Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Korrupciós index „szög a zsákból”!

2008.09.24. 11:18 :: Saman

Egyes üzletemberekhez továbbra is járnak a politikusok pénzt kérni részben a pártjuknak részben maguknak!” 

Ezzel a szöveggel kampányol a Hír TV, amely az utóbbi napokban határozottan a királyi televíziós stílusát kezdte felvenni. 

A korábbi kritikus hangvételt csak a civilek például az egészségügyi szakszervezet szóvivőjének keresztre feszítésekor vetik be. 

Úgy tűnik a Hír TV riporterek már átálltak a kormánypárti talpnyalás üzemmódba. Tény, hogy még ehhez le kell mondani a kormánynak, meg át kell esni a választásokon és meg kell alakulni a FIDESZ kormánynak, de hát a japánok pl. szeptember elsején menesztették a kormányukat és tegnap meg beiktatták az új miniszterelnököt. 

Persze mi nem vagyunk japánok!
 

A politika független civil társadalom vagy a szűz parlamenten kívüli pártok nagy lehetősége lehetne, ha egyszerűen azzal kampányolnának, hogy ez a pártokrácia tevőlegesen úgy intézi a közügyeket, hogy minden a „lopj ma egy kicsit és holnap még többet” logikának van alárendelve a közéletben. 

Ez felemésztette az ország gazdasági és lelki – szellemi tartalékait. Nem lehet elhinni, hogy meg tudnák fordítani ezt a „fejlesztési” logikát.

Az a párt, amely elsöprő sikerességgel meghonosította a a zsákmányszerző mentalitást a hazai közéletben, amely a BIT-tel szövetkezve kiírtotta a politikafüggetlen szereplőket, egyszer csak maga kezd kampányolni arról, hogy "de lecsúszott az ország a korrupciós index tekintetében!"

Lesz még rosszabb! A predátor pártokrácia és a talpnyaló sajtója akár 2/3-os többséget fog csinálni Orbánnak. Akkor lesz majd predátor világ (bár ezt már nem igazán lehet fokozni). A kétpólusúra tervezett rendszer átvált egypólusú rendszerbe.

Az eszkalálódó korrupciónak semmi nem vet gátat!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr77679015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása