Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Közmunka, a közpénz közös eltakarása. Hová tűnt a 30 millió?

2008.01.14. 14:36 :: RDH

A média Tóth József azon javaslatával van elfoglalva, hogy szerinte útiköltség elszámolási papírokkal kell lefedni egy 30 millió forintos nem átlátható pénzhiányt egy 300 milliós közmunka programban.

Miért nem arról polemizálnak, hogy miként tud eltűnni 30 millió Ft?

A kutyát nem érdekli, hogy közpénzt adtak a munkahelyteremtés nemes céljára és azt valaki elsíbolta? Nem érdekel senkit a médiamunkások közül, hogy annak a közpénznek átlátható és hatékony módon kell elköltődni? A foglalkoztatás az teknősbéka hátrafelé futtatás típusú missziók közül az egyik közfigyelmet nem érdemlő téma?

Érdekel valakit, hogy a nonprofit szervezeteknek ez az életvilága? A permanens likvidtőke hiány az MSZP azon nonprofit stratégija áll, hogy ki kell éheztetni a civileket 10-14 hónapos állami fizetési késedelmekkel, és ettől be is indul a projektek közötti körbetartozás, projekt pénzek illegális ide-oda rakosgatása?

Érdekel valakit, hogy megint az információs technológia segített napvilágra hozni ezt a 30 milliós korrupciós ügyet, amiben egy MSZP országgyűlési képviselő is érintett? Érdekel valakit, hogy a politikusok megint úgy gondolják, hogy ők a törvények fölött állnak, őket hiába figyeli a közvélemény, hiába világítanak rá arra, hogy bűnözővé váltak, náluk ez nem számít!

Miben különbözi ez a XIII. századi nemesek és földműves kasztok viszonyaitól? Haladtunk azóta előre? Bízhatunk abban, hogy az intézmények intézmények? Ami közmunka program, az nem arra lett létrehozva, hogy valaki 30 milliót kilopjon abból talán a magánvagyonába, hanem arra, hogy munkát adjon embereknek?

Igaz, hogy 10 család emiatt nem jutott jövedelemhez és munkához egy gazdasági értelemben depressziós térségben?

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp társadalom demokrácia 2007 tisztasági csomag

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr41296943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása