Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

„Hátra dobom a fésűt, kerekedik sűrű sötét erdő!”

2008.03.30. 11:03 :: Saman

Gyurcsány újabb "érdekes beszéde"

Gyurcsány megkezdte a 6 éves kudarchalmaz beborítását. A szerkezet recseg ropog! Meglehet, hogy órák, vagy napok választanak el bennünket a kormány összeomlásától.

A szombati beszédben arról beszélt Gyurcsány, hogy ő bizony vissza szokja utasítani a polgármesterek főtér felújítási lobbi törekvéseit.

Megírom neki, hogy olvasnia kellene a blogomat.

Itt arról szoktam beszámolni, hogy az EU fejlesztési pénzek 2-5 %-át kapják a politika független szakmai fejlesztések, a többi már a pénzleosztás módjának a kijelölésekor garantáltan a pártkasszába megy!

Nem hiszem, hogy ott az utolsó fillérig magán zsebbe megy a támogatás, nyilván valamennyi hasznosul – közjóvá transzformálódik.

De nézzünk már körül, hogy a foglalkoztatási paktumok megszervezésére vállalkozó pályázók közül van legalább egy-két működő fejlesztés?

Nézzünk már körül, hogy az EQUAL kísérleti fejlesztések körül van egy-két foglalkoztatási fejlesztés, ami alkalmas a munkahelyteremtés fokozására?

Nézzünk már körül, hogy milyen őrült érdekcsoport nyírta ki a tranzit foglalkoztatási modell hazai bevezetését?

Nézzünk már körül, hogy számítógép analfabetizmus felszámolására szánt pénzeket hogyan nyúlják le minisztériumi kvázi szervezetek, hogyan zárják ki a vidéki teleházakat ebből a munkából.

Nézzünk már körül, hogy a LEADER vidékfejlesztési modellt hogyan torzította el önmaga ellentétévé a helyi szocialista hálózat. Hogyan téríti korrupciós csatornákra a leghátrányosabb helyzetű térségek fejlesztési forrásait a párt pénzéhsége? A LEADER fejlesztésekben fő szabály, hogy a döntéseket helyi vállalkozók és politika független civilek többségének kell meghozni, mert Sorolhatnám napestig.

Ennyire burokban él Gyurcsány, vagy ennyire orcátlan?

Nem látja, hogy az EU forrásokat csakis MSZP vagy FIDESZ pártvezérek plepsze kaphatja, vagy ilyeneket beszél, mivel tudja, hogy veszi a kamera?

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp fidesz gyurcsány 2008

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr51402953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása