Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Szart ér a harag hatalom nélkül"

2008.09.24. 13:16 :: Saman

Mondotta Csintalan Sándor a HÍR TV-s műsorában az MSZP főpénztárnoka, aki a másik maffiapárthoz átszerződött médiacelebnek. A jobboldal szeret ilyen természetfilozófiai mélységeket sejtető népies világbölcsességekkel előrukkolni, bár pozitív fejlemény, hogy nem maga Orbán mondta ezt valami új programnyitó beszédében.

Próbálnak felkészíteni bennünket arra, hogy ugye nem volt baj azzal, hogy kinyírtak mindenkit, egyértelművé tették a nép számára, hogy a predátor pártokrácián kívül itt mindenkiknek csak kuss.

Ugye "nem bánjuk, ha még 4-10 évig folytatják ezt a rablógazdálkodást, amit 10-15 éve láthatunk"?

Végül is meg kellett szerezni a hatalmat! Az nem olyan könnyű ám! A másik oldalnak mély társadalmi beágyazottsága volt! Itt mindenki kommunistának született aki nem volt Orbán kollégiumi szobatársa!

Ez az "erősebb kutya..." logika valamelyest természetes része a politizálásnak, de egy bizonyos közegben és egy bizonyos mértéken túl ennek súlyos milliárdokban mérhető és évtizedekben mérhető következménye van.

Nem lehet válasz a korrupció láthatóvá válására, a Transparency International évértékelő jelentésére, hogy épphogy "leelőztük" a Cseheket meg a Szlovénokat. Azokban az országokban hozzánk képest európai életszínvonal, európai gazdasági környezet és európai kultúra van!

Nálunk ezeknek a pártok általi lebontása folyik!

Ha a Transparency International ezekhez az országokhoz képest arra a szintre sorol minket, akkor az az ő "független" véleményének a minőségét mutatja.

Nálunk a korrupció, a predátor pártokrácia totális térnyerése a legsúlyosabb közösségi probléma!

Nem bírunk ki még 4 vagy még 8 évet ilyen környezetben.

Kinek vannak pénzügyi tartalékai arra, hogy még 8 évig ne tudjon a havi bevételeiből villanyszámlát meg gázszámlát fizetni?

Ez a "hétköznapi eset, vértől mocskos út" típusú leértékelése ennek a központi kérdésnek jól mutatja a pártokrácia cinizmusát és "szociális érzékenységét".

A hatalom, amit Csintalan olyan nagyra tart. Nem valódi hatalom. Az, hogy valaki technikailag megszervezi, hogy őt válasszák meg egy procedúra végén. Az csak a hatalom megszerzése. A hatalom ott kezdődik, hogy valaki el tudja érni, hogy az ő akarata szerint viselkedjenek mások.

Egy szervezet vezetője a szervezet irányíthatóságának megteremtésével tudja demonstrálni a hatalmát. Nálunk a sztárvezetőink attól akkora májerek, hogy képesek koordinálni a közpénz elfolyását. Se átláthatóságot se teljesítményt nem óhajtanak felmutatni. Hatalmas a szájuk a teljesítményük meg csak negatív tartományokban mérhető. Azért, hogy eltakarják a pusztító "vezetői teljesítményeiket" képesek távol tartani magukat vagy pusztítóan nekiesni azoknak a civil szolgáltatóknak akik teljesítményeket mutatnak fel. Irányítható, működőképes rendszereket nem építenek ki semmilyen téren. Akár az oktatásban, akár a forráselosztásban, akár a munkaerőpiaci reintegrációban nézzük, sehol nem látunk érdemi humán integrációs teljesítményt, vagy értlemesen levezényelt változásokat.

Ennek az országnak nincsen olyan vezetése, amely bármiben is fel tudná mutatni ezt a képességet.

Az nem hatalom, hogy a pártvezérek megengedik a legkissebb pártkatonájuknak is a fosztogatást! Ez a hatalom ellentéte!

Persze a Csintalan mondatból lehet következtetni arra, hogy mennyire osztja ezt a pártokrácia. A falkaállat szintjén rámorognak egymásra, a megszállt sajtóban olyan "öszödi" stílusú és tartalmú szónoklatokat engednek meg maguknak, amilyeneket csak akarnak.

Az utókor azonban a tetteik alapján fogja megyítélni őket!

Harag! és ennyi!

Csúcsra kerülni és kifosztani a közkasszát!

ez a predátor pártokrácia színvonala!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr4679174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adaniel · http://antaldaniel.blogspot.com 2008.09.27. 22:45:56

"Nem lehet válasz a korrupció láthatóvá válására, a Transparency International évértékelő jelentésére, hogy épphogy "leelőztük" a Cseheket meg a Szlovénokat. Azokban az országokban hozzánk képest európai életszínvonal, európai gazdasági környezet és európai kultúra van!"

A kérdés az ok és az okozat. lehet, hogy azért van ott magasabb életszínvonal és jobb gazdasági környezet, mert az emberek kevésbé vesznek részt a korrupcióban, vagyis csapják be egymást?


antaldaniel.blogspot.com/2008/09/globlis-korrupcis-felmrs-2008.html
süti beállítások módosítása