Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Milyen hamar ég ki a 8 miniszter?

2010.05.04. 13:01 :: Saman

Török Gábor a blogbejegyzésében végiggondolta, hogy az új 3 minisztériumot öszefogó humánminiszter titkára lenne, akkor hogyan venne részt az EU miniszerti értekezleteken a főnöke, amikor az oktatási tárca vezetőket hívják, meg amikor az egészségügyi miniszereket hívják, meg amikor a sport miniszereteket hívják, meg amikor a kultúrális miniszereteket hívják és persze idahaza is egyeztetni kellene mindenféle benszülötekkel. Anépszabi is írt erről.

Persze lehet, hogy nem hogy nem fogják megszakítani azt a régi magyar hagyományt, hogy nálunk "tíltsa a vallásunk", hogy érintettekkel és a kulcsfontosságú szakértőkkel egyeztessünk, hanem eztán végülis ennek még a látszat intézményeit sem fogják felmutatni.

Az EU értékezletek meg csak beférnek walahogy a naptárba.

Török Gábor örök optimista, szerinte alapvetően lehet ebben iránythatósági pozitív hozadák is, de az is lehet, hogy hamar kiégnek a miniszterek ekkora terhelés alatt. Nézzük csak az MSZP sikerembereit, az agrárminisztert vagy a látens munkaügyi minisztert Csizmár Gábort.

A témát kifordítva is végig kellene gondolni. Lehet, hogy azért ez a példátlan centralizáció, mert nincsennek embereik, és ez azt jelenti, hogy mondjuk szakmai alkalmatlanság miatt semmiképpen nem fognak minisztert cserélni. Innen csak kihalni lehet.

Az MSZP-ben simán divat volt, hogy jöttek mentek az emberek. De például a Munkaügyi Minisztérium vezetésén látszik, hogy az MSZP-nek nincsen akkora elit rekruitációs képessége, hogy a Csizmár Gábort le tudták volna váltani, annak ellnére, hogy tatáérjárás jellegű pusztítást vitt véghez a munkaügyi kapcsolatokban. Mindenféle jött ment munkaügyi miniszterek jöttek mentek, de Csizmár Gábor járt el a tárgyalásokra, még a legutóbbi ÉT ülésen is ő képviselte a kormányt, mert ha a hivatalos miniszert küldték volna, akkor ő csak a "éhes vagyok, mi van enni" jellegű kérdésekhez tudott volna hozzászólni.

A FIDESZ elit rekrutációjában még nagyobb gáz van.

Ezek bizony személyre szabott pozíciók.

Se Orbán helyett nincs másik, se maffiaminiszter helyett nincs másik stb. stb..

Abban igaza van, Gábornak, hogy ilyen súly alatt a kiégés garantált.

Csizmár Gábor nem is akart képviselő lenni...

Mi lesz ezekkel az emberekkel, ha még jobban kiégnek, belefulladnak az irányíthatatlanság okozta kudarcok mocsarába?

Mi lesz velünk? Az életünket súlyosan befolyásoló ügyekkel?
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr631973716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása