Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A nyulak jutalékot kapnak ha elejtenek egy vadászt

2008.10.30. 10:56 :: Saman

Gyurcsány főpredátor azzal próbálja meg fényezni a renoméját, hogy újabb korrupció ellenes ötletelésre adott megbízást.

Miután az ország polgárai nagyon nagyon tisztában vannak vele, hogy a hazai gazdasági összeomlás legfőbb oka a zsákmányszerző pártokrácia tobzódása, mellesleg a nemzetközi elemzők is ezt a diagnózist szokták rólunk kialakítani.

A negyedik kerület polgármestere Derce Tamás egyensen a maffiával azonosítja a politikai kasztot.

Gyurcsány nagyjából két évvel ezelőtt hatalmas humánforradalmat hirdetett ezügyben. Arról kezdett el beszélni, hogy az oktatás tartalmi reformja és a kultúra formálás olyan mértéket fog ölteni, hogy eztán minden bliccelő BKV bérletet fog venni, a polgári embereszmény a nemzeti felemelkedés hajtóerejévé válik majd (tapolcai beszéd az öszödi beszéd egy éves évfordulóján).

Ezután született meg a tisztasági csomag ötlete, amely minden kétséget kizáróan egyszer s mindenkorra kitiltaná még a predátorok rokonait is a forráselosztó folyamatokból. " Akkor ki marad a boltban?" - kérdezi egy régi vicc. Ez a javaslat is valahogy elakadt a tárca közi egyeztetéseken. Aztán az SZDSZ ált elő azzal a minimálprogrammal, hogy pártok próbáljanak olyan istenkirályokat találni, akik képesek úgy forráselosztó döntéshozó szerepben dolgozni, hogy közben nem a saját pályázataikról döntenek.

Draskovics Tibor most azon gondokodik hivatalból, hogy lehetne-e az amerikaihoz hasonló kemény korrupció ellenes rendszert létrehozni.

Lehetne, de hogy fogják ezt a predátorok megszavazni? Már a tisztasági csomagnál is arról volt szó, hogy ha ők nem, akkor egy népszavazás! (Ez még a nagy nemzeti népszámláláscunami idején jó poénnak tűnt Gyurcsány szerint.)

Egyszerűen meg lehetne oldani egy nyilvánosság kontrollját jelentő feljebbviteli fórum rendszert, ha beveztnénk egy erős e-demokrácia programot és mindenütt olyan kétkamarás döntéshozatalt, ahol a fölső szint valóban kiszűri a korrupciót.

Jelen esetben a fejlesztési források 90-98% - át osztják le a korrupciós csatornákon, ezért joggal érzi azt a köznép, hogy teljesen fölösleges helyi összefogásként helyi problémák megoldásán gondolkodnia, sem az állam által újraelosztott forrásokból, sem pedig a CSR forrásokból nem fog pénzt szerezni a tervei megvalósulásához! Az NFT I. végén végzett kutatásban az emberek 1%-a tudta konkrétan, hogy jobb lesz neki az NFT II. alatt.

Ezzel pedig, az amúgy is alattvalóvá nevelt, szélsőségesen individualista, sőt rebarbarizált köznép, azon kis rétege is leszoktattatik a közjóról való gondolkodásról, aki esetleg egy félnormális helyzetben mozgósítható lenne!

Ez a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia kínálata a hazai választó számára!

Narancs lé vagy szegfűmákony ízesítéssel kéritek?

23 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr48740151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avraham NetJézus (törölt) · http://tinyurl.com/a-zsido-valosag 2008.10.30. 13:26:14

Zsidó zsidónak a szemét nem vájja ki. A sajátját meg mégúgyse.

Nyilván kifizetik a "vérdíjat" lásd magyar rendőrség ;-). A szokásos hazug lózung, nem vesszük be, köszönjük. Drazsénak szerintem már a felesége sem hisz.

Bárcsak eltakarodnának innen ezek mocskos szarok.

Jutka 2008.10.30. 13:42:18

Draskovics terjeszt elő bármit is korrupció ellen??? Az évszázad poénja!

"Nem elég patkánynak lenni, annak is kell látszani!"

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.30. 13:46:35

90-98%? Lol.. Nem azt mondom, hogy nincs korrupció, de ez hatalmas túlzás.

W Joe 2008.10.30. 14:02:39

Annyira rossz lenne a helyzet, hogy már a korrupción akarnak spórolni? :)

gitáros 2008.10.30. 14:04:02

"...a hazai gazdasági összeomlás legfőbb eredője a zsákmányszerző pártokrácia tobzódása..."
Nem ezt akartad te írni. Mert ennek így nem sok értelme van.

VI. Lenin király 2008.10.30. 14:12:01

Király Rák! A 90-98% valóban túlzás, viszont a 70% már reálisabb, szerintem. Kapásból ezrével tudnánk mondani olyan valós sztorikat, ahol az eu-s pályázati pénzek hol és kiknél landolnak, nem mellesleg olyan győztes pályázati anyagok alapján, amelyek finoman szólva is hagynak némi kívánnivalót maguk után, hogyismondjam, kilóg a lóláb. És ez kivétel nélkül mind olyan esetben, ahol valamilyen pártközeli személy húzódik meg a háttérben (fidesztől az mszp-ig akárki). Sőt, az sem ritkaság vidéken, hogy ugyanannak a politikusrokonnak egymás után két-három pályázata is nyer, miközben a "mezei" pályázókat forráshiányra hivatkozva sorra elutasítják. Igaza van Dercének, amikor azt mondja, hogy a politika semmivel sem különbözik az alvilágtól. Elég ha megnézzük, hogy az ún. rendszerváltás óta gyakorlatilag ugyanaz a 150-200 ember ül az Országgyűlésben, csak a slepp cserélődik. (Immár 18(!!!)éve, b**meg. És még csodálkozunk, hogy nem megy a szekér?) Kihalásos alapon lehet pozíciókhoz jutni. Na ez a nem mindegy.

IS 2008.10.30. 14:21:51

a 90-98% pontosan mit jelent? azt, hogy ha 100 Ft van útépítésre, akkor csak 2-t költenek az útra, a többiből meg virágoskert, meg családi ház lesz? mert ezt nem hiszem. inkább arra gondolhatsz, hogy a pénzek 90-98%-nál nem az ajánlatot nézik, hanem, hogy ki adta be, mégpedig azért, hogy valamekkora részét eltegyék. még erre is sok ez a szám, inkább 60-65% között van, és még ott sem azért nézik mindig, hogy maguknak tegyék el, hanem hogy pl. a helyi sportegyesületet támogassák egy alapítványon át, mert közvetlenül nem hagyják a szabályok. és ilyen tonnaszám van a fejlett világban is (megnyered az állami pénzt, majd pont annak az iskolai alapítványnak adakozol, ahova a megbízó gyereke jár. nahát, micsoda véletlen!)

zsg 2008.10.30. 14:46:54

Már megint olyan valaki osztja az észt az EU pénzek körüli korrupcióról, aki nem látott még közelről egy pályázatot sem, pláne annak bírálati-végrehajtási folyamatát nem.

Bármilyen hihetetlen, az operatív programokon belül meglepően kicsi a korrupció. Egyáltalán nem azért nyer, vagy veszít egy pályázat, mert "odaszólt" a helyi képviselő úr. Hanem azért, mert az az anyag rendesen meg van írva, vagy nem.

Más kérdés, hogy ettől még az összes hazudozó politikus teli pofával hirdeti, hogy a nyerést ő intézte el (és a sok buta, tapasztalatlan polgármester és helyi okostojás el is hiszi neki).

Szintén más kérdés, hogy mi következik a nyerés után. Ugyanaz a közbeszerzés, amit már nem kell bemutatni. De ez nem EU pályázat, nem NFÜ, hanem önkormányzati mutyi (bocsánat: közbeszerzés).

És utoljára, szintén más kérdés, ami a kiemelt programok körül megy. Na arra már mondhatsz, amit akarsz, mert az nem sok választja el a legszaftosabb autópályázós-metrózós-völgyhídtól.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.10.30. 14:51:22

Na most ha ez így van akkor "mindenkinek" benne kell lennie hogy ezek nem derülnek ki. A legnagyobb gáz hogy nálunk a sajtó valahogy nem kutakodik, és nem tesz fel kérdéseket. Az egyik fele azért nem mer balodlali a mutyi, a másik fele meg azért nem jobboldali a mutyi.
Mutyiland.
De tedd a szivedre a kezed. Te kiamardnál belőle ha megtehetnéd hogy ne maradj ki belőle? Sajnos a többség...a partvonalról mindenki halál becsületes, de közben azért kerüli az adót, ügyeskedik, Ha nagyba megy az sem más, csak ott ügyesebbek akik közel kerülnek. Szerintem a baj az hogy a következő generációnak nem tudunk mást mutatni és ők is ilyenek leszenk. Ez a rendszerváltás egyik horzsolata...a mutyi még velünk van!

bubi 2008.10.30. 15:05:03

zsg! Jól beszélsz. Nekem is azonnal lejött, hogy a post írója olyanról beszél, amit nem ismer. De hát ez már csak egy ilyen ország. Mindenki ért az adórendszerhez, az oktatásügyhöz na meg persze az egészségügyhöz is. Közben meg egy csekket nem tud kitölteni egyedül...

Avatar 2008.10.30. 15:10:32

"olyan kétkamarás döntéshozatalt, ahol a fölső szint valóban kiszűri a korrupciót"

A kétkamarásság semmi garanciát nem jelent, legfeljebb annyival több embert kell megvenni.
Ennyi erővel az is megoldás, hogy az egyszintű döntéshozatalba egyszerűen csak "olyan bírálóbizottsági tagok kellenek, akik megvesztegethetetlenek".
Nagy megoldás, mi?

2008.10.30. 15:27:48

S!O!S! Valaki lécci korrumpáljon már meg egy párszáz millióval aztán feldobjuk egymást mer azispénz. Mi lenne ha GY.F. az eddígi korrupció után nyomozna , nem az elkövetkezőeknél? Ez a felhívás az IMF -ek szól hogy mostaztán nagyonmindent megteszünk mi faXa csávók. Sztem a feketén kisíbolt pénzeket kéne valahogy megszerezni de lehet hogy azokat kapjuk vissza kölcsön formájában :):)

boka · http://csaszu 2008.10.30. 15:34:48

Kinek rossz a korrupció ? Csak akkor gond, ha kiviszik az országból! Ha itt marad,akkor visszakerül hozzánk !

jozo 2008.10.30. 15:37:40

a metrónál lopnak

kérem a vérdíjam

tl 2008.10.30. 16:02:15

sikerdíjat 10%-os Ferinek!
az autópályánál lopnak. kérem a százalékomat! ja, MÁV-nál is. Ferihegynél is. etc.

TEHETNEK EGY SZIVESSÉGÉT 2008.10.30. 16:18:48

a lámpa vas meg a tarkón lövés szerintem elég korrupció ellenes hova tovább adok fegyvert is hogy saját magukat fejbelőjjék a parlamenti "képviselők"

most megjósolom mi lessz ebből: SEMMI

szerintem nem túlzás a 90% sőt én inkább 99,9% ot mondok
a 0,1% meg teljesen felesleges dologra megy el:)(ökörségekre díszburkolat felújjítás, játszótér meg hasonlók)

tojgli 2008.10.30. 16:28:23

zsg! is!

Mit mondjak, amikor 200 millát kifizetnek egy egy óra alatt egy ötödikes által összadobható honlapra (igen tudom, blabla...), akkor az ország azon része,a ki nem a ballibes kapcsolataiból él, nagyon is elhiszi ezt a számot.

Bár ez is remek alkalom egy újabb 100 millás kampányra. Mert gyakorlatilag csak reklámkapmányból áll a kormányzásotok!

Támogatom a lámpavasak hasznosítását.

rapid 2008.10.30. 16:30:59

Boka! "Kinek rossz a korrupció ? Csak akkor gond, ha kiviszik az országból!"

Először is: a korrupcióban nem az autópálya minősége, ár/érték aránya stb. a fontos, hanem az érdekkapcsolatok. Tehát egy korrupt országban nem a minőség előállításában lesznek érdekeltek a kivitelezők, hanem mások lefizetésében stb. Ez senkinek sem jó hosszú távon, mert gátolja az ország fejlődését. Nemcsak az autópályánál igaz ez, hanem az oktatástól az egészségügyig mindenhol.

Másodszor: ez a "visszakerül hozzánk" szöveged csak akkor igaz, ha Te vagy az egyik, aki nagyot kaszál a korrupt megbízásokon (tényleg: te vagy? :) ). Ha viszont egy "átlag" kisember vagy, vagy középosztálybeli, akkor pont a te zsebedből veszik ki a pénzt. Lehet, hogy az országban marad, csak nem annál, akinél kéne, pl. nem nálad. Mivel nincs fejlődés, ezért a te béred is stagnál.

Szóval a korrupció MINDANNYIUNKNAK rossz, főleg akkora mértékben, ami itthon tapasztalható.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.30. 17:44:13

Csak az a korrupció. amiből engem kihagynak. (Hofi)

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.30. 17:48:31

Ja, ez itt mind szemen szedett hazugság, orbánista propaganda. A korupció soha nem látott mértékben csökkent. Olyan mutatóink vannak e tény bizonyítására, ami bizonyítja, hogy 1998 és 2002 között sokkal nagyobb volt a korrupció, tehát ami most van sokkal jobb Orbán Viktornál, és aki mást mond az egy náczi!

gasparjozsi 2008.10.30. 17:49:11

A 90-98% két dologra vonatkozhat:

1. Az elköltött pénz felhasználására, de ez nyilvánvalóan nem lehet igaz, hiszen még a patyomkin megoldások is pénzbe kerülnek.

2. A pályázatok elbirálására - itt lehet igaz.

zsg: - és ha más is látta, nem csak Te?

Gondolod Zuschlagot azért darálták be egy kicsit, mert erkölcstelenebb volt mint a többi?
Egy debreceni származású ügyvéd is a gyerekek pénzét vette el, mégis ő lett az egyik legismertebb politikusunk(valami Kossuth nevű). Úgyhogy az ilyesminek hagyománya van ebben az országban.

Amúgy jelentem gyanús korupciós ügyet találtam két helyen is, az egyik nyaraló privatizáció a másik meg (szőlő)bányászati termék szállítás.

Ica 2008.10.30. 18:24:23

Szerintem meg nagyon is tudja mit beszél! Több pályázaton dolgoztunk együtt. Nekem volt olyan esetem, hogy helyszíni látogatáson megmondták, hogy a legjobb pályázatot adtuk be, (két körös volt, ez a második kör volt már)aztán néhány hét múlva az ,,osztogatók" annak adtak pénzt, aki az első körben pályázatot sem adott be! Muszály volt nyerni mert közbejött a választás és mit mutatott volna fel X elvtárs a választóknak. Ez valóban mutyiország! Mi már tudjuk, mert naponta tapasztaljuk. Nehéz tisztának maradni, de jó! Már többször többen környékeztek Orbántól-Gyurcsányig! Ha elkötelezném magam, nem lennének megélhetési gondjaim, és lenne sok-sok nyertes pályázatom, amiből természetesen vissza kellen ,,varázsolni" a pénzt a pártkasszákba! Ez a mai civil kurázsi???
süti beállítások módosítása