Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Arnold beszólt: "Lógni fogsz!"

2008.09.29. 20:59 :: Saman

Imádkoztam vala az Úrhoz, hogy hátha egyszer valami kuruc nem valami sámánista alkotmánytervezetet kommentel hozzám, hanem bejöhetne ez a téma:

...hogy ezek a predátor politikusok bizony annál inkább fognak félni a nép fellázadásától, minél nagyobb és kilátástalanabb a szegénység, és egyre gyakrabban fognak indulat kitöréseket hallgatni az isteni néptül. Ez már olyan mértékű, hogy puskaporos hordón ülünk.

Az Úr meghallgatá imámat, és FIDESZ országgyűlési képviselő Arnóth Sándor szájából a parlamentben hangzott el, hogy szerinte fel kellene akasztani az MSZP-s zsákmányszerző politikus társát.

Nem kellenek itt tubugatyában glasszáló kurucok fátyolkendővel az arcukon, nem kell it Magozott cseresznye koncerteket szervezni, hogy ne 150 hanem 400 "magyar" kiabáljon ilyesmit, elég ha összehívják a "Tisztelt" Házat!

Valójában az országgyűlési képviselő úr indulatai kifejezőek. Bennem is hasonló indulatok tombolnak és legszívesebben én is az arcukba vágnék valami hasonlóan megalázót és félelmeteset, (nem mintha ettől észhez térnének) de miután annyit papoltam arról, hogy

Mert még szükségünk lesz egyszer arra, hogy az intézmények segítségével társadalmi párbeszédet folytassunk!

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr91688017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://magyarido.blog.hu 2008.09.30. 06:37:42

Kedves Sámán!

Rajzolok: rajzolok neked egy Felsőházat (Paul Klee modorában)hivatásrendi, intézményi, egyházi, szakmai és civil delegáltakkal.

Sokat leírtam már, de leírom mégegyszer: ez a "predátor pártokrácia" csak a későkádári elit, a ballib rendszerváltók és a csatolmányok által megszerveződött újelit kinyújtott keze. (Mielőtt visszakérdeznél: igen, a FIDESZ is ennek a része.) Ez az újelit kilencven óta blokkol minden érdemi változást (akár szerveset, akár nem szerveset), ami által vélt vagy valós érdekeit veszélyeztetni véli. Ha ezt a pártelitet (politikai osztályt) eltakarítanánk, kitermelne egy újat, létrehozná ugyanazt a konstrukciót új szereplőkkel.

Ezért kell intézményi szinten megbontani uralmukat, olyan intézményes változásokra van szükség, amely garanciákat nyújt a többség számára oligarchikus uralmukkal szemben. (Lásd pl. Felsőház, új Alkotmány, a köztársasági elnök szerepének újragondolása):-)

Ennek a változásnak pedig alapfeltétele a közgondolkodás az ideológiai terror alóli fölszabadítása. (Nyilván, ez a legfontosabb!) Merjenek és kellő információkkal ellátva tudjanak az emberek gondolkodni.

Ez részben válasz/hozzászólás a Bal-jobb mainstream c. írásodhoz is (amire igértem, hogy válaszolok).

És: sajnálom, hogy "példabeszédem" "nem mondott neked semmit". Pedig nagyon igyekeztem. De ígérem, ettől még nem válok "kudarckerülővé":-)

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása