Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Fordítsunk Hír TV-ről magyarra

2008.06.23. 14:41 :: Saman

A Hír Tv pénteken hosszan foglalkozott a Hódmezővásárhelyi környzetvédelmi és mezőgazdasági bizottság FIDESZ-es elnökétől származó nyilatkozattal, amely szóvá teszi, hogy a helyi LEADER csoport egyesületének  MSZP-s elmöke lett.

A honlapjukon ennyi maradt a hírből:

"MSZP-s pénzosztás Hódmezővásárhelyen?

MSZP-s képviselők és családtagjaik kerültek abba a civil szervezetbe, amely a LEADER-program pénzügyi forrásait is koordinálja - tudta meg a Lánchíd Rádió a hódmezővásárhelyi önkormányzat környezetvédelmi és mezőgazdasági bizottságának elnökétől.


Benkő Zsolt azt mondja: ez a szervezet végzi majd a pályáztatást és annak elbírálását is. „A jelenlegi képviselő-testületben ülő szocialista párti képviselőcsoport vezetője ennek az egyesületnek az elnöke (…), ami azt feltételezi, hogy itt egy szocialista pénzosztásról van szó. Zuschlag Jánosnak a tevékenysége okán könnyen feltételezhetjük, hogy itt is valami hasonló zajlik – fogalmazott Benkő. "

A LEADERRŐl tudni kell, hogy tíltja, hogy az önkormányzatok vagy a pártokrácia domináns szavazati pozícióba kerüljön. A helyi vállalkozásoknak és a helyi civileknek kell döntéshozatali túlsúlyban lenniük!

Ehhez képest hazánkban a pártokrácia a velük vérségi kötelékben lévőkkel alakít LEADER csoportokat, mint ebben a tudósításban ezt kiemelték, vagy jobb esetben nyilatkoztatják az oda tévedő civileket, hogy akkor ők most FEDESZ vagy MSZP vállalkozásokat és civil szolgáltatásokat vezetnek-e.

Hajdúszoboszlón 80 civil szervezet ment el a LEADER alakuló ülésre, ott egyszerűen átmentek másik helyszinre LEADER csoportot alakítani. Amúgy sem lett volna semmi esélyük normálisan működő, az alapelveket tiszteletben tartó csoport megalapítására, mert a pályázat elbírálói aszerint dobják ki vagy fogadják el egy LEADER csoprot koncepcióját, hogy betartja-e az ezzel kapcsolatos szabályokat!

Ha betartja; pusztuljon!

Ha a pártokrácia zsebébe csatornázza a helyi fejlesztésekre való közpénzt, akkor jöhet!

Ez történt az előző LEADER pályázatnál a szabolcs megyei egyik pályázattal, amely annak ellenére nem nyert, hogy a szakmai pontozás első helyre hozta ki. Volt ám olyan nyertes is, akik meg be sem nyujtottak pályázatot az első körben.

A Tiszazugi LEADER kezdeményezés is teljesen így járt! Első lett a szakmai pontozáson és kidobták a pályázatot, azért, mert jó volt a koncepciója és be merészelte tartani (a pártokrácia szerint) vérlázító módon azt a LEADER alapelvet, hogy ebben a programban a civileknek és a vállalkozóknak kell döntéshozatali többségben lenniük.

Ez nem technikai kérdés! A nyugatiaknak sem kell a szomszédba menniük, ha elkurvuló politikusokat keresnek. A LEADER mint módszertan ezért tíltja, hogy a szervezeti játszmákban amúgy is rutinos pártokrácia uralja ezt a helyi fejelsztésekre szétosztott forrást!

Persze ott van demokrácia! Nálunk a demokrácia úri huncutság! Egy másik kaszt kicsinyes és semmire nem való játéka! A hazai alattvalói mentalitásnak fel sem tűnik, hogy vannak olyan 30 milliárdos vagy 200 milliárdos programok, amelyek az ő részvételére, az ő kezdeményezéseire építve akarják finanszírozni az európai gazdaság fejlődését!

A Hír Tv addíg elmondta az igazságot, hogy valóban az MSZP szinte mindenütt lenyúlta a LEADER pénzeket, de elfelejtette bemutatni, hogy itt TILOS a helyieket kirekeszeteni a döntéshozatali fórumokból.

A pártokráciának kellene innen kitakarodnia! Mert minél inkább ott van, annál értelmetlenebb baromságokra szórják el azt a forrást, amit fejlesztésekre kellene fordítani!

Ez az amiről vélhetően a HírTv szerkesztőjének más elképzelése van!

Ezért hallgatja el, hogy ez így problémás! Mert egyszerűen csak az fog történni, hogy az egyik zsákmányszerző önkényúr csoporotot leváltja egy másik! Nem érdekli ezeket Európa, meg a szubszcidialitás, és nem érdekli őket a vidék lakosságának egyre rosszabb helyzete sem! Köszönik szépen, hogy nem szólunk bele ilyen kérdésekbe, se szakmapolitikai se akármilyen civil csoport nem zavarka őket a csencselésben!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr13535260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása