Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Tőkésellenes fellépés szerveződik

2008.09.29. 19:39 :: Saman

Minden eddiginél karakánabban kiállt Bogár László az Echo TV civil akadémiáján amellett, hogy keményen meg kell adóztatni a multikat. Ma sajtótájékoztatót is tartottak Pozsgaival, Kossuth tériekkel!

Gyakorlatilag egy olyan pénzszivattyú lett az ország, ahol az összes összeadott munkajövedelem nem éri el a tőkejövedelmek mértékét.

A gazdaság árbevételeinek 80%-a keletkezik a multiknál, miközben állami támogatásként visszakapják azt, amit hozzáadnak a közöshöz.

A predátor pártokárcia, és a nagytőke totális győzelmet aratott a hazai piacokért folytatott versenyben, a hazai vállalatok, a kisvállalkozások, és legfőképpen a polgárok ellenében.

A nagytőke elérte, hogy a hazai munkavállaló éhbérérét dolgozzon, elérte, hogy míg máshol a bankok 3-4%os kamat marzszsal adnak ki hiteleket, nálunk 15-20%-os rész fejeli meg a jegybanki alapkamatot. Így a vállalkozások és a lakosság is a bankok profit éhségének kielégítéséért dolgoznak.

Szerintem ha megháromszoroznák a minimálbért, akkor sem pucolnának ki ezek a multik, mert alavetően a hazai ügyféltőkéből élnek, amit nem hagynának itt parlagon a versenytársaknak.

A zsákmányszerzők abban is igen ügyesek voltak, hogy a közműveket átjátszák önmaguknak. Kapolyinak abból van 6 milliárdos vagyona, hogy a villanyvállalatoknál tulajdonos.

Jó üzlet a gáz, be vagyunk kötve Putyin magáncégeibe szinte mindannyian.

Bogár László szerint tárgyalásokat kell kezdeményezni a globális nagytőke tárgyalódelegációjával és meg kell egyezni velük.

Valójában az állam kezében az adórendszer az a jogtiszta lehetőség, amellyel bevételeket tud szerezni a gazdaságból.

Van olyan, hogy tárgyalnunk kell, például idehaza a predátor pártokrácia szándékosan nem kényszeríti ki a munkáltatói oldalak tárgyaló delegációinak létrehozását, így nem folyhat bérfelzárkóztatásról szóló alku.

Hazánkban ugyan az a baj, mint Bogár László baja világ "Fosszuk ki Magyarországot!" - klubjának tárgyaló delegációjával. Tudniillik, nem lehet tudni hogy kivel is kell tárgyalni pontosan.

Magyarországon ezt lehetne orvosolni. Egy hevenyészett médiakampánnyal is ki lehetne kényszeríteni, hogy ezek a munkáltatói szövetségek létrejöjjenek. A hazánkban dolgozó - működő cégek ugyanis beazonosíthatók! Sőt bennszülöttek az alkalmazottak!

Nehezebb a dolgunk a globális nagytőkével, akik titkon szövetkeznek a hazai születési arányok megváltoztatására az alkoholizmus és az öngyilkosság meg a rák területeken a világelső pozíciónk újratermelésére!

Kíváncsi vagyok, hogy arról mikor fog beszélni Bogár Úr, hogy az itthon elvégzendő tárgyalásokon és az EU tárgyalásokon hogyan kellene az ország szisztematikus kifosztását megállítani? Ennek a kérdésnek a címzettje az MSZP és a FIDESZ. Ezek közül a FIDESZ lesz kormányon.

Elkezdenek velük is tárgyalni arról, hogy ne lopjanak el minden létező fejlesztési forrást a vállalkozások és a civil humán szolgáltatók elől?

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr44687866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása