Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A tibeti szabadságharcosok emlékére

2008.03.16. 21:42 :: Saman

Tegnap elmentem a kínai nagykövetség elé azzal a szándékkal, hogy elhelyezek egy gyertyát a 100 meghalt tibeti szabadságharcos emlékére.

Valahogy így képzetem a kínai megszállás elleni itteni csendes politikai tiltakozási akciót. Megint naivnak bizonyultam! Sehol egy száll gyertya, sehol egy tiltakozó.

Leköptem a követség reklámtábláit, de ez nekünk is szól! Szégyellem magam, hogy nem állunk ki, nem fejezzük ki szolidaritásunkat egy ilyen helyzetben.

Ünnepeljük azt a nemzeti ünnepet, amikor őseink békés tiltakozási akcióval, később a polgárháborúval, később a passzív ellenállással, a kiegyezéssel megküzdöttek a nemzeti függetlenségért.

És nincs egy gyertyánk, amikor a világkultúra legerőszakmentesebb kis népe felkel a megszállás ellen.

Ne engedjük a fiainkat egy ilyen ország olimpiájára! Vonuljanak ki Tibetből, vagy tartsuk távol magunkat ettől az országtól!

Vigyünk gyertyákat a nagykövetség elé! Juttassuk el a jelzéseinket a nagykövetségnek!

1 komment

Címkék: kína politika társadalom demokrácia tibet láma 2008 dalai

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr100383760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.03.19. 11:29:38

A Népszabadság honlapján lehetett szavazni, ez a szerda déli eredmény:

Ön helyeselné a pekingi olimpia bojkottját a tibeti események miatt?
Igen. 105
Nem. 91
Nem tudjuk, mi történik Tibetben. 26

Összes szavazat: 222
süti beállítások módosítása