Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Pártfinanszírozás magyar módra

2008.05.01. 22:51 :: Saman

A pártalapítványok körüli törvényen látszik teljesen a jelenlegi politikai pártok Kádári restaurációs szándéka. A pártok éhes farkashordaként kiirtották a politikafüggetlen civil műhelyek egyesületeit, alapítványit és orcátlan módon törvényt akarnak hozni arról, hogy az ő egyesületeiket - alapítványaikat ne ellenőrizhesse az ügyészség ugyanolyan módon, mint a többi egyesületet.

A civil szakmai műhelyeket nem megtizedelte a pártokrácia, hanem kb. minden 10. maradhatott élve. A demokrácia technikák terjesztésével - társadalmi tervezés eljárások népszerűsítésével, az erőszakmentes kommunikáció kultúrájának terjesztésével foglalkozó szervezeteken a legfeltűnőbb ez a pusztítás.

A párt ifjúsági szervezetek voltak a legarcátlanabb civilgyilkos hálózatépítők, egészen az Antal kormánytól Göncz Kinga és Gyurcsány ifjúsági miniszterségéig folyamatosan pusztultak a szekértáborokhoz nem tartozó mozgalmak. Ezezk között is a legagresszívabb a Baloldali Ifjúsági Társaság, amely a Horn kormány alatt az MSZP legnagyobb frakciója.

A független civilek egy afrikai típusú fejlesztéspolitikai közegben élnek, azaz ha nem állnak be a pártok szekértáborába, akkor az egyetlen lehetőségük az, hogy külföldi forrásokból tartsák fenn a tevékenységüket.

Nagyjából az ezredfordulóra kiderült, hogy többé nincs civil kontroll, és nincs már esély arra, hogy ez kiépüljön. Többé nincs szabad sajtó, és nincs már esély arra, hogy ez kiépüljön.

Nem tűnik fel az Amnesty International-nak,hogy nyoma sincs nálunk a sajtószabadságnak. Bár az idén egy picit leminősítettek bennünket ezügyben.

Vicces, hogy a hazai médiatörvény Norbi Upgade 1.3-as változata arról szól, hogy bárki sugározhat országos Tv-t.aki 4 évvel ezelőtt sugárzott.

Ez egy kicsit hasonlít a 4000 évvel ezelőtti Kínai demokárciára,ahol bárki indulhatott a Mandarin választásokon, aki szabad kézzel szabályos kört tudott rajzolni, verset tudott "rögtönözni" a naplementéről és a szerelmről und satöbbi.

Szerencsére az alkotmánybíróság nem a kínai 4600 évvel ezelőtti demokrácia lemásolásával foglalkozik, így hatályon kívül helyezte a pártok "kivéve agyebi bírót" kezdeményezését.

Tiszta mázli!

"Ugyancsak alkotmányellenesnek találtattak azok a passzusok, amelyek nem tették lehetővé az adóhatóságok és az egészségbiztosítási szervek pártalapítványok feletti pénzügyi-gazdasági ellenőrzését. Az Ab alkotmányellenesnek nyilvánította azt is, hogy a pártalapítványok és az egyéb alapítványok feletti ügyészi jogkör eltérő.

Végül az Ab mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenességet állapított meg, mert nem látott megfelelő törvényi garanciákat arra, hogy a párttörvény alapján létrejött alapítványok a hozzájuk beérkezett támogatást valóban alapítványi célokra fordítják, és az nem válik burkolt párttámogatássá. "

Tiszta mázli!

1 komment

Címkék: kampány politika

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr38450474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.05.04. 02:32:47

kedves sámán testvér! soraid felelevenítették bennem egy (több) elmélkedés emlékét: van egy régi problémám, ami nemigen hagy nyugodni, s vissza-vissza tér: erősen foglalkoztat a rendszerelvű és a modellelvű társadalmi működés különbözősége. megfelelő fogalmi apparátus hiányában folytonfolyt eltévedek a dologban, lehet, hogy nem is létezik az a probléma ami körül körözgetek. a szakmá(d)ban létező problematika ez?
ü
bbjnick
süti beállítások módosítása