felpofozunk egy tanárt, BKV ellenőrt, rendőrt, orvost.

Manapság illik szembe fordulni az európai civilizáció vívmányaival, és politikailag megéri arra uszítani, hogy ne fizessünk adót, dobáljuk a rendőrök fejét utcakővel, írtsuk ki a politikai ellenfeleinket, vagy az idegeneket (akik 400 vagy 1000 éve itt vannak). - Persze ennek az az ára, hogy előbb utóbb betör a hétköznapjainkba a mészárlás.

Gondoljunk csak a múlt hétfői cigány sor megtámadására, vagy a dunaszerdahelyi focimeccsre. A blogomban van 201 cikk a REBARBARIZÁCIÓ rovat alatt.

Nálunk a Norbi Upgrade Kultúra tíltsa, hogy normálisan viselkedjünk. A mi egyedülálló káromkodás kultúránk ennek a leképeződése. Nyelvileg kifejezzük, hogy mi nem kérünk az intézményekből! Ezért vagyunk nőies kultúra (azért dolgozom, hogy éljek), és ezért vagyunk a világon a legszélsőségesebben individualisták!

I think so.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr28764205

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Omnibusz énblog 2008.11.12. 20:46:27

Mindenki, mindenki ellenMindenki tudja, hogy ami itthon történik az hihetetlen. Azért történik, mert mi ugyan nem csinálunk semmit, ami jogilag( vagy akár erkölcsileg) nehezményezhető lenne, bezzeg a szomszéd/rokon/ismerős, aaaz aztán lopcsalhazudik. Pers…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása