Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Megtalálták a tudástársadalom színét!

2008.08.27. 10:44 :: Saman

A következő cikket az ADSZURD bloggal való együttműködés jegyében az ottani stílusban de az itteni témákról. A következő rovatokba sikerült betenni a tegnapi 80 milliárdos iskolafelújítási programról született glosszát:

  • rebarbarizáció
  • pártokrácia ellenállása a modernizációval szemben
  • forráselosztás
  • tudástársadalom
  • oktatási reform

 

Japán népi motívumok beható tanulmányozása közben döbbenetes felfedezésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport!

Rájöttek, hogy a japán és az amerikai gyerekek azért képesek széles tömegben magas tanulási eredmények elérésére, mert az ottani iskolák gyakran használják a kék a zöld és a sárga színeket!

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a tanulmány alapján máris átstrukturálta az Új Tudás Program pénzeit, mert ha hazai iskolákban átfestik a falakat, akkor már 20 éven belül várható, hogy a világ gazdasági élvonalába fogunk kerülni.



abszurd.hu: Mi indokolta a programot?

A 92-es PISA vizsgálat megállapította, hogy jelentősen romlott a gyerekek tudása, mert az iskolafestés módszer már annyira elterjedt a világban, hogy mindenki sorra megelőzött bennünket! A folyamatosan romló iskolai teljesítményeink mögött a hibás festésdivatok húzódnak meg! A vizsgálat kimutatta, hogy hazai iskolákban elterjedt fehér és malacrózsaszín falak idegesítik a gyerekeket, és ez hosszú távon a tanulmányi teljesítmények leromlásához vezet! Az iskolákban eluralkodó erőszak is a hibás falszín választás egyenes következménye!

A világ legjobb befektetése a tudás alapú iskolafestés országos kiterjesztése. Ha a festés következtében a gyerekek 95%-a 5-ös tanuló lesz, ezek 98%-a megjelenik majd az egyetemeken, és várhatóan 60 év múlva évente kap majd Nobel díjat magyar tudós.

abszurd.hu: Miért pont ezt a területet támogatják?

Ez újra tudásnagyhatalommá tesz majd bennünket és fellendül a gazdaság!

Minden iskolafestésre költött forint, 130 év alatt 220 szoros megtérüléssel fial majd!

Az iskolafestés program a II. Nemzeti Fejlesztési Terv legnagyobb dobása! Az autópálya beruházásokról mindenki tudja, hogy az a párvezetők kanári szigeteki vállalkozásait pénzeli, azt is mindenki tudja, hogy Regionális Operatív Programok Humán Infrastruktúra Fejlesztési Programjaiban azért csak iskolafestésre lehet pályázni, mert a kőművesek és festők fizetnek a legegyszerűbben jutalékot a politikusoknak a megbízásokért.

Ezért olyan területet kerestünk, amely egyetlen másik pénzosztó rendszerben sem költünk, és a korrupció lehetősége is teljesen kizárt.

abszurd.hu: Honnan szedtek ennyi pénzt? 80 milliárd azért nem semmi összeg?

Átcsoportosítottuk az oktatás tartalmi fejlesztésére felkínált fejlesztési pénzeket. A tanárok nálunk amúgy is ellenállnak minden fejlesztésnek. Teljesen képtelenség rávenni egy tanárt, hogy másképpen viszonyuljon a gyerekekhez. Minden minőségfejlesztésre, meg továbbképzésekre elköltött pénz kidobott adóforint!

Higgyék el nekem!

A szerző oktatáspolitikus és szobafestő meg feng shui mester.

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr60635442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.08.28. 01:29:47

Kedves Sámán!

Látod, tudsz te ha akarsz! Nem azért pénzelték az állampolgárok az iskoláztatásodat, hogy ne találd föl magad! Félre az értelmiségi finnyáskodással, nyűgösködéssel, elő a vallalkozói szellemmel és a festőecsettel és holnapra már az egész ország kékben, zöldben és sárgában látja a dolgokat. (És ezzel, végül is, mindenki jól jár, vagy nem?) És, végül is, minden relatív, vagy nem?:-)

És: megpróbáltam röviden összefoglalni a Hegyi menet bejegyzésed alatt, ami a Tégy a motiválatlanság ellen!-felhívással kapcsolatban eddig elmondható:-)

ü
bbjnick

süti beállítások módosítása