Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kormánypárti „társadalmi” mozgolódások Budapesten!

2008.01.15. 20:11 :: RDH

Örömteli homokozásra hívja a négyesmetróhívő polgártársait egy nagyítóval sem felismerhető betűmérettel írott nevű láthatatlan mozgalom!

Az „I Love 4 metro” aktivistái (tételezzük fel, hogy ilyenek léteznek), azért küzdenek, hogy nehogy a törvényben rögzített, egyenes úton kikövezett örömüket el akarják venni azok, akik mindig is el akarták!

Ha felépül a négyes metró, Budapest menten METROpolisszá válik, de addig is be kell bizonyítani, hogy mink azunijó támogatása nélkül is felépítsük! Mindenki fogjon egy homokozós lapátot, a fiatalok fogjanak össze az idősekkel, a családanyák meg a családapákkal, a hajléktalanok meg az üzletemberekkel, oszt lehet jönni dolgozni, a Rákóczi térre! Amióta az üzletasszonyokat kiszorították a térről kamerákkal, azóta nemigen látok arra csellengőket. Kíváncsi leszek ki fog elmenni…

Jöjjenek a liberálisok is, meg a konzervatívok is, meg a szocialisták is!

Én csak arra kérném az önkéntes munkásként a veszélyes üzemnek számító építő területeken sertepertélő barátaimat, hogy ha a politikusok az alagút felé indulnának, feltétlenül emlékeztessék őket arra, hogy „vinniük kell magukkal még egy embert!”

Ha esetleg megjelenne ott Demszky főpolgármester Úr, mindenképpen kérdezzék meg tőle, hogy mi lenne ennek a projektnek a társadalmi hasznossága?

Jelenleg a piros 7-es 14-18 perc alatt bent van a Kosztolányitól a Keletiben. Igaz, hogy azért fizetünk 10 éven keresztül koponyánként évi 52.000 Ft-ot, hogy ez a menetidő 4 perccel meghosszabbodjon?

Azt is mindenképpen tessenek megkérdezni, hogy ez a nevesincs mozgalom, csak nem abból a 200 milliárdból építkezik, amit a mi adónkból fizetnek?

Egészen biztos benne, hogy semmilyen más társadalmi hasznosság nem ért volna meg ekkora erőfeszítést?

1 komment · 1 trackback

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr65298761

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.01.20. 03:51:43

Négyes Metró - egy gyönyörű barátság kezdete I.Január 13., vasárnap  Az előző nap elkészült 150 plakátot éjszakai társadalmi munkában elhelyezzük a Négyes Metró stratégiai pontjainak környékén, a Rákóczi tértől a Móricz Zsigmon körtérig.  A…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása