Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Civil Nemzeti Csúcs

2008.11.08. 16:05 :: Saman

Mit akar a magyar társadalom?
 
 

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal

felhívása országos fórum megtartásáról

 

Magyarországot súlyos gazdasági visszafejlődés fenyegeti a nemzetközi pénzügyi válsággal tetézett hazai válság miatt. Elakadt a társadalmi haladás és a nemzeti felemelkedés folyamata. A recesszió a leggyengébbeket, a bérből és fizetésből élőket, a nélkülözőket sújtja a legsúlyosabban. Kis- és közepes vállalkozók ezrei juthatnak csődbe. Növekszik a munkanélküliség, drasztikusan emelkednek a megélhetési költségek, nő az infláció, gyengül a forint, a keresetek vásárlóereje viszont rohamosan csökken. Mind többen kerülnek szembe mindennapi megélhetésüket érintő alapvető gondokkal. Az uralkodó politika a tőke érvényesülését, a pénzügyi egyensúly megteremtését tartja céljának - összhangban az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap által elfogadott konvergencia programmal - és ennek rendeli alá a gazdasági növekedést, a megélhetést, a társadalmi egyensúlyt, és a társadalmi összefogást a válság leküzdésére. A miniszterelnök által összehívott nemzeti csúcs nem hozott eredményt, mert nem tartottak igényt a társadalom véleményére, és a kormány kitart neoliberális, antiszociális politikája mellett, a társadalom érdekét az euró bevezetésének rendeli alá.

 

A civil társadalom nem hagyja, hogy megint a feje fölött döntsenek sorsáról és jövőjéről! Saját maga kívánja megmondani, milyen jövőt és sorsot képzel el magának és gyermekeinek! Élni akar a közvetlen demokrácia lehetőségével. Ezért a Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztala Civil Nemzeti Csúcsot kezdeményez november első felére Budapesten. A  csúcsra várunk minden olyan társadalmi szervezetet, szakszervezetet és szakembert, aki és amely szabadon, közvetlenül és építő szellemben akar és tud konkrét kiutat mutatni a válságból a dolgozó társadalom javára, a nemzet érdekében, és kész ennek érdekében cselekedni is!

  

Kérjük, terjessze jelen felhívásunkat,  jelezze vissza részvételi szándékát, és másokét az alábbi címre:

 szocialisforum@gmail.com 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr5757336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása