Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Nem meg mondta Mehemed? Szeressétek a tejet!"

2008.11.03. 16:18 :: Saman

Ma egy óra körül, a Morzsin jártam, és egy politikai tiltakozási akció közepén találtam magam.

A magyar tej mellett tüntetett egy kb. 20 fős, fiatalokból álló csoport. Állati jópofák voltak! A hazai tej fogyasztás mellett érveltek teljesen agyalágyult csasztuskákban. Amerikai tengerészgyalogos stílusban előénekelt két srác, a többiek pedig skanádálták utánna az éneket.

Ilyeneket:

"Mit kíván a Magyar Nemzet?

Magyar tejet minden torokba!"

 

Hosszú ideig hallgattam őket, hogy kiderüljön, hogy ez most egy Védegyletes akció, vagy a tejgyárak zugPR cégének gerillamarketing kampányához forgatnak, vagy újraéled az a csapat, aki vicces kis fricskákkal igyekszik felrázni a köznép hatalmas közönyét...?

Volt náluk vagy 5 transzparens, amit kb. Hofi Géza művészi zsenialitásának újraélesztéseként kettősen lehetett értelmezni.

Részben a tejfogyasztás mellett érveltek, részben viszont súlyos társadalompolitikai kritikával illették a fennálló rendet, a maguk természetfilozófiai szimbolikájával. (Tudjátok, ez olyan mint a Kennedy vagy Merily Monroe művészet?)

Ilyenek:

"Egy nagy túrót Nektek!"

A téren, sőt az arra haladó villamoson mindenki derült a hallottakon! Figyelem felkeltésből jól vizsgáztak a fiatalok, az biztos! Én magam ugyan nem hiszek az ilyen dolgok tudatformáló hatásában, szerintem sokkal többet kellene foglalkozni a hazai termékek fogyasztásával kapcsolatos identitás építésével a közbeszéd síkján, de az biztos, hogy sikerült felvidítaniuk a téren megforduló népeket!

Arra gondoltam, hogy ha iskolában a társadalomismeret tágy gyakorlataként lehetne politikai tiltakozási akció szervezésével is ötöst szerezni gyakorlatból, akkor biztos rengeteg ilyen pozitív kampányt láthatnánk a fiataloktól az utcákon, ami nem valami ellen irányul, hanem valami mellett!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr28747627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása