Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Összefogás Szociális Parlament alakult

2008.03.22. 15:20 :: Saman

NOE Bárkája III.

 

Megalakult a Szociális Parlament, amely célul tűzte ki, hogy kerteket biztosít a civil érdekérvényesítéshez.

Eddig a kormányok önkényesen jelölték ki a társadalmi párbeszéd helyzetekben, hogy kiket tartanak tárgyalópartnernek, mesterségesen lehetetlen helyzetben tartják a civil szektort, gyakorlatilag még a párttagságot sem kérdezik meg a közérdekű ügyekben. Az ilyen „szakértői” vagy inkább karizmatikus rögtönzések sorozatát menedzselő kormányok nem képesek megalapozni az ország hosszú távú fejlődését, számos területen az elszegényedés, a társadalmi csődhelyzet tünetei mutatkoznak.

Ezért erős és az érdekképviseletben rutinos szervezetek kezdeményezték a Szociális Parlament létrehozását, amely alakuló ülésén az Összefogás Szociális Parlament nevet kapta.

A civil együttműködés célja, hogy hatékony érdek artikulációs tevékenységgel megalapozza a társadalmi párbeszéd kultúrájának felerősödését, eljuttassa az egyeztetett civil véleményeket, állásfoglalásokat, koncepciókat, törvényjavaslatokat – módosítási javaslatokat.

Az alapítók útjára is indítottak 7 munkacsoportot, amely a legfontosabb területeken nekilát a civil álláspontot megfogalmazni egyes kormányzati intézkedésekhez kapcsolódóan.


Ezek a következők:

1.    Foglalkoztatás
2.    Egészségügy
3.    Vidékfejlesztés
4.    Oktatás
5.    Szociális kihívások
6.    Környezetvédelem
7.    Demokrácia deficit - civil érdek érvényesítés
 

Várjuk ezen témacsoportok leendő tagjait!

Szólj hozzá!

Címkék: politika védegylet tervezés pártok élőlánc szolidaritás civilek noe társadalmi érdekérvényesítés munkástanácsok mandátumképzés

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr38392346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása