Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

IMF ajánlat a XIII. állami kifizetések lefaragására

2008.10.28. 10:53 :: Saman

Az USA által az IMF-en keresztül felkínált hatalmas hitelkeret feltétle, hogy a köztisztviselői szférában és a nyugdíjaknál ne fizessék ki a 13. havi illetményeket. Tudni kell a köztisztviselői bérrendszerről, hogy náluk több ilyen 13. havi tipusú költség van. Ha önmagában a 13. havi fizetésről szól a fáma, akkor még mindíg 1-2 fizetésnyi pénzt megkapnak a köztisztviselők.

Gyurcsány 2006-ban megkísérelte az ilyen plusz illetményeket teljesítményekhez kötni, de valahogy elakadt a tárcaközi egyeztetésen a történet.

A hazai állmigazgatás valóban csapnivaló teljesítményt produkál pl. az EU forráselosztó rendszerek működtetésénél lépten nyomon óriási szarvashibákkal találkozunk a gyakorlatban.

Amikor először végezett értékelő kutatást a TÁRKI az EU forráselosztó rendszerben, volt olyan 5 milliárdos dokumentáció, amiről az ESZA Kht nem tudta felderíteni, hogy hol van!

Célszerű volna teljestmény alapú megállapodást kötni a köztisztviselőkkel, mert jelen helyzetben csak falaznak a predátoroknak a modernizáció lépéseiek elodázásában és a közpénzek elsíbolásában.

Egyszer majd felvirad a HR napja, amikor az állami és az üzleti szektorban elkezdődik a közbeszéd arról, hogy miként lehet közelíteni bérszinvonalunkat a nyugati bérekhez. Sajnos jelen esetben egyelőre még hára van az előre, azaz attól fogjuk majd egyszer napirendre tűzni ezt a témát, ha már a köztiztviselői szférát is eléri a 20-30%-os reálbér csökkenés réme.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr88735961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.10.29. 01:00:48

Ha jól emlékszem az ilyen gondolatmenetek mindig odáig jutottak, hogy az ilyen típusú munka hatékonyságát nem igazán lehet mérni. Ezt azért nem értem, mert az üzleti szférában valamilyen szinten mégiscsak sikerült ezt a dolgot megoldani. Nem mondom, hogy teljesen igazságosan és életszerűen, de valamennyire mégiscsak működik a dolog, azt legalábbis a leghülyébb vezető is meg tudja állapítani, hogy a kolléga szorgalmas, igyekvő vagy egész nap csak lébecol.
süti beállítások módosítása