Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Szégyen-e, hogy a fölső 10% határán végeztünk az olimpiai érem rangsorban?

2008.08.24. 15:42 :: Saman

Az olimpiai záró ünnepséggel egyidőben már is elkezdődött a hazai politikai folklór pofozkodáshadjárata. Menten felfordult a gyomrom, ahogy a politikusokat megláttam nyilatkozni. Amiket mondnak és ahogyan mondják...

Én a magam részéről nem tartom szégyennek azt a 21. helyet a 204 ország közül.

Az idei olimpia adott nekem valami nagy kicset. A kisebbik lányom életében először nézett végig meccset. A női vizilabda válogatott holland - magyar meccsét. Szoros volt, és vesztettünk. Ez volt az a pillanat, ahol a csapat letaszíttatott a trónról. A vizilabdás lányok sírtak a végén. Sírt a lányom is. Engem is mindíg lenyűgöz amikor azt látom, hogy mekkora empátia érzék mekkora érzelmi inteligencia van benne.

Eszembe jutott, hogy én a Moszkvai olimpiát láttam először a TV-ben. A nagymamámnál nyaraltunk, akitől kikaptunk, mert a tulipános ládából kiszedtük a menyasszonyi fátylát és szellemesdit játszottunk vele. Annyira ellentétes az ő személyiségével az hogy elővette a fakanalat... nem is tudtam komolyan venni, mert tudtam, hogy szeret. Amolyan "jó kis balhé" emlékképem van róla, pedig arra is emlékszem, hogy kaptunk a fenekünkre a bátyámmal együtt. Ma már én is félretenném a valódi önmagam és erőteljesen kifejezném egy gyereknek, hogy legyen szives tiszteletet mutatni a hagyományainkkal szemben.

A kezembe került a nagyobbik lányom rajzgyűjteménye, köztük egy március 15 témájú a mostani második osztályból.

Van rajta 4 db magyar huszár, meg egy huszárkutya, és 3 db kékhuszár, meg 1 szintelen hulla.

A nyertes - vesztes arány a következőképpen néz ki:

  • 4 db magyar huszár :GYŐZTES
  • 3 DB sógor huszár: KAMPEC
  • 1DB szintelen hullát: éppen falatozzák
  • 1 db huszárkutya: éppen falatozik

Látom, hogy az archaikus nemzeti érzelem megvan a leányban!

És ennek apaként és polgárként örülök!

Amikor viszont a pártpolitikusok megragadnak ezen a szinten... brrr. Korszerűnek és elfogadhatónak tartják hogy falkaállat korunkból örökölt indulatokkal viszonyuljunk más népekhez, vagy a társadalmunk más csoportjaihoz, vagy a más pártokhoz, akkor összeszorul a gyomrom. Sajnos a jelenlegi poltikai elit szinte semmi más eszközt nem ismer, csak a másik pusztítóimázsának felépítése. Most is egyből elkezdték ezt az undorító rebarbarizáló kampányt.

Ugyan az a párt, aki időnként bepróbálkozik azzal, hogy érzékeltesse a néppel, hogy foglalkozni kellene a sikerorientáltsággal mint olyannal, mert életveszélyesen kufarcfélő nép vagyunk... nem azt a lehetőséget látja ebben a helyzetben, hogy;

Milyen jó, hogy még mindíg a fölső 10% utáni első nép vagyunk az olimpián! Ahhoz képest, hogy a sikerorientált - kudarcfélő rangsorban mi vagyunk a 3. leg kudarcfélőbb nép ez elképesztően fantasztikus teljesítmény! Legalább valamit fel tudunk mutatni!

Ha ennek a pártpofozkodásnak következménye az elharapózó fizikai erőszak, akkor azügyben meg elszámolni valóm van ezekkel, hogy itt károkozás történik. Közjószágokat rombolnak le!

Amikor választaniuk kell 2 kommunikációs irány között: el kell dönteniük, hogy az olimpiai eredményünk az a "pohár félig tele van" vagy "félig üres" - irányú-e, -

Amikor válassztaniuk kell, hogy a "Viktor a sikerkirály sikerország nagy vezére" irányba használják fel a kommunikációs helyzetet, vagy nekiállnak bizonygatni, hogy a "másik falka már megint bemutatta, hogy mekkora nemzetgyílkos". Akkor ugye kétség nem fér ahhoz, hogy melyiket választják. Nincs ezekben a kommunikációs szakemberekben semmi empátia!

Már megint nem érdekli őket a siker! csak a vér és a pusztulat! Az a fontos ÉRTÉK számukra!

Muszáj ezt a záróünnepség befejezése előtt elkezdeni?

Nem örülhetnénk egy pillanatra annak, hogy ott vagyunk az élvonalban? 

119 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr21630501

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.24. 20:35:06

A Részvételi Demokrácia Hálózat blogja - Szégyen-e, hogy a fölső 10% határán végeztünk az olimpiai érem rangsorban?Az olimpiai záró ünnepséggel egyidőben már is elkezdődött a hazai politikai folklór pofoszkodáshadjárata. Menten felfordult [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandee 2008.08.24. 19:08:53

Az az igazság, hogy ez az olimpia megtanított minket arra, hogy az érmeseinket nagyon meg kell becsülni. Nézzétek meg az éremtáblázatot: Kína 51 aranyat elvitt!!! Ez marha sok. A többi európai nemzet sem gyüjtött olyan nagyon sokat, talán a briteket meg még pár nemzetet kivéve. 4 év múlva majd remélhetőleg jobban sikerül.

lázadj fel... 2008.08.24. 19:13:09

A szocializmusban legalább érték volt a sport...a mostani eredményünk tulajdonképpen normálisnak tekinthető, de azért lássuk be most jó néhány esetben nem volt szerencsénk...
Az összes parlamenti politikust(2 oldal=1 CSÜRHE) és megnyilvánulásaikat pedig felejtsük el, röhögjük ki őket ugyanúgy mint ők minket a színfalak mögött
(ezzel tök egyetértek : www.kibulizottorszag.net/ )

Akkor is szép volt lányok,szép volt fiúk !
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
(szigorúan nem vikis és pól smicis értelemben)

marosy 2008.08.24. 19:19:33

Mi lenne ha saját magunkhoz viszonyítanád az eredményt? Milyen eredmény volt 4,8,12 évvel ezelőtt? Rajzold fel egy grafikonra és talán a rajzból (ahogyan a lányod rajzából) jobban felfogod.
Miért is kellett megszüntetni az ifjúsági és sportminisztériumot? Talán Gyurcsány után senki sem méltó a poszt betöltésére, vagy így akarta szőnyeg alá seperni a disznóságait?
Miért nem utalták idejében a pénzeket az olimpiai felkészülésre? Miért ért ki későn a mentő Kolonicshoz? Miért fejlesztették vissza sportkorházat? Miért építenek bevásárlóközpontokat sportpályák helyén?
A kormány az olimpiai előkészülés segítése helyett S. Pál elmozdításával volt elfoglalva.

KopaszMercis 2008.08.24. 19:19:36

Kheller:

ertem tehat csak felelosseg terheli dicsoseg meg mar mase.

Vilagos...

Szerintem meg az emberek lusta szarok, eltunyulnak a kapitalizmusban es ez van.

Fecó · http://sexchat.hu?ref=1822 2008.08.24. 19:20:29

Ha már az érmeknél tartunk, a vízilabdások annyit kapnak az olimpia aranyért mint más sportág 4-5 helyezettje.

Ez miért van? Büntetés hogy az az arany harmadannyit ér?
Vagy azért mert nekik ez már kötelesség?

konor 2008.08.24. 19:24:08

Ausztria a 64. helyen található a jelenlegi éremtáblán, ezzel szemben mi a 21. helyen. Valóban a politikától függene az olimpiai szereplés? Ez akkor most azt jelentené, hogy minden mögöttünk végzett országot rosszabb emberek vezetnek mint Gyurcsány? Vagy csak ők már rájöttek, hogy nem öntik két kézzel a pénzt presztizs eredményekre, nem akarnak nagyobbnak tűnni mint amekkorák és inkább arra költenek amire valóban fontos. Mondjuk pl élsport helyett tömegsportra. Érdemes végignézni a teljes éremtáblát és elgondolkozni: Dánia, Svájc, Finnország, Svédország, Görögország, Írország, Portugália, Ausztria mind mögöttünk vannak. Mind hülyék vagy bénák lennének? Azt hiszem bármelyik országgal szívesen elcserélném a mi olimpiai helyezésünket, ha cserébe megkapnánk az ő életszínvonalukat. Vagy a politikusaikat.

Fecó · http://sexchat.hu?ref=1822 2008.08.24. 19:24:11

A sportkórház bezárása elhalasztva az olimpia utánra, de lehet bezárják!

Így is olimpikonjaink napokat ültek vidéki,(győri) kórházakban egy egy vizsgálat vagy pecsét miatt, ahelyett hogy készülhettek volna.

Az is jó volt hogy az olimpiai utazásra adott támogatást a repülő indulásáig sem kapták meg. Ilyen bizonytalan helyzetben hogy lehet normálisan felkészülni?

yertle the turtle 2008.08.24. 19:24:47

Hát akárki akármit mond, szerintem ennyi érem nagyon szép eredmény volt. Attól függetlenül, hogy azért pár még benne volt ebben a magyar csapatban, de hát azért mégiscsak gondolkodjunk már el! 50 éve hány kínai olimpikon volt? És milyen edzőik voltak? És milyen doppingszereik? Persze ez nem csak Kínára igaz, hanem még nagyon sok oszágra. Nem azért nyertük meg régen mindig öttusát mert mi olyan kurva jók vagyunk az öttusában, hanem mert rajtunk kívül még mondjuk az oroszok voltak azok akik foglalkoztak ezzel a sportággal. Most meg már mindenhol minden sporttal foglalkoznak. Így kicsit nehezebb nyerni. Majd 100 év múlva ha még lesz olimpia, és kajakozni meg vizilabdázni is fognak Kínában meg Brazíliában meg Indiában is, akkor bizony nem sok érmünk lesz.


Amúgy meg azért legalább helyesírni tudni kell annak, aki okosakat akar mondani.

torró 2008.08.24. 19:25:18

Látom lassan itt van mindenki.Üdv. De azt is látom máris kezdődik a remek diskurzus.Azért tényleg nem kell szepukut elkövetni mert csak ennyi érmünk van.Mindenkinek van gyenge napja.És szerintem szegény sportolóink meg nem tehetnek róla hogy időnként milyen politikusi környezetbe csöppennek.És valóban 200 milliós nemzetből könyebben össze lehet válogatni jókat mint 10 ből.én azt mondom örüljünk ennek is./A kisbetűs én szándékos/. A politikus meg ahogy jött, talán megy is.

gabest1 2008.08.24. 19:27:51

Ha még nem írták volna, ugyanannyi aranyat és közel ugyanannyi érmet is szereztünk, mint a szomszédos keleteu-s országok (lengyel/cseh/szlovák), egyedül a románok előztek meg egy arannyal. Szerintem reális.

konor 2008.08.24. 19:27:54

marosy: Te pl el tudnád magyarázni, hogyha az általd felsorolt okok vezettek a jelenlegi eredményhez, akkor, hogy lehetséges, hogy nálunk minden szempontból jobb helyzetben lévő országok mögöttünk (sőt, jóval mögöttünk) vannak? Svájcban sincs sportkorház meg ott is későn fizetnek?

marosy 2008.08.24. 19:37:37

Konor: Például Kolonicsot meg lehetett volna menteni, ha a csepeli mentőállomásról küldenek mentőt. Újraélesztő készülékeket az eset után szereztek be, jellemző módon!
Svájcban nem 37 perc után ér ki a mentő.
Ráadásul mentőhelikoptert is lehetett volna küldeni!

Továbbá a Antidopping Csoport Kft. folyamatosan zaklatta a sportolókat, lásd Kovács Ágnes uszó esetét, aki miattunk hagyta abba sportkarrierjét. Szándékában állt Pekingben is versenyezni, de az eset után feladta.

mókusvédő 2008.08.24. 19:44:48

Asz hodj az esső 10 cázalékban végesztünk asz nem cégyen.
Perce lecc majd politikai pofoszkodász, de a viszilabbdában mi vadjunk a kirájokk akkó is!

Edjetértek azza hodj a tejjesittménjeket jobban kellene juttamazni, meg azza iss hodj a hejjessírás nem lehessen követeménye a véllemény kinyívánítássának. (Ahodj nem isz az)
Éjjenek a vízzilabodások, éss dögöjjenek meg a hejjessírási hictis bunökók.
Valamint comorú azz isz hodj a politikka meg a hejjessírás bejáccik a viziólabodás fijuk cudálatosz tejjessítményébe. Pofosszuk meg a pollitikussokat, menjünk át rajtuk biciglivel.

scsaba1 2008.08.24. 19:45:04

Ja, én is néztem, hogy az a 21. hely nem is rossz. Ha már falkaállat szintjén nézzük a dolgokat, akkor a cseheknél és a szlovákoknál jobbak vagyunk. Ha lett volna mégegy arany, az "ősellenség" (muhaha) románokat is lenyomjuk, mint a rajzszeget.

Ha nincs Phelps, akkor Cseh László 3 aranyat hoz el... :)

(Meg persze ha nénikémnek töke lenne, akkor ő lenne a bácsikám.)

satie · http://321.hu/sas 2008.08.24. 19:48:41

10%-ban lenni jó.

Voltunk feljebb is és leszünk is.

Rendkívüli körülmények is voltak, gondoljunk Kolonics György esetére vagy Cseh László 3 ezüstjére, amelyhez hasonló teljesítmény korábban aranyat ért. Legközelebb megint több lesz.

Ami a lényeg: KÖSZÖNJÜK A SIKEREKET!

-------------------------------------------------
Szervác Attila - google.com/search?q=szervác

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.24. 19:49:53

no, az ATV-n már magyarázzák, hogy a sportsikerek a diktatúra sajátosságai, hiszen ott nem lehet máshogy kitűnni, csak így...
ergo:
Gyurcsány a hibátlan!
és csalással választást nyerni demokratikus dolog...

konor 2008.08.24. 19:57:02

marosy: Nem értetted meg a kérdést. Pont arra vonatkozott a kérdésem, hogy Svájcban nyilván jobbak a körülmények, mégis mögöttünk végeztek. Miért végeztek mögöttünk? Miért végzett mögöttünk Svédország, Ausztria, Finnország? Miért végzett pl Eszak-Korea Ausztria előtt? Ez azt jelenti, hogy Észak-Koreában jobb élni mint Ausztriában?

Arzén Vendel (törölt) 2008.08.24. 19:59:49

Konor, azért a Svájc, Ausztria, Svédország hármast ne sorold mögénk, nézd meg mit domborítanak a téli olimpiákon. A portugáloknál a sport kinerül a futballban, azt mondjuk elég jól is művelik 10 milliós ország létükre. Dánia, Finnország, Írország jóval kisebb lélekszámra mint mi, így hozzájuk azért ne nagyon viszonyítgassunk. A görögök valószínűleg ellőtték az összes patront az ókori olimpiákon, manapság valóban nem komoly sportnemzet.

KopaszMercis 2008.08.24. 20:00:32

igazmondo

LOAL :)

csalassal ... hehe, persze a gyurcsany tehet a kudarcokrol a sikerekrol meg a viki meg a smittpali

2008.08.24. 20:00:54

A gyenge eredményekhez semmi köze a politikának. Azok akiktől az érmeket vártuk, azok egyébként világ és európa bajnokok, akik az elmúlt években, hónapokban még a legjobbak voltak. A poltika egy hét, hónap alatt nem tudja ezt tönkretenni. Aki nem úszta, futotta, dobta stb. azt a szintet, amit egyébként szokott, az hibás abban, hogy nem nyert. De pl. Cseh Laci élete legjobbját úszta mégis csak második lett, az senkinek sem a hibája. Arról csak a kokszos Phelps tehet. A politikát abban okolhajuk maximum, hogy kevesebben voltak kint, mint amennyien az utóbbi időben, mert kevesebben tudták kvalifikáltatniuk magukat, mert mondjuk nem volt pénzük, lehetőségük készülni. De aki ott volt és nem sikerült, arról csak a sportoló és az edzője tehet, meg egy kicsit a kinti körülmények.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.24. 20:03:25

hgf: jogos, jogos, de a blog, azért alapvetően amatőr műfaj, becsúszik 1-1 típushiba (pl a post végén a muszály), de ez nem feltétlenül jelent egyenes arányosságot a post színvonalával. Legalább is egy szintig.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.24. 20:04:41

roli: hagyjuk már ezt a kokszosphelps-dumát. Ha érdekel: azbeszt.blog.hu/2008/08/23/0_01

konor 2008.08.24. 20:05:50

Hogy ne sorolnám mögénk ha egyszer mögöttünk vannak?
"A portugáloknál a sport kinerül a futballban"
És? Nálunk meg a kajak-kenuban és a vizilabdában. Nem elég?

"Dánia, Finnország, Írország jóval kisebb lélekszámra mint mi, így hozzájuk azért ne nagyon viszonyítgassunk"

Mi meg sokkal kisebbek vagyunk lélekszámban mint a legtöbb előttünk végzett ország. Akkor hol a probléma a mi helyezésünkkel?

KopaszMercis 2008.08.24. 20:06:33

Szerintem azert nem szerepeltunk jol, mert pechunk volt, szarok voltak a birak, nem volt meglepetes arany (nem hogy 2 amennyi szokott, de meg 1 vagy 1 se), es a favoritok kozul is csak 1 nyert (najo talan 2). Arrol nem is beszelve, hogy kolo is feldobta a prakkert, az sem tett jot az eredmenynek. Az amerikaiaknal egy legyozhetetlen UFO uszik, aki nem csak hogy modernebb kokszot kap, mint a mi draga cseh lacink (Ez onmagaban keves, hiszen Cseh leverte az osszes ugyanaztakokszottolo amerikait), de meg a NASA is neki segit a felkeszulseben. Olyan testalkata van, mint egy foldonkivulinek, olyan hulye mint a seggem (ergo a gondolatai nem zavarjak meg, mert nincsenek) es akkor is ot hozzak ki gyoztesnek amikor vesztett, mert az egyik egyeni foszponzora HITELESITI az olimpiai eredmenyeket! Arrol nem is beszelve, hogy allitolag mestersegesen sorvasztjak azokat az izmait amiket nem hasznal h aramvonalasabb es konyebb legyen. Es meg ilyen feltetelekkel is csak egy embert tudtak kinevelni aki elkalapalja a csehlacit.

Cseh hozott volna egy nem UFO-s olimpian 3 aranyat, van 3-unk az hat, kolo nem pusztul meg akkor mondjuk 7 meg egy meglepi az 8...

Hol jon itt be a gyurcsany meg a smitpali meg a viki aszondja mar meg nekem vki?

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2008.08.24. 20:09:30

Kedves blogolvasók!
Én magam is figyelemmel követtem eme rangos rendezvény eseményeit. Sajnos, néhány fontos pillanatra lemaradtam, mivel épp akkor jutott eszembe valami fontos a Carmichael - féle (máig bizonyítatlan) sejtéssel kapcsolatban. Szerencsére, ilyenkor beállítottam a videofont, és rögzítettem a sporteseményt. Gratulálok a helytállásért!
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök - fizikus szakának szeptembertől negyedéves hallgatója

Kheller 2008.08.24. 20:13:59

konor, fogd már fel, hogy a múltbeli teljesitményhez kell viszonyitani, nem hasraütésszerűen választott arányszámokhoz! Az általad felsorolt országok korábban hogy szerepeltek az olimpián? Kétlem, hogy sokkal jobban. Náluk ez az érték a normális, mert nincs hozzá affinitásuk, nem érdekli őket az adott szám vagy akármi miatt. Éppen ezért nem lehet csak igy összehasonlitani a dolgokat. Azt kell megnézni mi volt 5-10-15 évvel ezelőtt. Ahhoz képest most a béka segge alá kerültünk. Innentől jöhetsz más országok eredményeivel vagy népességgel hülyeség marad.

KopaszMercis 2008.08.24. 20:18:53

Kheller:

tudod mi a hulyeseg:

ha az osszes szamban, amin aranyunk mulott osszeadod az idot, amivel lemaradtunk az elvart eremtol, akkor annal egy atlag ember hosszabbat fingik egy jo jokai bableves utan.

Es ezt az amugy apro teljesitmenybeli kulonbseget a hulyebbik fele az orszagnak a gyurcsany szamlajara irja.. ez a hulyeseg.

Es akkor csodalkozol amikor a primko paraszt a gyurcsanyra szavaz, mert amiatt hogy ezt a faszsagot a nyakaba probaltatok varrni elfelejti azokat a gaztetteket, amik miatt tenyleg egy geci. El hitelteteleniti a valos vadakat... bazd meg.

konor 2008.08.24. 20:23:45

Kheller: Ugyan mi a jó életért kellene a multbeli eredményhez viszonyítani? Ezzel azt akarod mondani, hogy a kommunizmusban pl jobb volt élni mint most, meg jobbak voltak a körülmények, mert akkor sokkal több érmünk volt? Miért kellene, hogy Magyarország a nála jóval nagyobb lélekszámú ország előtt szerepeljen, miért kellene erre ész nélkül önteni a pénzt, csak azért, hogy 4 évente 2 hétig mi legyünk a királyok (közben meg a seggünk kilóg a gatyából)? Ha pl Ausztria megvan ezzel az eredménnyel (sorolhatnám itt megint a többi országot) akkor nekünk miért kellene ennél jóval jobbnak lennünk? Csak azért mert 20 éve jobbak voltunk? És akkor mi van?

konor 2008.08.24. 20:26:54

Sokkal több értelme lenne az élsportra szánt valagnyi pénzt inkább a tömegsportra fordítanánk. Megtérülne a későbbi egészségügyi költségekben is.

Jómunkásember 2008.08.24. 20:27:32

miért nem lehet soha elégedettnek lenni ebben az országban?

ez teszi tönkre az egész nemzetet, hogy amikor elérünk bármi jót, mindenki hozzáteszi h ez azért lehetett volna több is,pl 9 arany mint '64ben, igaz h akkor fele ennyi ország sem indult, de az kit érdekel?

ráadásul ez soha nem épitő jellegű kritika, hanem csak önócsárolás....:S

Kheller 2008.08.24. 20:32:04

"Es ezt az amugy apro teljesitmenybeli kulonbseget a hulyebbik fele az orszagnak a gyurcsany szamlajara irja.. ez a hulyeseg."

szerintem olvass picit vissza, itt egyedül neked van gyurcsány/orbánfóbiád, más ki se ejtette feri nevét rajtad kivül...

lotus1 2008.08.24. 20:33:40

marosy, nézz már utánna, mikor kapott több pénzt a sport, mint az elmúlt években???
Szép volt, a 10% még mindig zseniális.

Kheller 2008.08.24. 20:38:51

"Ezzel azt akarod mondani, hogy a kommunizmusban pl jobb volt élni mint most, meg jobbak voltak a körülmények,"

én 5,10,15 évet irtam. Tudod mikor volt kommunizmus magyarországon? Egyébként a vicces az, hogy bár élni nem is volt jobb, a feltételek még a kommunizban is jobbak voltak. Nem adták el a sportolók feje fölül a "házat", megkapták a felkészülési pénzeket, nem menekültek a legjobb edzők külföldre stb-stb.

"Miért kellene, hogy Magyarország a nála jóval nagyobb lélekszámú ország előtt szerepeljen"

nem kell, de eddig elöl szerepelt. És azért ki ne találjuk már, hogy 5-10 éve kétkézzel öntötték a sportba a pénzt a politikusok.

"Csak azért mert 20 éve jobbak voltunk? És akkor mi van? "

nem 20 évvel ezelőtti eredményekről beszélünk, nézd meg az elmúlt 3-4 olimpiai szereplésünket.

Egyébként meg ezzel a csodás gondolatmenettel zárjuk be az egész kócerájt, vonjuk ki az utolsó filléreket is, aztán sza.junk magasról az olimpiára. Minek indulni egyáltalán? Egy csomó pénzbe kerül!

lotus1 2008.08.24. 20:50:43

Mondjuk én akkor nézek olimpiát legközelebb, ha a sportolók tiszták lesznek. Vagyis, szerintem soha.

KopaszMercis 2008.08.24. 20:57:59

" nem menekültek a legjobb edzők külföldre"

aha, egesz valogatottak menekultek kulfoldre, csapatostul :)

Kenneth 2008.08.24. 21:01:11

Kibaszott nagy baromságnak találom, hogy egyesek pénzkérdésként kezelik a sportot.
A sport az sport, az úszó akkor is az utolsó lehelletéig küzd, ha ezt esetleg kevesebb pénzért teszi. Ugyanez mondható el az összes egyéb sportra is.
Egyszerűen most mások jobbak voltak, néhány tizeddel, egy-két góllal. Legközelebb meg mi leszünk jobbak remélhetőleg. Ez a sport. Ha tízszer ennyi pénz lenne a sportban, akkor sem lenne tízszer ennyi aranyunk.

Persze vannak akiket be lehet hülyíteni most is. Rosszabbul kézizünk mint négy éve, ez lesz az új szlogen, muhaha.
Nem baj majd OV meg SP mer nektek nagyot álmodni kedves álmok álmodói, világraszóló pógárok.Oszt akkor majd lesz 30 aranyunk, ehh, barmok.

Arzén Vendel (törölt) 2008.08.24. 21:01:19

Konor, ha neked az a mániád hogy olyan országokkal hasonlítasz össze minket ahol nem nyári olimpia a fő sportprioritás, mint ahogy nálunk az, akkor legyél vele boldog. Azok az országok a sport más területein élik ki magukat, nekünk jelenleg a nyári olimpia van még mint komoly szereplési lehetőség a sportéletben (látványsportokban nullák vagyunk, téli olimpiáról ne is beszéljünk).
A helyezésünk egyébként szerintem sem rossz, még mindig képesek vagyunk erőn felül teljesíteni, a magyar sport valós lehetőségein ez a jelenlegi pozíció is messze túlmutat.

Muad\\\\\\\\\\\'Dib 2008.08.24. 21:06:30

Kenneth 2008.08.24. 21:01:11
Ekkora baromságot rég olvastam. Ez már nem olyan sport, mint volt 50 éve. Nem pénz kérdés?? Komolyan? Az élsport? Mégis tisztában vagy vele, hogy egy profi sportoló felkészülése mennyibe kerük? Javaslom tájékozódj egy picit sportmanagerek irányából mielött ilyeneket írsz.
Azonkívúl nem érdekel hanyadikok vagyunk, lejhetnénk ötvenedikek is, nem ez a lényeg. Hanem az, hogy több,mint 80 éve nem szerepeltünk ilyen rosszul olimpián. Meg za, hogy Magyarországon az egész sport haldoklik. És nem csak a profi sport. Lassan nem lehet elvinni a gyerekedet sportolni, mert nincs olyan pálya, ahol ne épülne pláza, vagy lakópark. Ez az igazán szomorú.

jajistenem (törölt) 2008.08.24. 21:11:18

Én nem értem ezt a magyar hozzáállást. Sok lusta magyar otthon a TV előtt két pofa sör közt okoskodik, sportkommentál, doppingszakért na és persze politizál. Részemről senkinek a véleménye nem érdekel, aki hetente 2-3-szor nem sportol valamit (persze amatőr szinten, ahol a kirándulás is sport). Szóval az idei olimpiai teljesítményünk nagyszerű. Szégyenkezni? Szégyenkezzen az Mo-on, aki 10 éve nem emelte fel a seggét a tévénéző fotelből. Remélem, holnaptól sorban állnak a kölykök a medencék előtt. Tudom, tudom, most jön a Politicus Hungaricus azzal, hogy megfizethetetlen a sport... és hogy ez kinek a hibája.
Szerintem a sikert ünnepelni kell, nem fanyalogni, és az arany, az ezüst és a bronz = siker, nem bukás.

Kheller 2008.08.24. 21:12:19

"Ha tízszer ennyi pénz lenne a sportban, akkor sem lenne tízszer ennyi aranyunk."

mondom én, hogy zárjuk be az amúgy is omladozó uszodákat, termeket, mindent, elvégre tökmindegy, hogy kapnak-e pénzt a sportolók, edzők. Majd úszik otthon a fürdőkádban, az edző meg elolvassa a neten a legújabb felkészitési módokat.

Hogy mért nem hozzád hasonló géniuszok ülnek a bársonyszékekben, pikk-pakk megoldanád az ország gondjait. Ill miket beszélek, nincs itt semmiféle gond, a gazdaság dübörög, a sportolóink a legjobb feltételeket kapják, csak sajnos ennyire képesek...

Muad\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'Dib 2008.08.24. 21:15:33

hellohello 2008.08.24. 21:11:18
Olyan ez, mintha azt mondanád, hogy aki nem színész, ne is menjen színi kritikusnak. Aki nem orvos ne indítson műhiba pert ,stb... Grat, made my day

KopaszMercis 2008.08.24. 21:21:21

Kheller:

nem ontsuk bele a penzt, csinaljunk minden sportbol "magyar focit"
az ugy majd jo lesz...

nem a penzen mulik az emberek motivaciojan.. amig adocsalo bunozoket istenitunk es ilyen gennyladakent tobbet tudnak haza vinni mint a csehlaci, addig erre adjak az emberek a fejuket. Majd ha megtanulsz erkolcsosen elni, vagy elore lepest jelent megint sportolonak lenni, akkor megint lesznek elsportoloink. Gondolod hogy az etiopok meg a kenyaiak azert olyan kurva jo hosszutavfutok, vagy a jamaikaiak, mert telebasszak oket penzzel az allam reszerol?

Celtic 2008.08.24. 21:25:12

Arra senki sem gondol, hogy netalantan nem mi lettunk rosszabbak, hanem mas orszagok lettek jobbak? Mondjuk, mas orszagokban eddig is megvolt a potencial, csak nem tudtak kiaknazni, most sikerult. Nem, mi csak vadoljuk magunkat (elnezest, nem magunkat, hanem "azokat", hiszen magunk sosem vagyunk hibasak, csak "azok").

Kenneth 2008.08.24. 21:29:41

Látom vannak akik szövegértési problémákkal küzdenek.
Nem mondta senki, hogy az élsporthoz nem kell pénz, nem szükségesek bizonyos körülmények, feltételek, háttér ahhoz hogy a sportoló a legjobbját tudja nyújtani. Én annyit állítottam, hogy nem pénz kérdése, hogy pl Cseh Laci három ezüstöt szerzett, és nem három aranyat. Phelps egyszerűen jobb volt, most ő volt a legjobb, ennyi, néha veszíteni is kell. Állítom nem azért kapott ki Cseh Laci, mert nem voltak meg a szükséges anyagi körülményei.

A ti logikátok alapján a helyzet a következő: A férfi vizilabdában minden rendben van, mert ők aranyat nyertek, ott van pénz és támogatás.(nyilván azt OV szervezi, támogatja)
A női kézisek sajnos nem lettek aranyérmesek, mert azt meg nyilván GYF elkúrta, biztos ő is ott volt a pályán, bár én nem láttam.

Muad\\\\\\\\'Dib 2008.08.24. 21:34:10

Kenneth 2008.08.24. 21:29:41
Nem ezt mondtam. De nehezen értem azt meg, hogy amikor számszerűen egyre kevesebbet költünk a sportra, egyre gyatrább az utánótlásunk, kimennek az edzőink külföldre, lehetetlen helyzetben vannak a klubok, egyesületek, akkor egyeseknek nem megy analógiát látni ebben és a gyengébb szereplésünkben. Az a helyzet, hogy a számok makacs dolgok. 2+2 az akkor is 4, ha tetszik, meg akkor is, ha nem...

velsatis 2008.08.24. 21:37:00

Hát úgy nézem itt is megáll Hofi egyik mondása:

Tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?

Na nehogy már egy olimpikon akkor teljesítsen, ha tejelnek neki!
Tudjátok pld az UFO Phelps az amcsi szövetségtől mennyit kap az aranyért?
25000 dollárt vagyis kb 4 misit......felkészülésre is éves szinten jutott neki ugyanennyi....viszont a szponzorai megfizetik rendesen ezekután meg pláne. És véleményem szerint itt a nagy hiba.....ugyanis nálunk nézzétek meg hogy a szponzorok hova tejelnek.....hát persze hogy nem a közvetlenül a sportolóinkat finanszírozzák hanem a közös nagy MOB büdzsét, ahonnan visszaosztásra kerülnek a pénzek......és itt higyjétek el rengeteg pénz el is tűnik. Na ez az amin változtatni kellene. Legyen egyéni a szponzoráció, ahogy a vb-k eb-k világkupa sorozatoknál is van és ne a MOB nyelje be a pénzeket!!

petya 2008.08.24. 21:37:20

Kedves blogíró! Tanulj meg helyesen írni. Köszönöm.

Kenneth 2008.08.24. 21:38:59

Muad

Amiket írtál csak szavak tartalom nélkül, ne haragudj. Neked van valami statisztikád, elemzésed, számításod arról, hogy most a klubok sokkal lehetetlenebb helyzetben vannak mint mondjuk két olimpiával ezelőtt?
Vagy, hogy gyatrább az utánpótlás, így általánosítva? Vagy, hogy olyan nagy edző elvándorlási hullám indult volna be?
Van valami konkrétumod is?

Jól tudom, hogy egy olimpiai arany most 20.000.000 Ft-ot ért?
Az nem kevés pénz ugye?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.08.24. 21:40:10

hellohello

a sport tv minden nap vna/volt egy órás olimpiai összefoglaló,ott mondta ez egyyik vendég ,hogy Mincza Ildikó bronza után másnap 60-70 kisgyerek ment valamelyik vivó klubbhoz ,hogy vívni szeretnének,el kellet küldeni őket mert semmi lehetőség...
egyébként szerintem sem kell szégyenkezni az eredmények miatt,jó ez a 21. hely!
ja!azért mertem szólni mert heti 2x 10 km-t biciklizek:),kezdetnek jó nem :) ?

velsatis 2008.08.24. 21:46:42

Azért arra is kiváncsi lennék hogy vajon a MOB hogy fog elszámolni a fölösleges pénzekkel és hova fogja majd ezeket fordítani mert gondolom a szponzoroknak nem fogja visszaadni.....gondolom a MOB kiadásai között szerepelt a 6-6-6-os kiadás és ebben minimum benne volt azért egy csapatarany is, és esetleg még egy csapatezüst v. bronz....vagyis számításaim szerint a MOB 100-200 milliót is megspórólhatott a gyengébb olimpia szerepléssel....vajon ezzel a megmaradó pénzzel hogyan és mikor számolnak el???

marosy 2008.08.24. 21:49:40

"84 éve nem voltunk ennyire gyengék" Ez áll a zsindex.hu címlapján. A bolsevik terrorista kormány ezt sikerként adja el a bérblogírói és bérposztolói segítségével. A győzike show, monika show, balázs show, barátok közt néven futó szennyet imádó nézők mindent bevesznek, mindent elhisznek. A szart is aranynak nézik.
A birka népet könnyen át lehet verni. De majd el jön az elszámolás napja.

Kheller 2008.08.24. 21:49:59

"nem ontsuk bele a penzt, csinaljunk minden sportbol "magyar focit"
az ugy majd jo lesz..."

ja igen, mert az eddig éppen elégséges pénzek (lásd elmúlt 3 olimpia eredményét) kivonása és a töménytelen mennyiségű pénz eszetlen beöntése között ugye nincs semmilyen átmenet. Bravó, ez is olyan okos, magyar mentalitás.

Kenneth 2008.08.24. 21:59:40

"A bolsevik terrorista kormány ezt sikerként adja el a bérblogírói és bérposztolói segítségével"

Igen, sajnos a lipótot is bezárták, és kiengedtek téged:)

torok 2008.08.24. 22:03:58

marosy bazzeg, rádférne egy pár hét a pszichiátrián.
"bolsevik terrorista kormány bérblogírói és bérposztolói" :)))))))))

az a legszönyűbb, hogy te el is hiszed ezt a faszsághalmazt amit idehánysz a beteg agyaddal.
"De majd el jön az elszámolás napja."
Igen, aznap a nővérke majd megkérdi tőled, hogy hány gyógyszert vettél be.
Na zsindexeljél be egy korházba.

marosy 2008.08.24. 22:05:25

torok: Írd már be a böngésződbe zsindex.hu Meg fogsz lepődni, az index zsindexeli saját magát.

Kenneth 2008.08.24. 22:05:58

"monika show, balázs show, barátok közt néven futó szennyet imádó nézők mindent bevesznek, mindent elhisznek."

Ezek a szarok pedig a pógári kormány idején nem is mentek a tévében, mi?
Jahh, akkor nem voltunk ennyire hiszékenyek, mert ezt a szennyet semlegesítette a havonta érkező Országjáró, valódi humorlap volt, főleg az olvasói levelek rovat:) Azt mindig elolvastam:)

Rosszabbul írsz mint négy éve:)

KopaszMercis 2008.08.24. 22:10:47

Kheller:

A smitpali itt tankol a kornyekemen, az elmult 8 evben sosem tankolt 1-2 evesnel regebbi mercibe.

Hogyisvanezaz elegseges penz elmondanad?

Kheller 2008.08.24. 22:13:03

"A smitpali itt tankol a kornyekemen, az elmult 8 evben sosem tankolt 1-2 evesnel regebbi mercibe"

ilyen jól tartja őt feri barátod? :)))
nincsen ez jól, beszélj vele.

KopaszMercis 2008.08.24. 22:16:34

a feri a te baratod teso :)

de a smitpali szolgalati autojabol jo sok ping pong labdat lehetne venni.

kapjon egy bkv berletet azt cso.

van ott boven penz, legfeljebb nem a sportolokra megy el, hanem arra hogy neger kurvak picsajarol szippanthassssssssssssssa fel a smitpali a haverjaival a finom colat :)

Zsolt72 · http://www.budapestdailyphoto.com 2008.08.24. 22:20:19

két dolog tetszett ebben az írásban. A személyes hangvétel:) és az alapüzenete. Én nem is értem miért kudarc az, ha egy ekkora ország mint a miénk 10 érmet szerez. Hatalmas teljesítmény már az is, hogy népes csapattal kijutottunk. Akik itt negyedikek, ötödikek, hatodikak, vagy 42.-ek lettek azok többtízezres profi mezőnyből lettek azok. Mert a többség ki sem jutott.

Nem témája az írásnak, de ha már "tollat" ragadtam. Én egyébként véget vetnék a profi sportnak, mert már sem az egészséghez, sem pedig a hétköznapi emberekhez nincs köze. Gladiátorharc az egész, ahol tenyészlovakat nézhetünk, akik tragikus hirtelenséggel hullanak 40 év alatt. Lehet jobb lenne ha az olimpián csak olyanok szerepelhetnének, akik munka mellett futnak, bicikliznek, bokszolnak vagy fociznak. Jól tudom, hogy az aranycsapat tagjai még rendesen dolgoztak?

Kheller 2008.08.24. 22:20:26

"kapjon egy bkv berletet azt cso."

én támogatom.

"van ott boven penz"

LOL, ez volt a nap vicce :)))

elképzelem, ahogy feri mosolyogva utolja a nagy pénzeket a sportegyletnek, smitpali pedig ráveti magát és szolgáltati autót vesz belőle. Majd amikor tankolni kell akkor megszünteti a minisztériumat, eladja a sportpályát és abból tankol. :)))

(de mondom, tőleg smittpali is, meg orbán is elmehet a frászba, gyurcsánnyal egyetemben. Ez csak neked a rögeszméd, hogy ha valaki ferire valami rosszat mond az biztos orbánista)

Geza 2008.08.24. 22:21:52

Elso korben gratulaljunk a gyozteseknek. Az itt fikazok 99%-a meg hasonlot se tudna felmutatni.
Masodik korben el kene gondolkodni h normalis-e, hogy mindent a politikara vezetunk le. Rohadt egy sopankodos elegedetlenkedo nep a magyar. Ha nem eleg az arany, menjetek edzeni es menjetek ti is, jobbat-tobbet alakitani a sportoloinknal!

KopaszMercis 2008.08.24. 22:22:27

Kheller:

szerintem az hulye aki a politikusokra fogja a cuccot.. itt a nep hozzaallasa szar, ennek tunete a politikusok es az elsportolok :)

Kheller 2008.08.24. 22:23:59

"smitpali pedig ráveti magát és szolgáltati autót vesz belőle"

jah és mindezek után a teljes olimipiai csapat mögé áll, nyilván.

tangerine71 2008.08.24. 22:24:41

Végülis jó a 21. hely. Mondta valaki: "Merjünk kicsik lenni"

Reisz Manfréd 2008.08.24. 22:25:46

Off:
marosy a mai magyar közélet egyik mellékterméke. Mindenről Gyurcsány, no meg persze a judeobolsevik-fasisztocionista-náciliberális árnyékhatalom tehet.

On:
Tényleg nem hinném, hogy lenne okunk szégyenkezni, netán szomorkodni. Aki meg másként gondolja, annak megadom az engedélyt, hogy 4 év múlva leúszhassa Phelpset. Ha sikerül, utána fanyaloghat.

Kheller 2008.08.24. 22:25:59

"szerintem az hulye aki a politikusokra fogja a cuccot"

A politikusok kivontak kurva sok pénzt a sportból. Ez lett az eredménye, nincs ezen mit magyarázni. De ha ez mégsem a pénz kivonás eredménye, akkor mondom, zárjuk be a maradék egyleteket is, vonjuk meg a maradék pénzeket is, elvégre szerinted semmi köze az eredményekhez. Jóvicc...

KopaszMercis 2008.08.24. 22:26:17

Mondjuk realisan beloni magunkat nem lenne nagyon rossz tulajdonsag :)

is 2008.08.24. 22:26:29

annyit kellene megérteni, hogy ezt az eredményt nem magunknak, hanem a világnak köszönhetjük. nem magunkat tettük tönkre, hanem 20 évvel ezelőtt az olimpia az európai 30+néhány egyéb nemzet olimpiája volt, most meg 80-90-en szereztek érmet, és több mint 50 ország aranyat.

bizony népességszámra megy, de nem Mo, hanem a komolyan résztvevő országok népességszámára. és az hihetetlenül nő, ahhoz képest bizony a felére leesett Mo részaránya. még jó, hogy India még nem lépett oda, de ha oda fog, akkor egész európa fog majd összesen 40 aranyat szerezni, és akkor majd ennyi se jut.

Kenneth 2008.08.24. 22:38:25

Továbbra is állítom, hogy pl. egy olimpián, de akár egy vb-n is, az első 5 helyezett, de akár az első 8 esetében nem a pénz az ami dominál.
Ott már csak nüansznyi különbségek vannak, és legnagyobb jelentősége a pillanatnyi formának, motiváltságnak, fáradság/frisseségnek van.
Még csak azt sem merném állítani, hogy az első helyezett az jobb mint teszem azt a harmadik. Jobb volt abban a négy percben amíg be nem ért a célba. Lehet, hogy egy revansnál a harmadik helyezett lenne a nyerő.Csak ugye itt nincs revans, itt az a pár perc van, ott kell csúcsformát hozni, és ez lehet az ami kibaszott nehéz.
Ezen az olimpián ugyanúgy lehetett volna 8 aranyunk mint ahogy "csak" három lett.
Ebben a mezőnyben most erre voltunk képesek. Ilyen a sport, ezt el kell fogadni szerintem.

marosy 2008.08.24. 22:42:43

Reisz Manfréd.
Látom a sok rejszolás (nomen est omen) elvette azt a maradék kis eszed is.
És nem Gyurcsányt hibáztatom, hanem azokat akik hatalomra juttatták és benyalnak neki. Folyamatosan.

Reisz Manfréd 2008.08.24. 22:47:40

marosy
Látod, nyuszó-muszó, erről beszélek...

marosy 2008.08.24. 22:51:55

Kenneth: Lehet itt szépítgetni. A tények makacs dolgok: 84 éve nem szerepeltünk le ennyire. Ezt is elkúrtátok! Nem kicsit, nagyon! Ilyen böszmeséget ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, és te ezt teszed.
Mennyit fizet a gyurcsány egy seggnyaló posztért?

Reisz Manfréd 2008.08.24. 22:52:37

Vona Gábor mennyit fizet neked?

Kenneth 2008.08.24. 22:55:43

marosy, marosy fiacskám, mikor jön már meg az eszed?.....

Gratulálok olimpikonjainknak, szép volt fiúk-lányok.
Jóéjszakát

xyz 2008.08.24. 22:57:03

HA nincs Phelps akkor NINCS SEMMI KATYVASZ

akkor lenne a 3 helyett 6, mindenki örülne, senki nem sejtene semmit


vihar egy kibaszott kanál szaros húgylében

'én kérek elnézést'

Reisz Manfréd 2008.08.24. 22:58:30

Rofl, nnnna neeeeee, mer mingyá elhiszem :D

Jómunkásember 2008.08.24. 23:02:34

vona az a románbérenc csicska?

marosy 2008.08.24. 23:12:30

"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

Reisz Manfréd 2008.08.24. 23:24:03

Úgy tűnik, ezt ma már mindenki kívülről fújja. Elég uncsi. Kár, hogy más, jobboldali pártok üléseiről nem szivárognak ki felvételek, mert biztosan azokban is hallanánk pár aranyköpést.

Egyébként meg.... Hogy is jön ez most ide???????????

Nem, ne válaszolj, én is elmentem aludni, mert lefáradtam.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.08.24. 23:25:27

Sziasztok Skacok!

Sokat mulattam a hozzászólásokon! Köszönöm a kommenteket!

Kezdem azzal, hogy szegény legény vagyok, ha beleolvastok a többi cikkbe úgy látszik, hogy vajon pénzeli-e ezt a blogot valamelyik párt vagy sem.

Az érintettségem is szóba került mint sportoló vs. TV előtt punnyadó... Világ életemben sportoltam. Most is naponta járok edzésre, 5 évet edzősködtem is. (nem olimpiai sportban). Tavaly volt ügyfelem egy szabadidősport szervezet, így egy kicsit beleláttam a kulisszák mögé is, de erről esetleg egy külön posztban.

Szórakoztassátok egymást továbbra is! Vitázzatok! Érveljetek! Reagáljatok!

Ez engem örömmel Tölt el!

states 2008.08.24. 23:29:01

Dehogy kellene szégyellnünk magunkat, a feltételeket, a körülményeket figyelembe véve, a sportolók erőn felül teljesítettek. Akinek szégyellnie kell magát, azt úgy hívják, hogy Gyurcsány. Az országgal együtt gödörbe vitte a sportot is. Az egyetlen sporttal kapcsolatos ügyködése az volt, amikor sportminiszterkedése idején Zuschlágék nejlonzacskóban hordták ki a minisztérium pénzét az irodájából, majd miniszterelnökként az volt az első dolga, hogy megszüntette az ifjúkommunisták által kifosztott minisztériumot, noha ígéretet tett rá, hogy nem fogja...

Jómunkásember 2008.08.24. 23:36:23

pedig itten 98-02 közt kolbászból volt ám minden bizony mondom néktek...:D

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.08.24. 23:47:24

Miért lenne szégyen? Az osztrákoknak egy ezüstjük és két bronzuk van, de biztos nem siránkoznak ennyit.

Nézzük inkább azt, hogy megelőztük Törökországot, Görögországot, Horvátországot, Svájcot, Finnországot, Csehországot, Szlovéniát és Szlovákiát, sőt Brazíliát, Mexikót és Indiát is (pedig mekkora nagy ország...).

Meg nézzük azt is, hogy ha nem lett volna Phelps, akkor a 14.-ek vagyunk máris

Patreides · patreides.blog.hu 2008.08.24. 23:55:12

(G,S,B medals)
...
1988 Seoul 11 6 6
1992 Barcelona 11 12 7
1996 Atlanta 7 4 10
2000 Sydney 8 6 3
2004 Athens 8 6 3
2008 Beijing 3 5 2

Az én életemben az eddigi legrosszabb olimpiai szereplés a montreali volt 1976-ban, az akkori 4 arany, 5 ezüst, és 13 bronzéremmel. Az akkor egy kisiklás volt, előtte is, utána is jó volt a helyzet. De attól tartok, a mostani szereplés azt mutatja, hogy az alapok töredeztek szét a rendszerváltás óta, és az, hogy eddig még mutatott valamit a magyar sport, az csak azért volt, mert még tartott a régi lendület, de még a régi alapokon. De most már egy mai felnőtt sportoló 1990 után nőtt fel, az "új világban", és úgy látszik, most mutatkozik meg az, hogy a rendszerváltás utáni időszakban milyen alapokat kapott a sport nálunk. A miniszter Gyenesei most nyilatkozta, hogy szükség van egy modern Sportkorházra, mert enélkül nem megy a dolog... Apám, de hiszen másfél éve majdnem bezárták az egész Sportkórházat, mint gazdaságtalant! 1989-90 előtt az egyszínű eszetlenség tombolt, 1990 után meg a sokszínű agyatlanság uralkodik. A lényeg nem változott, mindig mindenhol a tetterős ostobák befolyása a legnagyobb.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.08.25. 00:21:07

Monomániás states természetesen itt is beböfögte a gyurcsányozós baromságát, grat neki. Hogy ér rá ennyire...

smartdrive 2008.08.25. 00:40:50

És azt megkérdezted a lányodtól, hogy miért sír, amikor vadidegen emberek lényegében szakmai ártalmáról van szó?

smartdrive 2008.08.25. 00:46:07

"Meg nézzük azt is, hogy ha nem lett volna Phelps, akkor a 14.-ek vagyunk máris"

ha meg nincs Kína, akkor... ja, akkor olimpia sincs

Zeusz 2008.08.25. 01:17:36

1990 után minden téren elkezdődött a leépítés. A rövidlátó politikusok nem fogták föl, hogy a sport az óriási reklámlehetőség az ország számára a külvilág felé és nagyon sok tekintetben megtérül az e területre történő befektetés. Sajnos őkelmék elsődlegesen magukkal voltak elfoglalva, nem láttak tovább az orruknál. Kész csoda, hogy közel 20 évig kitartottak a fiúk-lányok, becsülettel és tisztességgel. A KÖZÉLETI anomáliák azonban közülük is, jó néhányukra negatívan hatott és nem volt meg minden versenyzőben az elszántság, a küzdeni tudás, a belső tűz, a HIT önmagában. Emiatt vesztett Kovács Ági is, aki biztos esélyese volt az 500-as versenyágnak. Fél méteren múlt az arany s mégis csak 4-dik lett. Egy mély lélegtevételen múlt a győzelem. Ennyire kiegyensúlyozódtak az erőviszonyok. A körülményekhez képest, ismerve a háttérbeli gondjainkat, kis szerencsével dupla aranyat is szerezhettünk volna. De ellenkező esetben még kevesebbet is, ha nagyobb pechünk lett volna. Összességében elégedetteknek kell lennünk, levonva a tanulságokat mindenki részéről. Vezetőknek, versenyzőknek, szurkolóknak. Akkor Londonban nagyobb siker részesei lehetünk. Másként marad minden a régiben és még rosszab szájízzel éljük végig a közel 3 hetet 2012-ben. Csak rajtunk múlik, lehet választani.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.08.25. 05:09:31

Kedves Smartdrive!

Eszembe sem jutott. Szurkoltam már meccsen.
Ez is nagyon izgalmas volt.
Sírtam már színházban sőt TV képernyő előtt is, miközben egyik színészt sem ismertem.

Te ezt beteges dolognak tartod?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2008.08.25. 07:53:08

Nos, nem tudom, hogy a penztelenseg miatt alakult ugy, hogy amikor kint voltam a mountain bike verseny helyszinen azon tul, hogy en voltam az egyetlen magyarul kiabalo szurkolo nem talaltam edzot es segitot sem aki frissitot vagy vizes szivacsot adott volna a magyar sracnak ellenben az osszes tobbiu versenyzovel akiknek volt ilyen segitojuk. A hegyikerekpar gyilkos melegben ket oras hegynek fel es le volt, nem csoda, hogy a magyar sracot a vegen megelozhette a kinai fiu akit koronkent ellattak vizzel es isotoniccal. Talan ha par seggfej politikus nem az elso osztalyon poffeszkedett volna (vagy ki sem ment volna) akkor nem nekem kellett volna vegyek a helyszinen 5 yuanos vizet, hogy a sracnak adjam hanem egy trenernek aki eltudta volna kiserni. Minden elismeresem a fiunak aki a 23. helyen vegzett es vegig ment a kegyetlen korulmenyek ellenere!

grigorij (törölt) 2008.08.25. 08:01:21

De hát Kovács Ági visszavonult...
És az úszásban nincs is 500-as versenyág!

Ja és nem kellene valóban idekavarni a politikát!
Az állam adjon (és adott is) a felkészülésre, az utazásokra pénzt a MOB-on keresztül!
És csak azokat támogassa, akik kijutottak az olimpiára és csak addig, amíg a felkészüléi időszak van!
Minden egyéb esetben a politika, az önkormányzatok a tömegsportra, az iskolai testnevelésre, az alapokra, az eszközökre, a létesítményekre áldozzon!

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.25. 09:20:10

Schmidt Pál szavai alapján tényleg rosszul szerepeltünk. mondjuk az úr fideszes.

Ez vagyok 2008.08.25. 10:03:56

Nagyon köszönöm "lázadj fel..."-nek, hogy felhívta a figyelmemet a "kibulizottország" című cikkre!

Samhna 2008.08.25. 11:44:00

Smartdrive!

A kislány azért sírt, mert van benne EMPÁTIA. Javaslom, nézz utána a szótárban, és az érzelmi intelligencia szónak sem ártana.
Ha arra jársz, akkor a tükörneuront is nézd meg, mert az még neurológiai magyarázatot is ad.

Én örülök, hogy sírt :) azt mutatja, hogy okos, érzékeny, és átlátta a helyzetet.
süti beállítások módosítása