Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A mostoha gonosz törpe esete a parlamentáris demokráciával

2011.12.09. 23:13 :: Saman

 Történt egyszer, hogy a gonosz törpét elhívták a nagy európai kormányfők gyűlésére, ahol elég komoly javaslatok fogalmazódtak meg arról, hogy a kormányok eztán nem tehetik meg, hogy felelőtlenül felélik a jövőt, mert ez esetben az EU a fejükre koppint.

Hajnal ötig tartott a nagy vita, majd következett az egyezmény aláírása körüli záró aktus.

A gonosz törpe, soha semmit nem egyeztetett le senkivel, de most azt füllentette, hogy beszélnie kell a minisztereivel, így elhagyta a tárgyaló termet.

Kisomfordált a WC-be és nekikezdett a szokásos "országos társadalmi vita, hűdenemzeti konzultációnak". 

- Tükröm, tükröm, mond meg nékem, mi a közjó ezen a héten?

A tükör szelleme először nem nagyon akarta érteni, hogy mi ügyben nyomul a vén lator. De egyszer csak leesett neki a tantusz.

Megidéződött hát a másvilágról és ráripakodott a manóra:

- Te agyament paraszt! Hát nem tudod, hogy a közügyekben másokkal közösen kell dönteni? Menj haza és kérdezd meg az embereket, ha gyorsan kell dönteni egy fontos kérdésben, akkor kérdezd meg a képviselőiket arról, hogy mit akarnak! Csak nem képzeled, hogy én, a hátsó WC tükrének szelleme belekotyogok EU ügyekbe? Kotródj innen, amíg ki nem térek az úri modoromból!

A gonosz törpe nem szokott a szembesítésre szakosodott tükrökhöz, de végül is megkapta a túlvilági választ, így visszasomfordált szépen az udvarába.

Odahaza, a nagyon kedves borotválkozótükrét, amelyeken az országos társadalmi vitákat és űberszuper nemzeti konzultációkat intézni szokta, a felesége eladta az ószeresnek, az meg azt mondta, hogy elvitte a Kóku.

Így esett, hogy a gonosz törpe életében először megkérdezte a parlamenti szenátorokat arról, hogy mi is legyen ezzel az EU kérdéssel.

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr333452408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gwen-Virág 2011.12.18. 11:46:53

:)))
hovatovább én is a tükörhöz fordulok információkért, és pont annyira informatív, mint az index.hu. Semennyire.

amúgy még nem koccinthatunk.
:(
süti beállítások módosítása