Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Országos pártbalhé Kaposvárott

2008.03.03. 19:33 :: RDH

avagy Mi lehet Lamperth Mónika bugyijában?

Már egyszer Dávid Ibolya belügyminiszter asszony is fellebbentette a belügyminiszteri nagyszoknyát, ami sok mindent takar. A választási kampány televíziós vitájában tájékoztatta a kedves magyar alattvalók tévénéző rétegét, hogy az ő belügyminisztersége alatt évente 100 milliárd Forintra taksálható a pártokrácia és a köztisztviselői réteg által lenyúlt baksis!

Mivel a korrupció jelentős mértékben eszkalálódhatott az elmúlt 10 évben, így Kóka János gazdasági miniszter úr megemelte a tétet, és ő már 300 milliárd lenyúlt összegről beszélt!

A valóság valahol a kettő összege körül lehet, 400- 500 milliárd Ft körül.

A MN mai vezércikkében betekintést nyerhetünk a pártokrácia és az ország körüli konfliktusok különböző intim mélyrétegeibe:

Lamperth–Kolber-ellentét -
Somogy megye szocialista nagyasszonya rossz szemmel nézi párttársát
2008. március 3. 06:00 Magyar Nemzet

1. Lőn nagy konfliktus két személy között! Mónika nekiment Kolbernek! Belügyminiszter a helyi potentátnak? Nem! Nem! Megyei szövetségi elnök a megyei pártelnöknek!

„Lamperth Mónika, az MSZP Somogy Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke egy sebtében összehívott hét végi sajtótájékoztatón súlyos kifejezésekkel illette Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét, és bejelentette: kezdeményezi, hogy a szocialisták újratárgyalják a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójával kötött koalíciós megállapodásukat. Ezzel egy időben Kolber István megyei pártelnök a koalíció folytatásáról tanácskozott Gelencsér Attilával, a közgyűlés fideszes elnökével.”

2. Lőn nagy konfliktus a helyben látható országosan láthatatlan nagykoalíció két szereplője a FIDESZ és az MSZP között. Ez a két nagy párt 10 éve úgy irányítja az országot, hogy egymásnak korlátlan hatalmat adnak, mindenben élet és halál ura a két maffiapárt, és soha semmiben nem érdekli őket szakmapolitikai okosság, vagy a civilek által kifejtett közjó - közvélemény! Így pusztult el az érdekartikuláció, mind a civil discurzus, mind a tudományos discurzus területén. Így ölték meg a politika független média lehetőségét is! Így állt elő az a helyzet, hogy a Kádár diktatúra idején nagyobb tere volt a társadalmi részvételnek, mint ebben az állítólagos demokráciában. A tudástársadalomban a részvételnek kitüntetett szerepe van! Az egyén és a kisközösség képes innovatív gazdasági és szociális megoldásokat kiizzadni. A pártokráca háziciviljei és házivállalkozói nem!

„Rendkívül agresszív politikai térfoglalás zajlik Kaposvárott és Somogy megyében, Szita Károly és a Fidesz a demokrácia szabályait kijátszva minden pozícióba politikai megbízottakat akar, amit a városi közgyűlés Fidesz-frakciója minden alkalommal megszavaz – kezdte az ellenzéki párt kaposvári és megyei vezetőire irányuló kirohanását a hét végén Lamperth Mónika. „

3. Lőn nagy konfliktus a demokrácia szabályai, meg „kutyád vagyok effendi!” napi gyakorlata között! Kicsit ciki ez a magyar demokrácia, ahol ma már semmi nem szab határt a helyi vagy országos Néróknak. Akár mekkora károkat okoznak, köszönik szépen: mindenki kinyalhatja! Ők ülnek a piramis tetején, a többiek meg lennének szívesek kussolni!

„Az MSZP megyei ügyvezető elnöke szerint a városi intézmények vezetői tisztségére már csak az előre felkért személyek mernek pályázni.”

4. Lőn nagy konfliktus pártokrácia és az életvilág között! Ma már szakadék tátong az egyszerű mezítlábas állampolgár és a velejéig korruptnak tartott pártokrácia között! Ma már tisztességes ember nem akar korpa közé keveredni, mert nem akarja, hogy a disznó politikusok megegyék! Ez nagyjából akkora modernizációs feszültség, mint, ami a 30-as években a holocausthoz vezetett! A premodern „üzletelni bűn” értékrenddel megáldott népesség szembe találkozott egy versenyre alapozó piacgazdasággal, csaképpen se kulturális tőkéje, se pénztőkéje nem volt ehhez.

Jelen esetben a: VERSENY! VERSENY! demagógiát zengedező pártokrácia minden eszközzel megakadályozza, hogy a kivívott legitimitás, akár csak mutatóba felbukkanjon valahol a rendszerben! Mindenütt a fölülről történő legitimitás elve érvényesül, az a jó szakember, akit a demokratikus választásokon 4 évre istenkirályoknak választott vezetőink legitimnek tartanak! Ezt már az alattvalók is tudják! Nem is pályáznak! Verseny, meg kivívott elfogadottság? Hahaha! Hehehe!


„Azt is közölte, kezdeményezi, hogy a megyei közgyűlésben tárgyalják újra a Fidesszel kötött koalíciós megállapodást, és legyenek erősebb garanciák az agresszív térfoglalás megakadályozására.”

5. Lőn nagy konfliktus az MSZP és a FIDESZ harácsolással eltöltött életkora között! A FIDESZ csak 10 éve kezdte a harácsolást és azért gondolja, hogy neki 6 szor akkora agresszivitással kell maga alá gyűrnie minden ellopható forintot, és minden kijelölhető pozícióba a saját pártembereit kell ültetnie, mert szerinte mindenki, aki nem a központi vagy helyi hatalom kollégiumi szobatársa, az velejéig romlott mocskos hazaáruló kommunista!

Ezzel a „boszorkányüldöző – keresztes háborúval” ölik meg a demokráciát a civil és szakmapolitikai életvilágot! Ha valaki össze tudná varászolni, hogy a két párt életkora között ne legyen má akkora különbség, akkor szaladjon má Orbán Viktorhoz, mert amíg a varászlat nem működik, addig ezek lopni fognak és tovább folytatják a pozíciók hadjárat szerű elfoglalását! A pártokrácia azon az alapon nevez ki vezetőket, mint 50 évvel ezelőtt! A "jó káder, börtönben is vót" fölülírja szakmai érveket! Ez a humánszolgáltató intézményrendszer elképesztő lebutulásához vezetett!


"Kérdésünkre, miszerint a koalíciós megállapodás újratárgyalása Lamperth Mónika egyéni kezdeményezése, avagy testületi javaslatnak tulajdonítható, a politikus azt válaszolta: ez az övé, az MSZP megyei ügyvezető elnökéé. – Amellyel – fűzte hozzá – bizonyára a megyei elnökség és a koalíciót jóváhagyó megyei küldöttértekezlet is egyetért."

6. Lőn nagy konfliktus az intézményesültségekben! Nyilván valóan a pártokráciának semmi-de semmi köze nincsen a demokratikus kontroll mechanizmusokhoz! A karizmatikus rögtönzések rángatják az országot, az intézményes kontrollok pedig teljesen működésképtelenek! Ez olyan foci, ahol egyesek a pólójuk alá dugták a labdát!

A maximum amit az MSZP-sek az ügyben tudnak, hogy a patkányjáraton átrohannak a szociálidemokrtata pártba! Ezekben a pártokban nincsenek demokratikus rítusok! A közérdek című izét a vezető ötletgyárosok mondják meg!

Megpróbálnak esetleg a nemi szervük egy részéből fügefa levelet fabrikálni, de nem megy! Ettől persze párton belül és nagykoalíción belül megvan az a szerződés, hogy kis vezető kicsit lop, nagyvezető nagyot lop! Ez az a szerződés, ami miatt nem képesek egymás kontrollja szerepet betölteni. Amíg nincsen közöttük tisztességes, azaz korrupciós ügyekben nem érintett, addig el sem kezdődik semmilyen belső megtisztulás!


"Miközben Lamperth Mónika sajtótájékoztatóján a megyei közgyűlési megállapodás újratárgyalására szólított fel, s ezzel voltaképpen a koalíció felmondását sugallta, társelnöke, Kolber István, Sárdi Árpád, a megyei közgyűlés MSZP-s alelnöke és a testület szocialista frakciójának vezetője, Feigl Ferenc barcsi polgármester Gelencsér Attila közgyűlési elnökkel a másfél éves „koalíciós kormányzás” tapasztalatairól és a további teendőkről tárgyalt. Ezért is lepte meg kérdésünk a fideszes Gelencsér Attilát, aki azt mondta: javasolja Lamperth Mónikának, kérdezze meg Kolber Istvánt, mert neki más a véleménye a koalícióról.

Éppen ma délután értékeltük az elmúlt másfél évet, és számos ponton megállapodtunk a folytatásról – fogalmazott Gelencsér. Szita Károly kaposvári polgármester a rázúdított vádakra csupán egy mondattal reagált: „Szeretnénk látni azt a Lamperth Mónikát, aki segít Kaposvárnak, és nem tekinti ellenségének a kaposváriakat.”
Gulyás J. Attila, Magyar Nemzet

7. Ejnye - bejnye Lamperth Mónika! Így kiteregetni a szennyest? Mi lesz így a kaposváriakkal?

Ezek az „állati tisztességes” pártvezérek azért nem bízhatják a párttestületekre a döntéseket, mert mégiscsak ők viszik vásárra a bőrüket! Ha esetleg a népharag baszk típusú terrorizmusba csapna át, senki sem fogja megmerényelni a kaposvári oktatási bizottság pártkatona 23 akárkijét! Bezzeg ők! Gondoljanak csak bele, hogy az igazmondó Gyurcsány Ferenc szentember, aki elhozta nekünk a jólétet! A sikerkovács Kóka János szentember, aki örökre megalapozta a liberálizmus hazai térnyerését! A csodatévő szent Orbán! Akire még a pápa is azt mondta: „A lovam háljon meg a Gizi, ha ez az ember váláhá hazudott!”

Ez persze róka fogta csuka! Hiába papolnak a csúcson a belügyminiszterek, a pártvezérek! Ez a rendszer belülről rohad, és ez az ő vezetői teljesítményük!

Mindenki (aki pártvezér) elveszi a magáét, és a korrupció ellenes megmozdulások falra hányt borsóként pattannak le a semmibe!

Minden demokratikus ellensúly megnyilvánul! De egyik sem működik!

Véletlenszerű és esetleges, ha a kiszolgáltatott – mezítlábas állampolgár érdekei akár csak töredékes formában is felszínre kerülhetnek! A pártokrácia mára erősebb és elvetemültebb annál, hogy ne tudná félredobni akár a saját falkavezéreit egy-egy érdekkonfliktus alkalmával! Ne tudná félretolni a köztársasági elnököt? Ne tudná bekebelezni a bíróságot, az ügyészséget, az ombudsmanokat?

Ha lenne független igazságszolgáltatás nem ciklusonként 3, hanem évente 300 politikus landolna a börtönökben! Mivel a pártvezetőket a párttagok választják, így hiába  acsarkodnak néha egymásra, ez a helyzet  csak romlik!

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp mdf

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr25363130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása