Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Magyar nonasszertivitás:"Visszaszoktató tréning hazatérő magyaroknak"

2008.08.15. 10:33 :: Saman

Abszurd blogján találtam egy fantasztikus tudósítást arról, hogy School International tréninget tart visszatérő magyaroknak arról, hogy miként kell idehaza viselkedni.

"Gerécsi Károly: Az alapötletet az adta, hogy számos külföldön dolgozó ismerősömnek voltak beilleszkedési problémái, miután visszajöttek Magyarországra. Rövid kutatómunka után rá kellett döbbennünk, hogy rengeteg ember küzd hasonló gondokkal, és szeretnének gyakorlati viselkedésformákat elsajátítani a magyarországi dekultúráltság stresszmenetes túléléséhez."

"A tanfolyam pszichológiai része segít a résztvevőknek azt a sokkot feldolgozni, amit a visszatérés okoz. Súlyos esetben évekig is eltart, amíg az ember visszaszokik például ahhoz, hogy a hivatalokban, sőt az elvileg üzleti alapon működő bankokban is órákat kell sorban állni, és az esetek többségében az ügy nem is intézhető el egyetlen napon."

A legszebb, hogy egy kommentelő újabb készségfejlesztő tréning javasaltokkal állt elő:

 

"Sikeresen levizsgáztam
 
Miután a vizsgám sikeres volt, ezen tudások birtokában én is indítok tanfolyamokat:

-Sikkasztó közös-képviselő tanfolyam: 100 000 Ft

-Megvesztegetést kicsikaró tanfolyam (csak rendőröknek): 150 000 Ft

-Közbeszerzési korrumpáló tanfolyam állami döntéshozóknak (biciklitender és weboldalkészítési példatárral): 250 000 Ft

-Útépítés-panamázó tanfolyam alagútfúró fakultációval: 350 000 Ft

-Nemzetközileg elismert vizsgát adó vadászrepülő beszerzési korrumpáló képzés (kizárólag párttag politikusok részére): 1 000 000 Ft

Fizetni csak előre, a Kajmán-szigeteki bankszámlámra lehet.

Jelige: garantáltan büntetésmentes foglalkozás"

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr24616921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.15. 16:41:54

Szerintem meg nagyon szar ez az abszurdos írás. Milyen szó már az, hogy dekultúrálság.

Azért kösz a linket. :)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.08.15. 19:59:49

Az ide kapcsolódó abszurd szóösszetételeknek már kész szinoníma szótárt kellene készíteni! 1. Hankis: decivilizáció Honti: kultúra alatti lét Saman: rebarbarizáció Bastie: dekultúráltság napközben még eszembe jutott néhány rokonterület, de már kiment a fejemből.
süti beállítások módosítása