Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Frusztrálta-e Önt az Orbán beszéd?

2008.03.16. 06:42 :: Saman

Kimentem meghallgatni Orbán beszédét. Nem volt mit. Cirka fél órán keresztül akkora frázis puffogtatást levágott, hogy egyszerűen fél perc alatt ürítette ki a fejem, amiket mondott.

„Legyünk má sikeresek, most vagyunk egy helyen, ha elindulunk, akkor közelebb leszünk a célhoz és ha együtt megyünk, akkor mi leszünk a nép…”

Ezt most még fél óráig kellene cirádázni, de had ne szívassalak ilyesmivel kedves olvasó! Biztos végigszenvedted Te is azzal a reménnyel, hátha hallasz valamit. A beszéd végén elmondták, hogy bármerre mehetünk, de a Blaha felé ne menjünk, mert ott van valami. No erre a tömeg egy emberként elindult a Blaha felé, ahol a nap 6. fasiszta rendezvénye készülődött skin head zenekarokkal, ilyen olyan akciózó egyesületekkel.

Térjünk vissza az Orbán beszédre. Ezek szerint a FIDESZ már szánkán is becsúszik a kormánypozícióba. Semmit sem kell tennie, semmit nem kell mondania. Nem kell már gondolkodni se!

Tessenek visszaemlékezni, hogy a FIDESZ akkor jutott kormányra, amikor nem folytatott kampányt. Az volt az előnye, hogy eljátszotta a szűzjányt. Ő volt az egyetlen, aki még nem volt kormányon.

Az a választás kampány nélkül zajlott. Bizonyára emlékeztek arra a mosópormarketingből és a panamai sikerkönyvekből átvett kulcsüzenetre, amely azt üzente nekünk, hogy FIDESZre szavazni király dolog, ellentétben a többi választási lehetőséggel!

Civilek! Ha féltitek a jövőt, folytassunk már szakmapolitikai vitákat a leendő kormánnyal, különben folytatják a rendszerváltás óta tartó " elkuró " paradigmát. Semmin nem gondolkodnak, csak azon, hogy miként jussanak kormányra. Most ezt tálcán kínálja nekik Gyurcsány! Most hátha el lehetne gondolkodni oktatási, vidékfejlesztési, adózási, egészségügyi kérdéseken!

3 komment

Címkék: média kampány politika civil fidesz eu társadalom demokrácia orbán viktor népszavazás 2008 re:rebarbarizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr76382828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wulgar 2008.03.16. 13:08:42

ha a történelem ismétli magát, akkor a kampány nélkül most majd megint az mdf-nek kellene győznie. Ők aztán most tényleg felszívódtak. amíg ők stagnálnak, a többiek rontják a renoméjukat. de viccen kívűl: ha nem az mszp nyert volna utoljára, most mindaz amit rájuk mondanak, a fidesz fejére szállna. Ők hazudtak volna az igéretekkel, stb...amíg a jelenlegi politikai struktúra marad, sok változást én nem jósolnék. Amíg a parlament ezekből áll, egyszerűen nem fog történni semmi. Max az aktuális gonoszt fogjuk más néven hívni.

Ica 2008.03.16. 15:53:59

Teljes mértékben egyetértek! A teljes politikai ,,elit" ( inkább rablóbandának nevezném Őket), cserére szorul. De hol vannak a civilek, a szakemberek, a még hiteles emberek, akikre le lehetne cserélni Őket?

defalla 2008.03.25. 08:26:57

Úgy vagyok én Orbánnal, ahogy ő a baloldallal. Ami felőle jön az mind hülyeség, hamvába holt ötlet. Egy a lényeg: hatalomba kerülni bármi áron. Ugye nem gondolja senki hogy ezek nekünk akarnak jót? Kedves Ica! A civilek, a szakemberek, a még hiteles emberek dolgoznak.A politikában egyik csürhe megy, jön helyette másik. Mindegyik elkúró. Egyik politikus sem fog megvilágosodni attól amit tesz - vagy nem tesz. Nem fogja a vagyonát jótékony célra felajánlani, még a töredékét sem, s nem vonul el a Bakonyba remetének.
Bárkivel hajlandó összefogni aki elég közel van a tűzhöz, pártállástól, vallási meggyőződéstől függetlenül. Ezeknek nincs tükör a lakásukban, nem kell szembenézni saját magukkal. Politikusnak (bármelyiknek) a minimálbér kétszeresét adják fizetésként, semmi mást, se juttatást se semmit. Biztosan tudnék én is vagy bármelyikünk okosakat üzenni pl a Budai várban lévő lakásomból. Ugyan már... Köszönöm a türelmet.
süti beállítások módosítása