Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Menjetek a picsába!

2008.03.10. 21:31 :: Saman

Azt üzenik az emberek, hogy „Menjetek a picsába!”
Mondotta Horn Gábor, a koalíciós egyeztetések állomtitkára

Káosz Nó! Rend okéj!
Egészség okéj! Betegség Nó!
Emberek okéj! Vizitdíj Nó!
Mondotta Orbán Viktor.

Elkúrtuk!
Mondotta Gyurcsány Felto, mielőtt bevezette a kormánypolitikát

 

Akartam írni arról egy cikket, hogy a politikusok intézmények és nem beszélhetnek így. Nekem apám kőműves volt, anyám ápolónő. Én is szoktam így beszélni a blogomban. Én is ki vagyok fáradva! De én nem vagyok politikus!


Tényleg! Menjetek a picsába!

4 komment

Címkék: média politika mszp társadalom demokrácia gyurcsány ferenc népszavazás baloldal 2008

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr52375094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slamx 2008.03.10. 22:51:22

Te is elmehetnél politikusnak...
Nem, nem azért mert csúnyán beszélsz.
Inkább azért, mert hasonlóan erőteljesen elferdíted a tényeket olyan irányba, amilyenbe neked épp szimpatikusabb...:(
Az eredeti mondat így hangzik:
"Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a picsába"

Mondhatni apró különbség.
Pedig nagy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.03.11. 12:20:02

az a te bajod, Sámán mester, hogy nem érted a lényeget!:-)

csak megy itt a vakszöveg a részvételi demokráciáról, meg a vak követelőzés - te is ezt csinálod, meg a barátaid is - és nem számolsz/számoltok azzal, micsoda gigászi munka is volt a gazdasági és politikai újelit számára idáig is eljuttatni az országot, fenntartani a rendet.

megmondta Ferencünk is: hálátlan népség a magyar, nem értékeli azt az emberfeletti erőfeszítést, amit érte nap mint nap kifejt (és kifejt) pártja és kormánya.

no, de azért az értelmiség egy része csak fölfogta, hogy az egykori kiszvezetők és a jelenlegi tőkekoncentráció nélkül az őskáoszba süllyedne ez a bőgatyás-fütyülősbarackos poloskás magyar csürhe; ők a mi megmentőink, az elkötelezett értelmiség. ők nem uszítanak, hanem elmagyarázzák nekünk, hogy merre van a merre... és, mi, hálátlanok, még bizalmatlankodunk velük szemben. fúj, primitív ország, fúj, primitív népség!

most is nagyon készségesen magyarázzák nekünk (két napja minden elemző erről prüntyög és pötyög), ideje lenne már kicsit jobban figyelni, hogy a részvételi demokrácia az tulajdonképpen a demokrácia halála, a pokol kapuja, és magunkra vessünk, ha a fejünkre idézzük a káoszt.

az a te bajdod, Sámán mester, hogy nem érted a lényeget!:-)

ü
bbjnick

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.03.12. 07:00:46

Valóban lehet gigászi munkaként értékelni, hogy lavíroznak a felszínen?

Épp az a baj, hogy a világ fejlődő tájain elindultak az olyan fejlesztések, amelyek le tudnak hajolni az emberig. Azzal ostorozom ezt az elitet, hogy annak ellenére, hogy ismerték a hazai ezirányú kísérleteket, mégis megtették,hogy kiírtották ezeket, és ami ennél is rosszabb, semmi hasonlót nem csináltak.
A demokrácia ezen individualista formája pozícionális tárgyalások világába visz. Van a demokrácián túl is emberi együttműködés!. A japánok konszenzusos kultúrája vagy az amerikaiak innováció és értékelés mániája túlmutat a hagyományos játszma viszonyokon. Nekünk még a demokrácia sem megy.

Tanulnunk kell még ehhez sokat!
süti beállítások módosítása