Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A telepi cigányok, bármikor a pénzügyminiszter megsegítésére sietnek!

2007.11.05. 10:13 :: RDH

A HírTV CélPont stábja úgy tűnik futószalagon gyártja korrupciós botrányok tényfeltáró riportjait Veres János cégei körül.

Egészen elképesztő listája volt eddig is Veres-féle üzelmeknek, de ez már minden képzeletet felülmúl.

A híradás arról számolt be, hogy Veres János ügyvezetése alatt, a színesfém kereskedelemmel foglalkozó cége legfőbb beszállítója, legnagyobb beszállítója, egy olyan helyi roma „üzletember” volt, aki százmilliós nagyságrendben állíttatott ki számlákat, ami mögött semmilyen valós üzleti tranzakció nem állt, de az ÁFÁ-t visszaigényelték utána. A riport összefüggésbe hozta ezt az esetet az 55 milliós állítólag az APEH-nek visszautalt ÁFÁ-val, amit a felszámolt cég „már rendezett”, ezért nem is kell vele foglalkozni.

Azzal is összefüggésbe hozták ezt a jelenséget, hogy az akkori megyei APEH vezetője, esetleg azért kapta meg az APEH vezetői pozíciót, mert segíthetett eltusolni ezt az ügyet.

Az ügy fényes bizonyítéka annak, hogy hazánkban semmiféle demokratikus kontroll nem működik.

Egy működő országban, a saját pártja, úgy kipenderítené az ilyen tagját, kiváltképp, ha miniszter, hogy a lába sem érné a földet!

Egy működő országban a nyilvánosság kikényszerítő erővel hat.

Egy működő országban, az igazságszolgáltatás ilyenkor lép.

Egy működő országban jogegyenlősség van, ami azt jelenti, hogy akkor sem lehet maffiózó valaki, ha pénzügyminiszter!

Vannak a tiszta szabályok, és azok alapján a bűnüldözés el tudja dönteni, hogy ki mikor mit vétkezett! Nálunk nincsenek tiszta szabályok? Nincs független bíróság, független APEH? Egymás zsebében vannak? Ők mindenkinél egyenlőbbek? Nekik mindent szabad?

Ettől függetlenül egyetértek azzal, hogy valamikor valakinek neki kell állni az adómorál helyreállításának, neki kell állni a fenntartható növekedés feltételeit megteremteni, ami azzal jár, hogy lefaragjuk a nagy elosztó rendszerek pazarló költségvetését, mert másfél millió ember nem tud eltartani hétmillió másikat (inaktívak és állami alkalmazottak).

De mit higgyek el egy olyan pártnak, amely ekkora maffiózót ültet számos vezető pozícióba, és soha semmilyen testületnek nem tűnik fel, hogy a mutyiellenes frontember, akkora Mutyi Mester”, hogy aki nála nagyobb mutyista, az már festi magát!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány politika mszp társadalom demokrácia baloldal

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr68218860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása