Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A politikusok kedvenc játékszere lesz a rebarbarizáció, errefelé?

2008.11.08. 19:15 :: Saman

A dunaszerdahelyi magyarverés előre vetíti, hogy hová vezethet a nacionalizmus, a rendőri barbár erőszak és az utcai őrjöngés eszkalálódása.

A nyíltan magyar ellenes uszításra épülő politika nem tudni milyen mértékben adott megrendelést az indokolatlan rendőri attakra.

A sajtófelvételekből jól látszik, hogy semmi érdemi oka nem volt rohamnak, mármint semmilyen fizikai erőszak felmerülése nem történt.

Jelen volt viszont a nacionalizmus a szavakban, a szimbólumokban.

Jól látszik ezen az eseten, hogy milyen az, amikor egy demagóg politikai kurzus a törvények, a jogállamiság, az európaiság nyílt áthágásával belemasírozza a közállapotokat a barbár tartományba.

Épp tegnap találkoztam két olyan emberrel, akik felvételiztettek odaát egy kinti casting csoporttal. Az egyik fellépő szépen kivette a nadrágjából a pisztolyt, hogy könnyebben tudjon mozogni.

Az idehaza szocializálódottak meglehetősen kiakadtak ezen. Nem találkoztak még azzal, hogy valakinek ennyire természetes a fegyverviselés.

Az ottaniak reakciója még megdöbbentőbb volt. Ott már természetes, hogy fegyvert hord az ember, mert ha a kereszteződésben nem adják meg az elsőbbséget, akkor valamivel csak el kell magyarázni KRESZ szabályokat nem ismerőknek, hogy mihez tartsák magukat.

Várható, hogy idehaza is lesz egy ilyen bugriskurzus, mint a Ficoék, és utána fegyvert kell hordani, mert a többi vadkeleti marhaboy is fegyvert hord.

Kiírhatjuk a keleti határoszlopokra, hogy innen következik Kelet Európa Harleme. Államostul, polgárostul, rendőröstül, de a politikusaink! Azok aztán igazi szegénységi kultúrában fröcsögő főbugrisok!

Elég ha az orruk alá dugják a mikrofont!

Ha civilizáltak lennénk, nem ezeket választanánk!

Sajnos ennek még semmi jele! 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr21757595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.