Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

nemzeti csúcs

2008.10.18. 22:21 :: Saman

Sok beszédet meghallgattam a Nemzeti Csúcson elhangzott 5 perces szónoklatokból. Az ezzel kapcsolatos hangulatom is hullámzott.

Egyrészt örültem annak, hogy látok egy kerek asztal lovagjai típusú helyzetet. Örültem annak, hogy végre van egy olyan debate helyzet, ahol a nyilvánosság előtt mindenki kifejtheti a pozícióját. Talán így néz ki egy nagy ötletroham, ahol látni lehet, hogy kinek mi a fontos.

Ezzel kapcsolatban az volt az ellenérzésem, hogy hátha a miniszter elnök demonstrálni akarja, hogy 50 ember lényegében 30 felé húzná az országot. Lássuk be, hogy nincsen könnyű dolga egy olyan országban, ahol mindenki csak a saját nótáját fújja.

Örültem annak is, hogy számos felszólaló beismerte az eddigi politika pusztító tevékenységét. Demján Sándor teljesen civilnek tűnt, amikor azt vizionálta, hogy Széchenyi szelleme, ha jelen lenne, meglehet, hogy azzal szolgálhatná leginkább a közjót, hogy rájuk borítja ezt a termet. Azért, mert ezt ők csinálták! Nem világválság begyűrűzéséről van szó, hanem a mi válságunk eszkalálódásáról!

Tetszett Kósa beszéde is arról, hogy esetleg a csúcson abbahagyhatná ámokfutását Fleto! Én is arra számítottam, hogy esetleg azért hívta össze a legfőbb predátorokat, hogy lemondjon.

Orbán Viktor is elképesztő teljesítményt nyújtott! Sok igazságot mondott, például a politikusok iránti bizalom el erodálásában mintha a saját felelősségét is felvetette volna. No de amikor a korrupció eszkalálódásáról kezdett beszélni! Akkor bizony a metakommunikációja tisztán üzent!

Teljesen elkezdett beremegni a rekeszizma erre a témára! Elkámpicsorodott!

Upsz!

Ez a korrupció téma mintha kezdené empátiával feltölteni a politikusokat?

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr13720753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaggato 2008.10.18. 22:43:10

Az ország azért tart itt, mert a politikai elitünk -melyet a "bölcs" magyar nép választott- kizárólag nyerésre játszik, mert aki nyer, az viszi a pénzt, amelyből le kell adózni a háttérben és az előtérben "megbújó" szponzoroknak, na és persze a politikai elit tagjait is jól kell tartani. Nincs racionalitás, csak süket duma, persze néha a választópolgároknak dobnak az eladott jövőjükért egy-két koncdarabot. Az ország vezetése olyan, mint a nemzet maga, csőcselék. Nem is látok kiutat, olyan szinten rohadt el ebben az országban a hitelesség, a becsület, az erkölcs. Bunkóországnak ilyen sors jár, FIDESZ vagy MSZP, lenyakazás vagy agyonlövés:)!
süti beállítások módosítása