Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A feketeseggű utcai akciózó mozgalmak

2008.10.05. 12:09 :: Saman

A Tarka Magyar felvonulás előestéjén a Hír TV Célpont műsora (amely vitathatatlanul a legkristálytisztább civil - vagy ellenzéki kontroll csapat a hazai médiában) most épp a pártkatona arcát vette elő.

Arról készített műsort, hogy a szélsőjobbos akciózó mozgalmak, amelyek szervezetileg is összefüggenek egymással, mekkora hatalmas letargiában is vannak tulajdonképpen. Gondolom ezzel azoknak a jobbosoknak akartak üzenni, akik a médiából szokták leszűrni, hogy most kell menni a forradalomba vagy üljün kinkább otthon.

Vona Gábor sírt a kamerákba azügyben, hogy a Gárda vezetői esetleg ügynökök, meg a roma foglalkoztatási ügyeket koordináló OFA dolgozói, meg ki kinek a szeretője...

Budaházy is beszólt a médiának, most éppen nem a "fegyverbe magyarok!" arcát mutatta a Hír TV. Az előző cikkemnél arra gondoltam, hogy a baszk típusú és az ír típusú terrorizmus, azaz a "polgárháborút szervezzünk vagy csak irtsuk ki a politikusokat" logikája szerint megpróbálom besorolni a Torockay, Budaházy, Tomcat, Morvai, Vona, Széles Gábor, Bogár László csapatot. De inkább hagyjuk. Lényegében Orbántól és a Kossuth tériektől sem tudom szétválasztani őket.

Orbán Viktort képzeljük el egy kidomborodott mellű felfelé lépő pózban. Az egyik keze a szellemi posványban és teljes kiüresedettségben lévő kiégett baloldal víz alá nyomott fején, a másik keze a szétesett, enervált szélsőjobb fején.

Az, aki erőnek erejével belekényszerítette a hazai közéletet a civilgyilkos predátor pártokrácia által uralt tartományba, csodatévő szentemberként emelkedik majd fel, hogy folytassa szent küldetését.

Gondolom neki is lesznek olyan Gyurcsányos országmegváltó ötletei, a zsákmányszerző üzemmódban működő falkája meg folytatja azt, mi 10 éve itt folyik, ami ennek a 2 kormányzati ciklusnak is a napi gyakorlata.

Ez az egész utcai őrjöngés csak eltereli a figyelmet arról, hogy a civilizált országokban a helyi közösségek önrendelkezése, saját maguk által kitűzött célok, feladatok, az állampolgári önszerveződések probléma megoldó ereje védi azokat, akik kiszolgáltatottak lennének.

Az utóbbi 1 hónapban 2 új modell is született arról, hogy a hazánkban alig-alig érzékelhető részvételi demokrácia nézőpont, mennyire reménytelen ezzel a túlerővel szemben.

  1. A terrorizmus vagy civilizált demokrácia / mutyizmus vagy részvétel modellje. Eszerint a részvételi demokrácia sajtómegjelenése 0,02%-a a hazai közbeszédben, mint a pártokrácia és a terrorista mozgalmak kommunikációja.
  2. A technokrata pártokrácia - kisvállalkozók és az ideológus érdekcsoportok - közösségfejlesztők modellje Eszerint a részvételi demokrácia kultúraidegen ebben a közegben, hiszen a világ legszélsőségesebb individualista népe vagyunk.
  3. Az előző 3 + 1 modell összefoglalóját is érdemes átnézni. Ezek szerint a kultúra az intézményességtagadó szellemi áramlatok számára otthonos közeget teremt, de a civil fejlesztő módszertanok számára nem. A pártokrácia áll civilekkel rakja tele a hazai közéletet. A TFF országos társadalmi vitájának cigány fórumairól készült összefoglaló világosan megmutatja, hogy a helyi közösségek megmozdulásától várják a megoldást, de sajnos a pártokrácia mindent megtesz azért, hogy ebben az országában ne induljon el ilyen irányú fejlődés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr4697060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása