Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Miért kezdtük el ezt a blogot?

2007.09.11. 18:00 :: RDH

A részvételi demokrácia témája napi szinten ott kopog az ablakon. Vajon megfelelő politikai tiltakozási kultúra-e, ha évente néhány alkalommal az utcán tombolunk? Képesek leszünk-e valaha elérni azt, amiért a Kádár diktatúrára nemet mondtunk: demokratikus keretek között önmagunk akarjuk irányítani a sorsunkat!

A civil szervezetek teljesen eszköztelenek abban, hogy kontroll alatt tartsák a minisztériumok és EU-s pénzosztó szervezetek munkáját. A politikusok odáig mentek, hogy állszervezetekkel jelennek meg a különböző pályázatokon, vagy jutalékért árulják a fejlesztési közpénzeket.

Nem tudom megteremteni a fejlesztéspolitika átláthatóságát, de annyit megteszek, hogy hírt adok a Részvételi Demokrácia Hálózat tagszervezeteinek erőfeszítéseiről. Az elmúlt 4 év tapasztalatai azt mutatják, hogy annak ellenére, hogy 200 milliárd Ft körüli összeget költött az ország a munkahelyteremtés körüli humánszolgáltatásokra, mégis az ezzel foglalkozó civil szakmai szervezetek jelentős része ül a babérjain és sorra írja az elutasított pályázatokat.

Én magam 20 éve vagyok részese hazai közösségfejlesztő mozgalmaknak, 4 éve veszek részt munkahelyteremtéssel összefüggő helyi és országos fejlesztésekben.

Blogolni fogom, hogy melyik testület mikor mire mond nemet, mi a személyes véleményem a területen született döntésekről, mikor milyen kutatási eredményekkel, érdekes újságcikkekkel találkozom, megkérem a munkahelyteremtés körüli fejlesztő szervezeteket, hogy nyújtsanak betekintést munkájukba, nehézségeikbe, probléma felvetéseikkel csatlakozzanak a fejlesztési pénzek világának átláthatóbbá tételéhez.

Szólj hozzá!

Címkék: politika civil eu rdh szervezetek közösségfejlesztés

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr28178880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.