Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Lesz-e politikus deportálás?

2014.03.27. 13:59 :: Saman

Török Gábor mint politikai elemző, azon siránkozik, hogy ekkora 0 kampány még nem volt a rendszerváltás óta, az ellenzék vezető ereje az MSZP vagy nem készült arra, hogy itt választások lesznek, vagy már tényleg minden óriásplakát cég és TV csatorna FIDESZ kontroll alatt van, és nincsen olyan nézhető tér, ahol észre vehetnénk, hogy az ellenzéknek is vannak témái.

Az előző választások előtt is volt óriási hisztéria a miniszterelnöki vita körül, akkor is orbán szabotálta a nyilvános vitát, de végül is Navrasics helyettesítette őt egy hvg által kihangosított kerekasztal beszélgetésben, így valamifajta interpellálhatóság, azért mégis kerekedett.

Anno azon a beszélgetésen, ahol a pártoknak pár perces spotokban el kellett elmondaniuk, hogy mi az alapvető pozíciójuk a magyar jövőről, jelenről és múltról, feltűnően arra épült a pártok érdek képviselet ügyben megfogalmazott üzenet halmaza, hogy a magyar pártok már rettenetesen bűzlenek a rothadástól. 

Össze is szedtem egy csokorba anno, és kitettem a blogba, a "Lázadás a politikusterrorizmus ellen" című cikkbe, mint érdek artikulációs érdekességet. Később néha hivatkoztam arra, hogy a pártok már rendeztek köpködőversenyt, szerintem Lezsák Sándor a FIDESZ civil szineiben nyerte a versenyt, aki ezt mondta:

"A Nemzeti Fórum elnöke arról is beszélt, hogy új korszakot kell nyitni a választások után, "véget kell vetni annak, hogy néhány ezer gátlástalan karrierlovag, seftelő és hivatásos bandita és politikai bűnöző tízmillió magyar állampolgárt terrorizáljon"."

Még Schiffer Andris is keményen le félbűnözőzte a pártokráciát

"ma oligarchák, félbűnözői csoportok lepték el a politikai mezőt”. Ez sokba kerül az adófizetőknek „és illuzórikussá teszi az állampolgári részvételt”. Mint mondta, nem az állam mérete, hanem az átláthatósága a lényeges. Arra hívta föl a figyelmet, hogy a párt- és a kampányfinanszírozás kérdését meg kell oldani. Ennek eddigi elmaradása nemcsak a Fidesz, hanem az egész politikai elit bűne – tette hozzá.

Pedig az LMP határozottan megmondta az elején, hogy nem fog beszállni abba a demagógia versenybe, ahol a jobb és baloldal olyan mértékben démonizálni igyekszik a másikat, hogy egyfolytában a fasisztázás és a kommunistázás fája takarja el az erdőt. A JOBBIK ugye a honlapjáról árulta a Meinkamf-ot, és napi szinten nevezi meg, hogy kit, miért, milyen haláltáborba, kémiai kasztráló wellness hétvégére kellene deportálni a magyar élettér fenyegetése miatt.

Az LMP eléggé tartotta ezt a "ne fokozzuk a káoszt" pozíciót. Csak nagyritkán vitték el "élet halál" kontextsuba a politika egyébként eredendően "siker kudarc" játszma képeit.

Azoknak a rendszerváltás kori diákmozgalmaknak, amelyekben felnőttem, határozottan volt egy modellje arról, hogy a bizalom egészen más síkja a fizikai öldöklés, a hagyományokra és hierarchiára alapuló rend, más ennél magasabb bizalmi sík, az alkura épülő demokrácia és vannak ennél még nagyobb bizalommal teli emberi kommunikációs formák, ahol már nincs szükség állarcra sem, nem szükséges manipulálni, becsapni egymást, lehetünk szabadabban azok, akik vagyunk. Beszélhetünk őszintén.

Ezek egymástól határozottan elkülönülő bizalmi síkok. A bologon időnként megpróbálom megmutatni, hogy ebből a nézőpontból látszik, hogy a magyar politikai viszonyokban óriási baj van, mert hála orbán viktor áldásos tevékenységének, a közepes bizalmi szinten működő játszma, demokrácia, nálunk folyamatosan átcsap élet halál harcba. Folyton a káosz, és a szerep szintű emberi rendszer határmezsgyéjén találjuk magunkat, ahol mit ad isten, egy feketeöves, dzsúdós, volt titkosszolgálati múlttal bíró Putyinra van szükségünk, hogy ne öntsön el bennünket az utcai bandaháborúk Oroszországának réméképe!

Ma a magyarok számára nem is az a kérdés, hogy mondjuk a Visegrádi országok között képesek vagyunk-e megőrizni az évtizedes előnyünket, tudunk-e a lengyelekhez, csehekhez, szlovákokhoz mérten erős fejlődési tempót tartani. Ma már a nemzethalál, a "kipusztulunk jövő hét szerdán" szorongás tartja reakcióban az átlag magyar szavazópolgárt és mivel erre a kérdésre szinte csak orbánnak van érdemi mondandója, így a többi, szépen kikerült az átlag magyar politikai látószögéből. Vagy éppen nagyon is szemmel tartatik, mint a magyarpusztító nemzetközi világösszeesküvés hazai parlamenti képviselete!

Az a posztmodern fasisztoid világkép, amely szerint meg kell támadni a világot, mert a világ már megtámadott és szinte eltiport bennünket, az a jelenlegi parlamenti patkóban is elképesztő kétharmaddal bír, ha a JOBBIK és a FIDESZ választási eredményeit összeadjuk, és meglehet, hogy a következő választás megmutatja, hogy ez a világlátásunk mit sem változott! A nyomor növekedésével, megnőhetett a szorongás is!

Pont ugyan úgy nem hirdet a FIDESZ a programot, azaz biankó csekket töltet ki a választókkal, mint ahogy a multkor is ezt akarta csinálni. Most se akar nyilvános vitát, vagy ne adj isten sajtószabadságot a választások körüli témákban!  Van azonban néhány határozott különbség a mostani választások lehetséges tematikája és az előző választások tematikája között.

Az előző választásokon a politikai elemzők és az egyszerű mezítlábas kommentelők még csak félve, visszafogottan szorongtak azon, hogy a velejéig korrupt FIDESZ, kétharmados hatalma esetén elkezdődik-e egy elképesztően arcátlan alkotmányos puccs. Lehetséges-e, hogy a kétharmad minden eddiginél elképesztőbb rombolásba és fosztogatásba kezd?

Bár már akkor is felmerült, hogy ennek meg van a kockázata, például Török Gábor azon a szélsőséges véleményen volt anno, hogy nyugodtan tegyük félre a szorongásainkat, ugyan is, szinte kizárt hogy ezek az őrültségek a realitás közelébe kerüljenek. A patásörög orbán, pusztán az ellenzék marketinges válasza kormánypárt normális marketingjére, amely glóriát fest orbán feje fölé, és angyal szárnyakat is rajzol neki. Mint ahogy a kommunikációs szakembereknek ez bizony, a dolga volna.

Amikor azt látjuk, hogy a FIDESZ program, azaz mandátum nélkül akar hatalomra jutni, akkor csak azt látjuk hogy annyira nyerő helyzetben van, hogy minimalizálni akarja a veszteségeit. Nem azért nincsen az értékeléskor használható mandátum, mert nem is akarunk értékelést! Amikor azt látjuk hogy orbán viktor nem áll ki vitára, akkor szintén ez a recept.

A valóság aztán minden rémálmunkat felül múlta!

Magyarország úgy került be a "fogjul ejtett államok" sorába, a pártmaffia olyan mértékben teszi magánvagyonná a közpénzeket és blokkolja az igazságszolgáltatás, a civil társadalom, vagy a sajtó kontroll funkcióját, hogy ma már mindenki tudja a világban, ezen a földön nincsnenek kiszámítható, kalkulálható, a törvényes rendere alapuló világban megszokott emberi viszonyok!

4 éve még csak féltünk attól, hogy elborít bennünket a KÁOSZ, ma már az a normális, ha az életünket szabályozó viszonyok társadalmi vita nélkül, statáriummal változnak meg, egyik pillanatról a másikra! Nálunk csak a káosz, a nyílt erőszak kiszámítható, ha a keretalkotó szabályok eljárásrendjét a figyelmünk fókuszába helyezzük!

Állati nehéz egy csomagban megmondani hogy mit tennénk, ha egy ilyen korszak után nekünk kellene diktálni, hogy merre van az előre!

Elvennénk az orbán család földjeit, bányáit, kastélyostul, stadionostul, adriai szigetestül, jahtostul?

Át lehetne fésülni a gazdasági és politikai elit vagyon gyarapodásának történetét, és ki lehetne válogatni a lencsét a hamuból? Meg lehetne nevezni, hogy a privatizációtól kezdve, az olajszőkítős korszakon át, az EU 1000 milliárdos évi támogatás folyamának megcsapolásáig, hol vannak olyan pontok, ahol nyoma sincs a törvényes rendnek és a tisztességes versenynek?

Megengedhető, hogy a FIDESZ bárók tulajdonolják a TV2-t az M1-et és a Népszabadságot meg az Indexet vagy ez már vért kíván?

Rendszerbajokat okoz-e? Törvénytelen-e azon kívül, hogy gátlástalan?

Kelle-e ezzel olyasmit kezdeni, mintha egy party-n egyszer csak kirántanák a szőnyeget a táncolók lába alól? Össze lehet-e, össze kell-e borítani ezt a egészet?

Maga az összeomlasztás, átmenetileg még nagyobb káoszt idézne elő, mint ami eddíg volt. De ha úgy hagyjuk a dolgokat, akkor a korábbi rablást, a korábbi maffia, a korábbi módszerekkel, addíg fojtatja, amíg ez össze nem dől magától! Az államadósság emelkedhet még magasabbra, az offsor cégekbe kimentett magyar tőke a világrekord mértéknél is lehet nagyobb, a 80%-os adóelvonásra még bevezethetünk pár új adónemet! De meddíg bírja ezt a nyomást az életvilág?

Demokráciában egy kicsit más vezetőnek lenni, mint mondjuk mentést irányítani egy égő házból.

Ha a demorácia játék szabályai, csoport dinamikai törvényszerűségei szerint jár majd el, egy jövőbeni sikeres magyar vezető, akkor mandátumot fog kapni arra, hogy rendet tegyen.

Elvileg az lenne a csinoska, ha előre megmondaná, hogy ezt és ezt problémásnak tartja, ez rossz, ez rendszerkorrekcióra szorul, így kormánytöbbség esetén mi törvényt fogunk alkotni arra, hogy...!

Ahol másodperceken múlhatnak ember életek, ott jobb ha az előre begyakorolt rutin, a megkérdőjelezhetetlen hierarchia érvényesül. Az orvosok, a tűzoltók, a rendőrök vagy a katonák bizonyos körülmények esetén a szakácsok vagy a szociális munkások is az extra leszabályozottság kontrollja alatt visznek véghez életmentő krízis intervenciókat. Van olyan, hogy ott és akkor az én szavam a törvény! De lehet-e a "törvény én vagyok!" államalkotó rendszer jellegzetesség?

Szerintem a mostani választás, azért olyan csendes, azért nem érinti a fő kérdéseket, mert senkinek nincsen érdemi "rendberakom" terve! Arra a káoszra, ami az orbánizmus után jönni fog nem lehetséges felkészülni!

Senki nem tudja, hogy miként lehetne a földeket, a sajtót, a bankokat, a civil közbeszédet, a temetkezési vállalkozók piacát, a kocsmai játék automaták piacát, a vendéglátók őrző védő szolgáltatásainak piacát etc. etc. egy törvénnyel egyszer csak kivenni a pártmaffiák kezéből. ... és valahogy szabad piaci szereplővé tenni? Vagy akkor megint államosítások kellenek? Vagy átmenetileg adjunk orbánnak egy olyan 24 évet, ahol röhöghet, hogy igen ám, de most már övé a föld, most már övé a TV, és a plakát piac, a magyar bankszektor, a gáztározók gázcsapja, a trafik és a temetkezés, vagy az államkassza felesleges pénzei le vannak kötve Putyin számára 30 évre ...

Amikor a lengyelek a külső államadósság ellen felvették a sokkterápia kesztűjét, akkor kalkulálhattak azzal, hogy kb. fél évre megáll az idő körülöttük. A lengyel hajó befut az Amszterdami kikötőbe és a világcsendőr szépen lefoglalja az árut, és aztán majd elszmámol egymással a lengyel állam - lengyel vállalat dimenzió, ha a holland állam - holland cég dimenzióból kikeveredett a figyelem fókusza.

De hogyan menedzseljünk egy olyan sokkterápiát, ahol abból a csődhelyzetből kell kikeverednünk, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhénk szerint, tartozunk neki a következő 4 évben még 9000 milliárd Fttal és ha akarjuk, ha nem, ezt be fogják hajtani rajtunk!

Elnézést, de valamiből nekik és élni kell!

Mi hogyan jelentsünk csődöt?

Számukra a történetnek nincs vége! Nem elég az, amit eddig loptak! Tartozunk nekik és kész! Lehet hogy mégse, lehet hogy négy évre egy kicsit a háttérbe húzódak... De inkább még se! ?

Tulajdonképpen minek az a cirkusz, az országgyűlés nevezetű hatalmi ág pitiáner évi 4000 milliárdos kis apró pénzére ácsingózni, ha nyugodtan jut zsíros kenyérre ezeknek az üzletrészeknek a profit osztalékából is!

Nem jobban megéri másoknak átengedni a kormányrudat, és az adriai magánszigetünkön koktélt szürcsölgetve röhögni a hülye magyarokon? Ettől persze vissza tartja őket a bűnelkövetés elévülési ideje. Vélhetően emiatt harcolnak körömszakadtáig azért, hogy bukott új politikusként is, csodatévő szuperkompetens szentembernek tettessék magukat!

A devizahitelesek megmentésére felépített lakóparkot a kommentekben sokszor már kiosztottuk a FIDESZ és az MSZP-s báróknak, hogy esetleg ott lehetének háziőrizetben, amíg válaszolnak pár kérdésünkre.

Szerintem a választás erről szól!

Csak még nem világos, hogy mikor tehetjük fel a kérdéseinket!

Sajnos a parlamenti pártok között képviselő jelöltünk sincsen!

Még azt sem lehet tudni, hogy melyik választásokon lesz ez érdekes! Sajnos a mostanin még nem!

38 komment · 1 trackback

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr455881092

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nulladik lépés 2014.03.27. 16:17:31

Pokoli olyan településen élni, amelyen sem közbiztonság, sem a rengeteg munkának mikronnyi eredménye, a kis vagyonka élvezete nem biztosított. És pokoli ott élni, ahol egy csöpp esély sincs egy csöpp munkára, ezért az egyetlen lehetőség a mindennapi er...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háténimmár 2014.03.27. 20:15:14

nem lehetne még egy kicsivel kisebb betűméretet használni? Mert akkor simán azt hinném, hogy csak koszos az oldal és meg sem próbálnám elkezdeni olvasni.
A 10. sor után feladtam, pedig egy 30 "-os (harminc és nem három) monitoron próbálkozom

paráznabillegető 2014.03.27. 20:23:35

nulla kampány, jaja. mégis, mit mondjanak, amit az emberek nem röhögnek ki kapásból?
az igazság is hogyan hangzik már? nagy a szar, és nem is tudunk vele mit kezdeni...
heh.
ez a nagy helyzet.

pneumónia 2014.03.27. 20:40:40

Én el sem megyek, egy megélhetési politikus sem érdemli meg az X-em!

Sőt, remélem hogy a Szilvesztert már nem itthon töltöm.

Peace!

paráznabillegető 2014.03.27. 20:45:49

@pneumónia: maga minden szempontból áruló.
mer nem a fideszre szavaz, mer nem a fidesz bukására szavaz, ráadásul még le is lép az országból???
nem magyar. :p

Mikrobi 2014.03.27. 23:10:01

Bizonyára véletlenül írtad 9-szer Orbán Viktor nevét kisbetűvel. Az elsőnél is bántotta a szememet, de a második után csináltam egy keresést az oldalon. Ezek után természetesen nem folytattam az olvasást. Aki ennyire gyűlöl valakit, arra nem pazarolunk időt, hogy hátha mond valami érdemlegeset.

MSZP Afrika Korps 2014.03.27. 23:35:15

Tökmind1 fijjug.

2010ben minden a tietek volt kiszoptatok mint egy beteg pingvin.

Most már nem minden a tietek megint kiszoptok mint egy náthás fasz.

Megbízhatóak kezdtek lenni, ezt vehetitek bóknak.

MACISAJT 2014.03.28. 01:30:47

Ennek az idiótának aki ezt a hablagygyűjteményt összehordta is elég lesz:

2009. 02. 27. 12:44
Kuncze Gábor szabad demokrata képviselő, az SZDSZ volt elnöke , volt rádiós műsorvezető, a DK képviselőjelöltje a Klubrádió műsorában azt mondta:
"(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon."

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.03.28. 01:50:56

@pneumónia: Én pedig remélem, hogy orvosi kezelésre sem itthon mész majd, és a gyógyszereidet sem itthon fogod megvenni.

Kim lr Szen 2014.03.28. 07:44:02

@háténimmár: A CTRL + -al megpróbálkoztál már?
Tudod, amivel nagyítani lehet a böngészőben.
Vagy raklap volt a jeled az óvodában?

Kim lr Szen 2014.03.28. 07:45:37

@MSZP Afrika Korps: Ja, persze, mert a tökig eladósodott, devizával ügyeskedő, bebukott önkormányzatok, mint Hódmezővásárhely, pont emeszpés volt, mi?
Te hülye fasz!

Kim lr Szen 2014.03.28. 07:46:46

@MSZP Afrika Korps: Te is megbízható vagy. Stabilan összeokádsz minden blogot.

dr kíváncsivagyok 2014.03.28. 08:09:30

A riporter kérdezi a csuti ártányt :
-Mi a választási igérete Miniszterelnok úr ?
-Folytatjuk...
-Lehetne bovebben ?
-Folytatjuk a lopást...

dr kíváncsivagyok 2014.03.28. 08:11:27

@Mikrobi:
"Bizonyára véletlenül írtad 9-szer Orbán Viktor nevét kisbetűvel. "

A csuti artányra gondolsz ?

nu pagagyí 2014.03.28. 08:13:53

Gazdasági zsákmányszerzés:
A Fidesz oligarchái és kitartottjai megszálltak minden olyan piacot, ahol állami, vagy EU-s pénzt osztogatnak (föld, nagyberuházások), illetve a versenyt kizárva hosszú távon biztosított a kiszámítható nyereség (koncessziók: gyógyszertár, dohány, szerencsejáték, stb) továbbá állami segítséggel lokális, országos monopóliumokat építettek ki (hirdetési piac).
- A koncessziókat ki kell nyitni, aki az előírt törvényi feltételeket teljesíti, az szabadon kereskedhet ezeken a piacokon. Az olyan állami nagyberuházásokat, amelyekre csak egy érvényes pályázat volt, el kell számolni szakértők által meghatározott értéken, a további munkákra új közbeszerzést kell kiírni a tisztességes versenyt kikényszerítő, módosított törvény alapján. A földbérleti szerződéseket érvényteleníteni kell mivel nem a meghirdetett elvek alapján bírálták el. A monopóliumok ellen, mint versenytorzító elem, adójogszabályokkal és a versenyhivatal aktivizálásával kell fellépni. A földek esetében a területalapú támogatást meg kell szüntetni, helyette teljesítményt kell támogatni (értékesítés és foglalkoztatás utáni visszatérítés, kedvezményes beruházási hitel).

Az állam megszállása:
Bizalmi népszavazást kell kiírni azokról, akik egyszemélyes vezetőként alkotmányos posztot töltenek be: főügyész, OBH, MNB, GVH, ÁSZ, Médiatanács, stb. Aki megbukik azt fel kell szólítani lemondásra. Ha nem hajlandó, lehetetlenné kell tenni működését.
Csökkenteni kell az állami feladatokat a felesleges engedélyeztetések és hivatalok megszüntetésével. Ami piaci körülmények között jobban működtethető, vissza kell adni a piacnak. Az állami cégek vezetőit és azokat az állami köztisztviselőket, akik az állami pénzekért felelősek el kell számoltatni. A korrupt közpénz és közvagyon osztogatást ugyanis csak utóbbiak közreműködésével tudják a politikus felbujtók véghezvinni. Az elszámoltatás célja, hogy tudatosítsa, aki állami tisztséget vállal, az felel a rábízott vagyonért, a törvényekhez és az alkotmányhoz kell hűnek lennie, nem a kinevezőhöz. Fel kell számolni a túlzott centralizálást, vissza kell adni az önkormányzatok jogait iskoláik, kulturális intézményeik irányítására.

Média: A közmédiát fel kell számolni. Az állam pályázatokkal segítse az értékes tartalom előállítását a versenypiacon, illetve vásároljon műsoridőt, ha közlendője van.

Trackers 2014.03.28. 08:17:50

Ha már a Visegrádi országokhoz pozíciónálod magunkat, és az "évtizedes előnyünket", akkor nem ártott volna megjegyezni, hogy ezen országok bizony az MSZP kormány alatt húztak el mellettünk, mint a vadlibák, miközben minden gazdasági mutató szerint EU utolsóak lettünk.

A többi rész egy stabil és állandósult Orbánfóbia eredménye.

Ami nem baj, mert így könnybebben megérted azokat a választókat, akiknek MSZP fóbiája van, és nekik is ez a fóbia vezérli a szavazófülkében a kezüket, ahogy neked.

A Fidesz az MSZP és GYucrsány puszta léte okán nyer, és ha majd egyszer fordul a kocka, az is emiatt lesz, csak pepitában (A Fidesz és Orbán puszta léte okán, nyer majd az MSZP).
A két párt egy stabil "mindent megteszek hogy ne a másik nyerjen" szavazó rétegnek hála, kölcsönösen bebetonozta magát a közéletbe.

Ezt a váltógazdaságot, avagy váltórablást, amit a Fidesz és MSZP művel csak úgy lehet megszüntetni, ha mindkettőt leválltjuk egyszerre.
Hamarabb egy perccel se.

És itt nem a Jobbik-ra gondolok, ami még nagyobb gondot okozna előző kettőtől is, hanem egy ma még csak nyomokban létező civil összefogásra, amit nem szív fel, egyik nagy se.

Trackers 2014.03.28. 08:32:14

@nu pagagyí:
Az EU adja terület után a támogatást nem az állam.

A népszavazás meg a kutyát se érdekli.
Ettől jóval fontosabb kérdések esetén, általános érdeklődés, és erős kampány mellett se lett meg az érvényességi küszöb (lásd: KÁP 2004)

Aki pedig azt hiszi, hogy az MSZP máshogy csinálja, csinálná az bolond.
A hozzáállásukról van anyag bőven:
index.hu/belfold/lm1008/
"„Napirenden van a területfejlesztési törvény módosítása. Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban."

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.28. 08:33:12

"A két párt egy stabil "mindent megteszek hogy ne a másik nyerjen" szavazó rétegnek hála, kölcsönösen bebetonozta magát a közéletbe."

Eredetileg a magyarok normálisak voltak. Szerintem a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhét az tette a történelem szégyenévé, hogy a Halász-Zuschlág paktumban megegyztek abban, hogy minden forráselosztási helyzetben gátlástalan rablásba kezdenek.

Ehhez a választópolgárok fóbiáinak semm de semmi köze nincsen!

Szerintem is egyszerre lehet elszámoltatni a pártokráciát. Egyesével csak egymásra kenik.

Trackers 2014.03.28. 08:47:07

@Saman:

A választópolgárok választanak. A pártok pedig megeggyeznek a pénz leosztásában.

Itt a fogolydillemma nevű játék folyik, ahol a szereplők a Fidesz és MSZP szavazók.

hu.wikipedia.org/wiki/Fogolydilemma

MIndent megtesznek hogy a másiknak rossz legyen, ilyenformán mindketten veszítenek.

Ezen szavazóknak el kéne felejteni sérelmeiket, és a preferáltjaikat is, csak így egyszerűen.

És egyszerre.
Amíg ez nem történik meg, nincs előrelépés.

Fulek 2014.03.28. 08:47:14

@Kim lr Szen: @dr kíváncsivagyok:@nu pagagyí:
Na megjöttek a megélhetési kommentelők

nu pagagyí 2014.03.28. 08:51:05

@Trackers: A pénzt az EU adja, de az elosztás módjára többféle alternatíva van. Mi Torgyán-Orbán hatására a lehető legrosszabbat választottuk, nem teljesítményt támogatunk, hanem segélyként osztogatjuk, ami meg is látszik mezőgazdaságunk eredményein. Gyakorlatilag megszűnt minden munkaigényes ágazat, a lehető legkisebb költséggel, a lehető legkisebb hozzáadott értéket előállító tevékenység zajlik ezen a területen. Nincs verseny, nincs minőség.

nu pagagyí 2014.03.28. 08:55:19

@Fulek: A megélhetési kommentelő arról ismerszik meg, hogy a témához nem tesz hozzá, a blogírót és más kommentelőket minősitget. A lehető legkevesebb szellemi tevékenységet végzi, paneleket pufogtat, mivel darabra fizetik.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.28. 09:06:11

@Trackers: Szerintem a fogolydilemma a "miért pont én"

miért én kaparjam ki a gesztenyét

miért én kockáztassam, hogy a probléma felvetésem miatt szankcionálnak /a tegnapi cikkemben ezt exponáltam etológiai kontextusban/

Az itt nem releváns.

Rengeteg civil nekimegy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhének és rengeteg újságíró!

SZó nincsen arról, hogy a kutya se szól rájuk.

Ellenkezőleg! Az Európai Parlament is akár!

Olyannyira a figyelem élő fókuszába van ez a történet, hogy pofon egyszerű lenne dokumentált formában felvezetni, artikulálni, hogy mi a baj, és ezt meg is tesszük!

A világ diktátortűrő elfojtókája sajnos úgy máködik, hogy ameddig Kadhafi, vagy Mubarak vagy Janukovics nem találkozik szembe az élő népharaggal, addig a világ fanyalogva is de eltűri őket.

Amint az ukránok nekimentek forradalommal a saját civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhéjüknek, abban a pillanatban az EU kiadta a körözést Janukovics 50 "tulajdonostársa" ellen!

Szerintem nincsen olyan dolgunk, hogy a fogolydilemmára hivatkozva bocsássunk meg nekik és akár tekintsük legitimnek minden disznóságaikat!

Ellenkezőleg!

Interpellálhatóvá kell tenni őket!

Vannak kérdéseink!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.03.28. 09:08:39

@nu pagagyí: Komolyan kiváncsi lennék arra, hogy direkt a hozzászólásra fizet-e valaki?
Szerintem nem. Azt el tudom képzelni, hogy időnként egy-egy népszerűbb témában a pártmunkások is megnyilatkoznak, de, hogy erre külön fizetési keret lenne azt kétlem.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.28. 09:10:03

"Torgyán-Orbán hatására a lehető legrosszabbat választottuk"

A mezőgazdasági - vidékfejlesztési forrásokkal sokat foglalkozom itt a blogon.

Az MSZP és talán maga a szakmai közeg is felelős azért, hogy nálunk ezek a források nem úgy érvényesülnek, hogy stabilizálja a vidéken élők életvilágát, hanem ellenkezőleg, az EU pénzek, de méginkább az EU alku egészen 2001-körülre visszatekintve közvetlenül felelős a vidéki magyarság mai éhezéséért.

Mondhatni, hogy ezt akartuk! Megcsináltuk!

reszvetelidemokracia.blog.hu/2014/02/14/az_eu_kozos_agrarpolitika_mint_a_iii_tatarjaras

Netuddki. 2014.03.28. 09:13:35

@Mikrobi: "Bizonyára véletlenül írtad 9-szer Orbán Viktor nevét kisbetűvel... Aki ennyire gyűlöl valakit, arra nem pazarolunk időt, hogy hátha mond valami érdemlegeset."

Gondolom a Pál utcai fiúk valahogy kimaradt az életedből. Régen kötelező olvasmány volt...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.28. 09:15:19

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: De igen! A hivatalból jelen lévő, a bérkommentelő létezik!

Persze a legtöbb troll magától párt elkötelezett, max valamilyen szempontból az egzisztenciája függ a jelenlegi hatalomtól.

Egy egészséges ember érzékeny arra, hogy egzisztenciálisan megtámadják-e!

Nem tapsolhat mindenki ahhoz, hogy a bére elveszíti a vásárlóértéke felét, megszűnik a lakáshitel, leállnak a beruházások, off shore cégeken keresztül úgy elmenekül a tőke, mint ha nyakunkon lenne a III. Ukrán Front, vagy ha minden szinten leáll a társadalmi párbeszéd arról, hogy mi a közjó. Egészséges ember erre nem fog hozsannázni!

Netuddki. 2014.03.28. 09:16:02

@Saman: Az I. orbán verte bele az utolsó szeget a TSZ-ek koporsójába amikor lecserélte (ott is) a vezetőket fideszes pártkatonákra. Akik nem feltétlenül értettek a mezőgazdasághoz.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.28. 09:22:22

Én magam is állategészségőr vagyok. Ebből a háttérből lettem közösségfejlesztő és végig dolgoztam vidéki közgeben 20 évet. Láttam, hogy mi ez a tatárjárás.

Rengeteget írok a dologról úgy is, hogy ha lenne stratégiánk, akkor annak milyennek kellene lennie!

Akármikor elkedhetnék azt a közgondolkodást, hogy minek mi a célja!

Megérthetnénk, hogy vidékfejlesztési támogatások kora arról szól, hogy ezek az erőfeszítések, ezek a szervezetek működhetnek foglalkoztatási eszközként.

Amikor otthagytam az országot, az egyik utolsó civil rendezvény amin részt vettem az az volt, hogy az észak alföldi civilek egy foglalkoztatási szervezetnek adtak díjat.

Egy ugyan akkora föld darabon, mint a szomszédjuk 6 helyett 42 embert tartanak el.

Szándék kérdése, hogy ezeket haszánluk-e vagy senkit nem érdekel ez az egész.

Trackers 2014.03.28. 10:35:39

@Saman:

Mást se csinál a Fidesz és az MSZP évek óta.
Külön államtitkárságot hoztak létre mindketten már ami az interpellálhatóságot illeti, és az elszámoltatást.

Az MSZP Keller személyében a Fidesz pedig Papcsák személyében.

Változott valami ?
Fog változni valami, ha ezek (bármelyik) kerülnek hatalomra ismét ?

Nem hiszem.

Trackers 2014.03.28. 10:42:19

@Saman:

Találós kérdés.
Kitől szármozik az idézet, és ami a lényeg.. Mikor mondta ?

"(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás".

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az ellenzékiek mindent a lehető legrosszabb szempontból mutatnak, abba is belekötnek ami tényleg előrevisz, a kormánypártiak pedig a szart is fellegvárként ilusztrálják.

Ilyen a politika.

Trackers 2014.03.28. 10:43:58

@Trackers:
Most látom ezt már idézte itt @MACISAJT: ;)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.28. 10:48:33

@Trackers: Én itt (is) arról írok, hogy a polgár milyen csatornákon keresztül kérdezhet.

Az olyan helyzeteket, ahol volt politikus van az érdekvédő szerepében azt nem tekintem részvételi demokráciának.

Amikor Kunce Gádor beszél, vagy Magyar Bálint leleplező könyvet ír a korrupcióról és a maffiaállam kiépüléséről, akkor ezeket én nem tartom civil közbeszédnek.

A normális országok politikai karrierje úgy néz ki hogy sikeres érdekvédők landolnak politikusként egy idő után.

Azért mert olyan jók.

Nálunk az elhasznált politikusok landolnak a civil érdekvédők hült helyén?

Meg Zuschlág első dolga a börtönből kilépve, hogy tanácsadó - pályázatíró céget alapít?

ekat 2014.03.28. 11:02:43

@háténimmár: Kár, pedig elérhettál volna a fogjulejtésig is, én ott hagytam abba. :)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.28. 11:08:58

@mikka: túlságosan trágár volt és kitöröltem.

Megpróbálhatod újra, ha megtalálod valahol az úri modorodat!

nu pagagyí 2014.03.28. 11:50:54

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: Valami riadólánc lehet. Az ilyen Fulek-félék jönnek, majd némi tartalom nélküli ocsmánykodás után távoznak. Biztos, hogy szervezett módon jelennek meg és soha nem a témához szólnak hozzá. Ha direkt erre vették fel őket akkor darabra fizetik, ha pártmunkások akkor másképp honorálják a lelkesedést. Mindkettő kimeríti a megélhetési kommentelés ismérveit.
süti beállítások módosítása