Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Elszegényedett kistérségek felemelkedésének útja: eredeti magyar módszer

2008.05.27. 11:49 :: Saman

Az Európai vidékfejlesztési prakszis utóbbi 40 éves gyakorlata nyilvánul meg a LEADER Programban, amely forrásokat biztosít egy-egy térség helyi fejlesztési stratégiájához.

A program a legelső alapelvek között említi, hogy a fejlesztés céljainak meghatározásához, a helyi forráselosztás megszervezéséhez és felügyeletéhez olyan testületeket kell létrehozni, amelyben nem a politikusok vannak többségben, hanem a helyi vállalkozók és a politikafüggetlen civilek.

 

Nekünk ez úgy megy, hogy a LEADER előző verziójában simán kidobták azokat a pályázatokat, akik betartva az alapelveket ilyen testületeket állítottak fel. Most a második körös LEADER forráselosztásnál már olyan testületek jöttek létre, ahol a pártokrácia teljes uralma érvényesül. Nemhogy látszat többségben nincsenek a civilek, de egyáltalán nincsenek is. Persze nekünk eleve nehézséget okozna politikafüggetlen civileket felmutatni, hiszen a pártokrácia uralma alá hajtotta a civilek javarészét, a "beállsz vagy megdöglesz" lehetőségek között nincs európai választás.
 
Volt olyan LEADER csoport alapító, aki végigkérdezte a vállalkozókat és az egy-két civil szervezetet, hogy FIDESZ vagy MSZP vállalkozásnak tetszenek-e lenni! Az országgyűlési képviselő "urat" azóta is a "tavalyi fasisztaverseny győztese" eposzi jelzővel emlegetjük itt a blogon.

Volt olyan alakuló ülés, ahol egyszerűen otthagyták a civileket és átmentek máshová csoportot alapítani.

Az egyik Fejlesztési Ügynökség munkatárs arról számolt be, hogy Bajnai Gordon stábja olyannyira szabja át hetente, hogy mire lehet pénzt tervezni és mire nem, hogy ők már nem mernek javaslatokat tenni (a helyiek helyett) arra, hogy mik is legyenek a helyi prioritások.

Azt már a helyi csoportok pártokráciából rekrutálódott alapítói sem hagyták, hogy az emberek, a helyiek beleszóljanak ezekbe a kérdésekbe.

Hogy az ökrök és a barmok össze ne vesszenek a gazdasági felemelkedés helyi céljainak meghatározásában, Gordon Bá kidolgoztatott egy szoftvert, amely segítségével 6 vidékfejlesztési cél közül lehet eldönteni, hogy tulajdonképpen kinek milyen ötlete támadt a depressziós térség szekerének helyrebillentésére.

Ha az elsőt választjuk, megmondja a számítógép, hogy erre az a megoldás, hogy vegyünk egy kisteherautót.

Ha a másodikat vagy a harmadikat választjuk, akkor nem fogadja be a gép. A negyedik és az ötödik célra a kisteherautó vásárlás bukkan elő mint megoldás!

Feltétlenül vegyenek a "szegények" régiónként 150 kisteherautót, mert ettől megváltozik majd minden, de minden!

Ettől olyan túlvilági boldogság köszönt majd az országra, hogy többé az embereknek már gondolkodniuk sem kell, arra sincs szükség, hogy helyi helyzetkép alapján helyi célkitűzésekhez helyi vállalkozások és civil kezdeményezések csatlakozzanak! Gordon Bá egymaga akkora májer, hogy ha az újával egyetlen kört rajzol a levegőbe, akkor a kvantumfizika olyan hullámokat ver a levegőbe, hogy másodpercenként 3 kistérség 30.000 álláskeresője kap értesítést egy 150.000 nettós állásról.

Még a Regionális Fejlesztési Ügynökség 4.5 milliárdból létrehozott stábjára sincs szüksége ahhoz, hogy sorra felvirágoztassa a lecsúszott térségeket!

Nincs itt szükség programonként erre a 3-6 milliárd helyi fejlesztési forrásra sem! Nem baj ha a pártokárcia majd elkölti politikai turizmusra, meg ilyenekre!

A helyi ötletek mind ott keringenek Bajnai Gorodon szent fejében! Majd ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ tudja! Majd el is mondja nekünk!

Ő egymaga olyan szubszcidialista szubszcidiális szubsztancia, hogy jobban tudja, hogy mi mit akarunk, mint mi magunk!

Csak menjünk fel az oldalára! És húzzunk egy szerencsekártyát!

1 komment

Címkék: politika civil mszp fidesz eu fejlesztés leader 2008

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr12489445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.28. 16:56:05

Szánalmas, nevetséges és felháborító, hogy ennyire leszarnak mindenkit és mindent. Pökhendi!
Olyan országban szeretnék élni, ahol az ilyenek nemcsak politikusok nem lehetnek, de milliárdosok sem.
süti beállítások módosítása