Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Harc az Avatarmitológia politikai átiratáért

2010.02.05. 14:04 :: Saman

A Konzervatórium után a JOBBIK internetes kreatív sátbja is nyakonöntötte a saját szószával a nagy új mozit, az Avatart!

Érdekes, hogy ezen a választásokon egy zöld párt is reális közelségbe hozta a parlamenti küszöb átlépését az EU választásokon, de az nem él ezzel az eszközzel.

Joggal lehetne olyan önképük, hogy ők otthon vannak a témában. Otthon vannak az e-demokrácia formáiban. Hajlandóak újszerű kampányelemekkel operálni.

És most megint lekéstek? Esetleg nem is mozdulnak? Lefagyott a mozgatóidegközpont? Épp az a közvélekedés, hogy ez rögtön akkor lefagyott, ahogy elérhető közelségbe került a parlamenti köszöb átlépése. A félig meddig zöld mozgalmakból verbuválódott LMP aktivisták, nem látnak összefüggést a Daniel Quinn trilógia és az Avatar mondanivalója között?

A Konzervatórium a korábbi -fenntartható fejlődés téma tagadó -sorba illesztette be a kérdést. Arról írtak cikket, hogy méltatlan, hogy az emberek megnézték ezt a mozit, mert tulajdonképpen nincs is semmi látnivaló és gondolkodni való ezen a filmen. Jó összefoglalója ez, a hagyományok restaurációjáért küzdő, múltba révedő ideológia ellenállásának kifejezéséről, mindennel szemben, ami új. Érdekes, már - már demagóg, hogy éppen azt bizonygatja, hogy azért nincs ebben semmi érdekes, mert nincsen benne semmi új.

Ennél sokkal izgalmasabb a JOBBIK Avatar interpretációja

Magára az alapkonfliktusra épít a JOBBIK. A benszülöttek szabadságharcának analógiáját vetíti át a jelen politikai - gazdasági helyzetre. Felépítik Vona Gábort, mint hőst, aki körbe hordozza a véres kardot, mert "Ez itt a mi földünk!"

Ez egy hagyományos "ír tipusú terrorizmus" politikai világkép, polgárháborúba hívja híveit. "Íllyal és nyíllal fogunk harcolni gépfegyverek ellen." azaz "Néhány honlappal és egy hetilappal fogunk harcolni egész médiabirodalom és milliárdos kenőpénzek ellen." Eredetileg az ír tipusú terrorizmus retorikája  Orbán politikai paradigmája, de hát ez már a JOBBIK térfelének számít.

Ezzel a JOBBIK erősebben köti az ideológiáját a mainstream fenntartható fejlődés tanokhoz, mint az új zöld párt.

A JOBBIK zöldebb és gyorsabb mint az LMP?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr281731679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása