Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Tízenhárom fodros szoknya...

2012.04.01. 13:11 :: Saman


Itt tényleg a pártokon túl nyúló rétegeknek kellene mindent újra gondolni. Igaza van Kis Jánosnak, hogy Schmidt Pál bukása és az IMF hitel körüli politikai szocializációs hisztéria éket ver az orbáni offenzíva vezetői és a szavazótábor közé.

A hazai politikai szocializáció történelmében időről - időre újra jön egy kor, amely az új rendszer identitásának alapjait alapvetően az előző ellenében építi. Ilyenkor lerombolunk mindent és a kisközösségi életvilágig leható pusztítás megy végbe a rendszer és a vonatkoztatási csoportként működő kisközösségek - hálózatok intézményességeiben. Eleddig nem találtunk olyan kereteket, amelyek teret adtak volna a szerves fejlődésnek.

Lett egy pont olyan civilgyilkos rendszerünk, mint amilyet általában csinálni szoktunk. Általában ellen rendszereket szoktunk építeni, amely nekifeszül annak, hogy mindent eltöröljön, amit az előző rezsim "modernizáció" címszó alatt elkövetett. Ettől időről időre kidobjuk a gyerekeket a fürdővízzel együtt. Világrekordokat döntünk abba, hogy miként kell újra és újra lenullázni a szerves módon felépült intézményes felépítettségeket. Miként kell elkobozni tulajdonosok kontrollja alatt álló, vagy kommunában építkező közösségek vagyontárgyait, szervezeti kereteit, hálózati kapcsolatait.

1. 1848-ban el akartuk törölni a Monarchia betokosodott rendszerét és a legfontosabbat, a jobbágyfelszabadítást nem is lehetett visszacsinálni.

2. Ebből lett egy olyan megtorló rendszer, amely üldözte az önszerveződőket.

3. Ebből lett egy olyan rendszer, amely 20 év fagyhalál után utat engedett a természetes modernizációs folyamatoknak.

4. Ebből lett egy olyan rendszer, amely el akarta törölni a királyság maradványait és hatékonyan felszámolta az 1000 éves unionista magyar identitást. Helyébe egy kirekesztő megkreált magyarságkép lépett. Ez a további 8 rendszerváltásnál is megmarad és ma is az a "gyarmati függőség elleni árnyék box" ösztönvilágának háttere.

5. Ebből lett egy szovjet típusú, bázisdemokratikus kommunista kísérlet, ami elvett nagy vagyonokat és a népnek adta.Ez is egy durva szervetlen irányváltás.

6. Ebből lett egy antikommunista jobb oldali konszolidáció.

7. Ebből lett egy plain fasiszta fajüldöző rezsim.

8.Ebből lett egy átmenet, amelynél a fényes szelek nemzedéke újra megálmodhatta az országot. Bibó azt kérte, hogy azt írják a sírjára, hogy Élt 1945-1948-ig.

9. Ebből lett a XX. század leginkább szervetlen modernizációs őrjöngése, a Rákosi rezsim, amely orbáni ügyességgel felszámolta a régi rendszer intézményeinek nyomait és identitás mintáit.

10. Ebből lett az 56-os forradalom, amely lámpavasra aggatta a kommunista agresszorokat.

11. Ebből lett a Kádári konszolidáció, amely felakasztotta Nagy Imrét, de megteremtette a gulyásszocializmus azaz a modernizációs egy fokának intézményes hátterét.

12. Ebből lett a rendszerváltás, amely társadalmi szerződése el akarta a törölni szocialista kereteket és szabad piaci, demokratikus és jóléti társadalom keretek kialakítására adott mandátumot versengő pártoknak - kormányoknak.

13. Ebből lett az orbánizmus, amely Jedi erővel megpróbálja a "nekünk lejt a pálya" modellt felépíteni a versenykorlátozás és kirekesztés intézményességeinek felépítésével.

Az orbánizmus premodern rendszer. Az orbánizmus szakít a rendszerváltás társadalmi szerződésével. Szerintük nincsen olyan mandátumképzés, amely demokráciára, jóléti társadalom építésre és nyílt piac kiépítésére adott volna mandátumot a vezetőinknek. Ők fontosnak tartották a törzsi függőségek és a maffiaszerű politikai csoportoknak a rendszerét felépíteni /a 98-as kormány alatt/ és megerősíteni a /a 2011-es kormány alatt/.

Az orbánizus annyira egy nem repülő repülő, hogy várható egy 56-ban tapasztalt "népi konszolidáció". Akkora életszínvonal esés következett be az alsó 4-5 decilis jövedelmi helyzetében, hogy ezt ideológiai maszatolás nem fogja fenntartani.

Hagyomány, hogy a kopott rendszereinket levetjük magunkról és az ősi törzsi hagyománynak megfelelően, amely a szent korona tanba is átültetődött, elkergetjük a gonosz modellalkotókat.

Károlyiéknak emigrálniuk kellett.
Szamuelyi Tibor öngyilkos lett, amikor Bécsben igazoltatta egy rendőr.
Horthyiék emigárltak.
Szállasit felakasztották.
Bibó - Szakasics stb. stb. börtönben ült, nem kicsit.
Rákosi Gorkíjból levelezett a családjával és próbálta megérteni, hogy miért nem tarja a családja jó ötletnek, hogy hazalátogasson.
Nagy Imrét felakasztották.
Kádár sírját feldúlták.
Bajnai kivándorolt. Szerintem a jövő héten kiadja magát romának és politikai menedéket kér Kanadában.

Na de mi legyen Orbánnal és Gyurcsánnyal?

Délután kommenteltem még egyet a cikkhez:

A kommentek 20-30%-a azon az orbáni blöffön pörög, hogy kik hogyan rabolják ki a népet külföldről és a nem FIDESZ-es politikai körök miként szolgálják ezt az egyetlen szent célt.

Most etológiai alapokon nézzünk már rá erre a kérdésre.

Tételezzük fel, hogy az emberek, az emberi kultúra hajnala óta a beszéd útján megosztják egymással a tapasztalataikat és ettől a rálátás mértéke növekszik.

Ezt a kirablósdi vs. liberalizmus kérdést egy kicsit nézzük meg közelebbről.

A magyar bérkeretben 50%-os adó rész. Ennyit fizetünk mi egyből, amikor kikönyvelik nekünk a fizetésünket. Fele megy a bankszámlánkra, fele megy orbán számlájára. Ez nem a bérköltség a vállalkozó könyvelésében, ezen felül van még olyan része a bérkeretnek, amit a könyvelésileg nem úgy tartunk nyilván, hogy mi fizetjük, hanem a vállalatunk fizeti. Ugyanakkor a bankszámlánkon landoló pénz egy részét, mondjuk egy cirka 27%-nyi ÁFA-t a boltos kegyeskedik elutalni orbánnak.

Szóval kb 70-80%-os az elvonás. Ha a piacon megtermelt bérre fordítható pénzen osztozkodik a KÖZ meg ÉN, akkor ezek az arányok.

A liberalizmus szerint ez rablás.

Egy olyan nép, amely kipróbálja ezt a szociálpszichológiai kísérletet, hogy leget-e 80%-os elvonást eszközölni a bérnél anélkül, hogy beledöglenének az emberek, bizonyára kismillió tizenezer társadalmi kontroll ponton őrködnének afelett, hogy mi az isten nyilát csinál orbán a pénzünkkel? ????

Ehhez képest most 17 évre előre felszámoltunk minden társadalmi kontroll szervet. ??? !!!

Király!

Ehhez képest az infláció eszközével még 50-55%-al csökkentettük ennek a jövedelemnek a vásárlóértékét az elmúlt 5 évben.

... és elfelejtettük ezt megmondani az embereknek.

/persze a hülyék előbb utóbb rájönnek a bolti bevásárlásnál!/

Ehhez képest meg a magyarkodók szerint a külföldiek dúlnak fúlnak?

Megvesztetek magyarok?

Nem tűnik fel, hogy ez így nem működik?

Nem lehet tovább fokozni az adóterhet, nem lehet tovább lopni rabolni, ahogy a Halász - Zuschlág paktum óta teszi a FIDESZ és az MSZP, nem lehet tovább fokozni az átláthatóság elleni háborút. Az információs társadalom korában ez a szándék elve halálra ítélt!

Tök igaza van az általam mélyen tisztelt Kis Jánosnak abban, ami az alap üzenete.

Az orbánizmus egy konszolidálhatatlan buta rendszer.

Abban a pillanatban, hogy elővezetik az ötleteiket /médiatörvény, egykulcsos adó, állampolgársági, választójogi stb. stb. keretek, kocsmai játékautómaták és temetkezési szokások újraszerkesztése, iskolamodell... ezek a cuccok időzített bombák.

Az ötlet annyira ellenkezik a természeti törvényekkel, hogy a dolog a megszületése pillanatában csak a halálára vár.

A kő nem esik felfelé, mert a gravitáció törvényének ez ellent mondana.

A kő néha felfelé megy, mert feldobták. De mindig visszafordul egy ponton!

Ezt mondja a politológia nyelvén Kis János!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr364353762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása