Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Családsegítő papírmunkás

2008.09.07. 05:55 :: Saman

A pénteki tréningen részt vett egy családsegítő központban dolgozó szociális munkás kollegám, akinek tetszett az a mondatom, hogy a rendszerváltás körül lényegesen közelebb álltunk a tudás alapú társadalomhoz, mint most.

A módszergazda szervezetek aktivitása akkor jelentős volt. Csak erőszakmentes kommunikációs tréninget tartó szervezetből ismertem 6-ot, amelyek 6 -féle módszertant képviseltek ezügyben.

Ezeknek a módszergazda szervezeteknek a megsemmisülésével szoktam példálózni, amikor le akarom írni azt a jelenséget, hogy a pártokrácia miként írotta ki a politika független civil szolgáltató szervezetek nagy részét. Miként írtja szisztematikusan a koorporativizmus vagy a tudás-intenzív megoldások kultúráját terjesztő szervezeteket.

A kolléganő akkor is egy nagy múltú patinás családsegítőben dolgozott és feljöttek benne az rendszerváltás utáni pár év képzési emlékei. Akkoriban egy átlagos szociális munkást képeztek a terepmunkára, volt szupervízió, rengeteg módszertan képzés.

Ma már elég régen eltűntek a képzések a szakmában, mert nincs is rá szükség. Megszűnt ugyanis az a fajta terepmunka, családgondozás vagy csoportokkal való törődés, mint ami volt.

Az önkormányzat elkezdett papírmunkákat olyan tömegben beterelni a családsegítő központba, hogy az ügyfelekre már amúgy sem jutna idő. Az adósságrendező programok megjelenése óta több ilyen papírmunkát is megkaptak a családsegítő központok.

Fontosabb a vállalatok pénzügyi érdekei és a szegénység érintkezésének kapcsolata, mint a személyes fejlesztés. Lassan az összes állami humán szolgáltató átmegy hatóságba. A Munkaügyi Központ ugye nem tud kitörni abból a humán szolgáltató kultúrából, a Gyermekjóléti Szolgálat eleve öszvér ezügyben, és a Családsegítő lánykormában segítő intézmények lett létrehozva, ez az utolsó vár omlott le az elmúlt 6-8 évben. Ez azzal jár, hogy bürokratikus rutinokat próbálunk számon kérni a szegénységi kultúra emberein. A pártokrácia kitermelt vagy 3-4 millió olyan embert, akinek gondja van, és egyre több gondja lesz a villany, gáz, fűtés számlával, vagy a gyerek ebédpénzével, és a létező 2-3 humán szolgáltató, átváltozik ezeknek a rendszereknek a pénzbehajtó bürokratájává. Egy HIt szervezetből hiT szolgáltatót csináltunk! Végül is ez illik szervesen a politikusok magyarországképéhez, vagy nem?

"Minek ide terapeuta, ha úgy sem veszik igénybe a parasztok!" "Minek ide társadalmi vagy kisközösségi - egyéni élethelyzetből adódó problémákkal foglalkozó intézményrendszer, még a végén lebuknak a predátorok, szembesül a társadalom azzal, hogy mi lett a vége." Ezzel a két mítosszal, a pártokrácia a társadalmi igénytelenségre hivatkozva az utolsó humán kezdeményezést szüntette meg. Azt gondoltam korábban, hogy legalább kirakat jelleggel megtartják a családsegítő központokat, hogy ne lehessen azt mondani az államra, hogy zéró humán orientációja és egyetlen egy humán irányú fejlesztő intézménye sincsen.

Nem gondoltam, hogy az állami humán szolgáltatók is összeroppannak abban a feszültségben, hogy a politikusaink gonoszak és buták, illetve a kultúra mint befoglaló keret tiltja, hogy tásrsadalmi / egyéni problémáinkkal segítő igénybevételével professzionálisan foglalkozzunk.

Hajdúszoboszlón történt meg az első ciklusban, hogy az egyik Kisgazda képviselő (nevezzük most Feri bácsinak), nagyon komolyan vette képviselői munkáját, ezért hogy el ne késsen, a disznóól takarításból egyenesen ment a testületi ülésre, anélkül, hogy átöltözött volna. Rövid, de annál hatásosabb beszédet mondott, amely meggyőzte képviselő társait, mert nem szavazták meg az iskola pszihológusi státusz létrehozásáról szóló javaslatot. A beszéd imígyen hangzott: "Nem köll nekünk pcihhológus! Mink is felnyőttünk annélkül!"

A HR eltérő szerepeit nagyon jól leírja az Ulrich modell, amely szerint a napi működésre és a folyamatokra koncentráló HR adminisztratív szerepkörökbe kényszerül.

Ezzel szemben áll az a fejlesztő - javaslat tévő - facilitatív munka, amely sajnos a hazai HR-ben is igen ritka és sajnos a szociális munkából is kiszorul.

Szembesíteni kellene azzal a pártokráciát, hogy ez is egy olyan lépés, amely eltüntet egy tudás intenzív intézményes megoldást.

Meglehetősen egyedül vagyok ezzel, mert a civil integrációk vagy buták vagy lusták ehhez, a szociális szakmai szervezetek vélhetően az SZDSZ által megszállt területek, én meg ehhez kicsi vagyok.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr81651865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása