Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Ugocsa non coronat!

2008.01.08. 08:12 :: RDH

Ezzel a mondattal jelezték, hogy a vármegye testülete lekéste a döntésben való részvétel lehetősét, már nem befolyásolhatja a királyválasztást.

Történt anno, hogy a koronázási választásokról elkéstek Ugocsa vármegye képviselői. Azon kérésüket, hogy tartsák meg újra az ő részvételükkel a választásokat - elutasították.

Az MSZP végtelenül cinikus, a köztársasági elnök kifogásait teljes mértékben ignoráló hozzáállása ezt üzeni a társadalomnak. Nem vonnak be érdekelteket mert már megtették, nem bocsátanak vitára értékelhető javaslatot, mert csak, és nem modellezik le, hogy ez az évi 1500 milliárdos adóból működő rendszer miként fog reagálni erre a módosító javaslatra, hiszen küldtek ők már hatástanulmányt.

Mivel nem volt más javaslat, mint a minisztérium által beterjesztett (mellesleg üres, azaz sem nem hatékony sem nem átlátható) javaslat csomaggal, ahol a végrehajtás közben fog majd kiderülni, hogy lényeges részletekben tulajdon képen mi is (volt) a döntés.

Képesek ezzel az elképesztő marhasággal ignorálni a meglehetősen széles körben elindult társadalmi vita érveit, hogy miért nincs javaslatunk?

Ez már a szürreális világa! Értelmezni nem tudom, hogy miként állhatnak elő ekkora marhasággal. Azért nincs szó szerinti kodifikált törvény javaslatunk, mert mi nem vagyunk kormány és nincsen erre apparátusunk.

De azért van közünk ahhoz, hogy mi a közérdek! Kifejezzük azt, hogy ez nem felel meg a mi fejünkben élő közérdek elképzelésnek!

Hiába felismerjük azt, ami a Pál Tamás sokat tanított különféle közösségfejlesztő mozgalmaknak, hogy az érdekeit nem érzékeli az ember úgy önmagában. Az érdek sérelmeken keresztül tudatosul az, hogy vannak érdekeink!

Nem először fordul elő, hogy egy törvényről akkor kezdünk társadalmi vitát, amikor azt már elfogadta a parlament. Mindig ezt csináljuk! Tudjuk, hogy ez a halottnak a csók, de nincsen más lehetőségünk, mert a pártokrácia nem hisz a demokráciában. Nem hiszi, hogy létezik más irányítási rendszer, mint a saját karizmatikus őrültségeinek a kontroll nélküli törvénybe iktatása. Nem hiszik, a köztisztviselők és a politikusok, hogy az érintettek szervezetivel akár menet közben is értékelni lehet a megszületett elképzeléseket. Sem az alap problémákban, sem a legfontosabb célokban, sem a törvény célkitűzéseiben, sem a várható eredményekben, sem az ahhoz vezető procedúrákban nem egyeztek meg velünk!

Erről beszélt Sólyom László!

Ezt mindenki tudja!

Csak a kormány nem?

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp társadalom gyurcsány ferenc egészségügy

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr54289099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása